Du er her: AU  Studerende  Studieportaler Studieportaler Statskundskab Studiestart Tjekliste til nye studerende

Tjekliste til nye studerende

Need-to-do

 1. Bestil dit Studiekort studiekort via selvbetjeningen (Studiekort/Indsend foto)
 2. Lær mit.au.dk - AU's selvbetjeningssystem at kende. Her skifter du password, får adgang til mail, adgang til din studieoversigt samt mulighed for at til- og afmelde eksamen.
 3. Det er meget vigtigt, at du finder dit studienummer allerede før studiestarten, da det skal benyttes under rusintroduktionen og hele dit studieforløb. For at finde dit studienummer, skal du logge på mit.au.dk. Her kan du se dit studienummer under punktet ”Personlige oplysninger”.
 4. Opsætning af din AU e-mail.
 5. Sørg for at du har adgang til det online læringssystem Blackboard det kommende semester.
 6. Mitstudie.au.dk er din personaliserede portal, som samler alle studierelevante systemer og giver dig et samlet overblik over din undervisning, meddelelser og arrangementer. Du skal kun logge på én gang for at få adgang til det hele.
 7. Tjek adgang til trådløse netværk virker. Du skal bruge Eduroam (kræver AU ID).
 8. Sørg for at du har adgang til bygningerne med et nøglekort (nærmere information følger).
 9. Tjek din timeplan og se, hvornår du har undervisning.
 10. Sørg for at du kan kopiere/printe.
 11. Opret dig som bruger på AU Library.
 12. Køb dine bøger og kompendier til første semester i Politologisk Bogformidling, du kan også købe studiebøger i Stakbogladen eller Aarhus BSS Books.

Tjek ovenstående og du er sikker på, at du er klar til at starte på dit studium. Desuden kan du have behov for nedenstående "Need-to-know" funktioner.

Need-to-know

 1. Orienter dig om muligheden for at benytte læsepladser og andre faciliteter under Studiemiljø og faciliteter på Studieportalen for Statskundskab og Samfundsfag.
 2. Orienter dig på Studieportalen for Statskundskab og Samfundsfag.
 3. Sæt dig ind i dine fag og eksamenskrav i studieordningen.
 4. Lær Aarhus BSS Student Services at kende.
 5. Lær Bygningsservice at kende.
 6. Du skal være opmærksom på, at der ved afholdelse af digital eksamen er visse krav til din computer. Din computer bør ikke være mere end tre år gammel og skal være født med Windows 7 (PC) eller Mac OS X (MAC) for at kunne afvikle digital eksamen på den. Find mere information om kravene og digital eksamen
 7. Aktivér dit gratis medlemskab til karriere - og alumnenetværket.
  Gå ikke glip af karrierearrangementerne på Aarhus BSS/Aarhus Universitet - aktiver dit medlemskab og få - under hele dit studieforløb - tilsendt eventinvitationer, jobtilbud (studiejob, praktik, fuldtidsjob) og masser af brugbare råd til at komme i kontakt med din (måske) kommende arbejdsgiver. Aktivér dit medlemskab.
428957 / i40