ASB har fået et nyt trådløst netværk

01.12.2009 | caki

ASB har fået et nyt trådløst netværk, ASBaccess, et ukrypteret netværk der hovedsageligt tiltænkt de studerende der oplevet problemer med eduroam. Grundet netværkets ukrypterede natur, er der fjernet visse rettigheder. Det er således ikke muligt at tilgå bibliotekets databaser, eller benytte skolens printere fra sin egen computer, som det tilfældet med eduroam. Derudover er der også de naturlige følger af at køre på et ukrypteret netværk. Man skal derfor være opmærksom på at kun hjemmesider der kører med kryptering er beskyttede, og de fleste webmails vil derfor kun beskytte login, og ikke de emails man læser efter man er logget ind. At netværket er ukrypteret betyder at andre kan "sniffe" den kommunikation der sker mellem din computer og netværket – læs mere om risiciene eksempelvis på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Packet_analyzer.

For at benytte ASBaccess behøver man bare forbinde som ethvert andet trådløst netværk. Når man åbner sin browser, vil man blive mødt af et login-felt hvor man skal bruge sit CampusNet login og acceptere betingelserne for brug af netværket. Brugen af de ukrypterede netværk sker på eget ansvar.

Som nævnt er det muligt at printe på ASB's printere fra private computere via eduroam, men ikke alle kender denne mulighed. Her følger en kort vejledning: klik på start og vælg funktionen kør, som i Windows XP er nederst til højre, men i Vista findes i programmenuen, og desuden hedder Run på engelsk. Skriv \\asb-print1\ i feltet der kommer frem, og en login-prompt vil komme frem. Her udfyldes brugernavn og kodeord (samme som til Campusnet). Find den printer du ønsker at benytte, dobbeltklik på den, og herefter vil pågældende printer være installeret på computeren.

Studerende