Tjekliste til nye studerende

Når du starter på Aarhus Universitet, kan du hjælpe dig selv godt i gang ved at gennemgå denne liste af "Need-to-do" og "Need-to-know". Det er en fordel at kigge på den i løbet af de første uger på dit studium.

Need-to-do

 1. Bestil dit Studiekort  via selvbetjeningen (Studiekort/Indsend foto)
   
 2. Mitstudie.au.dk er din personaliserede portal, som samler alle studierelevante systemer og giver dig et samlet overblik over din undervisning, meddelelser og arrangementer. Du skal kun logge på én gang for at få adgang til det hele.
   
 3. Lær Mitstudie.au.dk - at kende. De fleste uddannelser har deres timeplaner (undervisningsskemaer) til at ligge i mitstudie. Og du kan skifte password, får adgang til din mail, adgang til din studieoversigt samt mulighed for at til- og afmelde eksamen.
   
 4. Det er meget vigtigt, at du finder dit studienummer allerede før studiestarten, da det skal benyttes under rusintroduktionen og hele dit studieforløb. For at finde dit studienummer, skal du logge på Mitstudie.au.dk . Her kan du se dit studienummer og dit AU ID på Stads under punktet ”Personlige oplysninger”. Det står også i dit velkomstbrev fra Health Studier.
   
 5. Tjek din AU e-mail og sæt din AU-mail op på din computer eller smartphone
   
 6. Login i dit kursussystem, Brightspace. Er du ny studerende kan du først logge ind når du har godkendt din studieplads og er indskrevet på AU. Du kan først se fag omkring studiestart.
   
 7. Tjek at du har adgang til det trådløse netværk. Du skal bruge Eduroam (kræver AU ID), som med fordel kan downloades hjemmefra.
   
 8. Sørg for at du har adgang til bygningerne med et nøglekort (studiekort som adgangskort).
   
 9. Sørg for at få et bibliotekslogin til AU Library/Det Kgl. Bibliotek. 
  Opret dig som bruger på AU Library med dit AU-login her.
  Video-vejledning: sådan opretter du dig som bruger
  Læs mere om dit universitetsbibliotek AU Library her
   
 10. Dit bibliotekslogin giver adgang til at benytte MyPrint, som er bibliotekets fælles print- og kopiløsning. Husk at sætte penge ind på kontoen.
  Sæt penge ind på din konto og se hvordan du printer
   
 11. I løbet af de første uger af studiet skal du købe dine bøger mm. til første semester. Noget litteratur vil være bøger, som du selv skal købe hos en boghandler eller online, andet kan være artikler eller tekster, som underviseren lægger ud på Brigthspace eller samler i kompendier, som skal købes.

  Al semesterlitteratur kan desuden lånes eller læses online via AU Library. Du kan altid spørge AU Library Sundhedsvidenskab, hvis du ikke kan finde en bestemt bog.

  Din underviser laver litteraturliste for faget, og du kan derfor først købe bøger osv., når du har fået litteraturlisten. Du er altid velkommen til at spørge dine tutorer, hvis du er tvivl om bogindkøb.

Har du (nogenlunde) styr på ovenstående, er du klar til studiestart! 

 

Need-to-know

 1. Orienter dig om muligheden for at benytte læsepladser og andre faciliteter under Studiemiljø/læsepladser på Studieportalen for din uddannelse.
 2. Orienter dig på Studieportalen for din uddannelse.
 3. Sæt dig ind i dine fag og eksamenskrav i studieordningen.
 4. Du skal være opmærksom på, at der ved afholdelse af digital eksamen er visse krav til din computer. Din computer bør ikke være mere end tre år gammel og skal som minimum være født med Windows 7 (PC) eller Mac OS X (MAC) for at kunne afvikle digital eksamen på den. Find mere information om kravene og digital eksamen.
 5. Vi siger fra  På AU lægger vi stor vægt på, at vi behandler hinanden med respekt og ordentlighed, og vi siger fra over for chikane, mobning, vold og diskrimination i alle former. Ingen bør udsættes for dette.