Studieteknik

Studieteknik - et plus for alle

Gode studievaner og et solidt kendskab til studieteknik kan gavne alle, både nye og ældre studerende.

Det er en stor misforståelse at tro, at det kun er mindre dygtige studerende, som bør arbejde med deres studieteknik. Den meget dygtige studerende vil ganske vist kunne klare sig gennem studiet uden nogensinde at have udviklet optimale studieteknikker, men det er udpræget ineffektivt. Ved at arbejde med sine studieteknikker har man mulighed for at blive endnu dygtigere, samtidig med at der bliver bedre tid til at gå i biografen om aftenen. Alle studerende vil altså kunne have glæde af at beskæftige sig med studieteknik.

På disse sider kan du blandt andet finde information om kurser i studieteknik, inspiration til litteratur om forskellige aspekter af studieteknik og en oversigt over de forskellige E-ressourcer til opgaveskrivning, som du har til rådighed som studerende.

Film om Studieteknik

De samfundsvidenskabelige fakulteter på Københavns Universitet og Syddansk Universitet har sammen lavet 12 små film om studieteknik og det at starte studie. Filmene giver vejledning og gode råd om bl.a. forskellige læseteknikker, studiegrupper og en god studiehverdag.

Se filmene på Københavns Universitets hjemmeside