Studiejob: CJU søger mentorer for internationale studerende

Center for Journalistiske Universitetsuddannelser søger mentorer for internationale studerende. Ans.frist: 27.5.12, kl. 12.

11.05.2012 | Jonna Bente Kjær

Vil du være mentor for vores internationale studerende?

Center for Journalistiske Universitetsuddannelser (CJU) søger et antal mentorer til modtagelse af cirka 80 internationale studerende. De studerende skal følge den internationale ERASMUS MUNDUS Master-uddannelse i Journalistik, og skal være et år i Århus. De studerende skal følge fag på hhv. Journalisthøjskolen, Statskundskab & Medievidenskab.

Hvornår

Størstedelen af de studerende ankommer i de første dage af september 2012. Indkvartering af de studerende kommer primært til at foregå d. 3-4. september.

Mentor-jobbet

Som mentor har du mulighed for at tjene nogle ekstra lommepenge, lære udenlandske studerende fra hele verden at kende - og at fremvise Århus og Aarhus Universitet fra sin bedste side! Vi ønsker, at de tilrejsende studerende som hurtigt som muligt bliver integreret i studiemiljøet, og så smertefrit som muligt kommer igennem det første kaos ved semesterstart. En anden vigtig del af livet som international studerende i Danmark består i at vænne sig til de danske sociale former, og her fungerer du som mentor som det første bindeled mellem den studerende og den nye by og kultur.

De praktiske opgaver

Du skal:

• hente nøgle til den studerendes kollegieværelse (på Internationalt Center)
  • modtage den studerende på banegården og følge ham/hende til kollegium/værelse
  • have kontakt til den studerende (via e-mail) inden ankomst
  • være parat til at svare på praktiske spørgsmål i starten af den studerendes ophold

Det sociale

Herudover skal du være villig til at bruge tid på at introducere de internationale studerende til de sociale aktiviteter på universitetet og i byen, f.eks. cafebesøg, en hyggelig eftermiddag i fredagsbaren, lave noget mad sammen eller noget helt fjerde. Du kan arrangere disse ting selv eller sammen med en eller flere af de andre mentorer. Da International Center tager sig af en masse af de praktiske ting for de studerende, er det især vigtigt at du vil være med til at de får et godt ophold og en god introduktion til Danmark. Da de studerende skal være her et helt år er det vigtigt de har et socialt netværk og kommer til at kende byen.

Aflønning

Som mentor aflønnes du med 7 studentermedhjælpstimer (á ca.122 kr.) pr. gæstestuderende. Hver mentor vil få tildelt ca. 3 studerende (men et større eller mindre antal kan også aftales).

Skriv en kort ansøgning og send den pr. e-mail til:

Mentorkoordinator
Nanna Jürgens
email: cjunj@hum.au.dk
tlf. 21 53 71 56

Ansøgningsfrist er mandag den 27. maj 2012, kl. 12.00

Du er naturligvis også velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål.

Studerende