ASB tager kontakt til 20.000 gamle studerende

01.06.2006

Med etableringen af ASB Alumni tager Handelshøjskolen i Århus (ASB) initiativ til at udvikle relationerne til de mere end 20.000 danske og udenlandske studerende, der siden 1939 har taget en uddannelse på stedet. 2.500 alumner har allerede meldt sig ind i netværket, der bl.a. giver mulighed for at genoptage gamle venskaber og udvide det professionelle netværk.

Mere end 20.000 breve bliver i disse uger sendt af sted fra ASB. Modtagerne er alle dimittender fra Handelshøjskolen – de såkaldte alumner – helt tilbage fra begyndelsen af 1940'erne. Denne kontakt er første skridt mod etableringen af et omfattende alumnenetværk, der skal styrke relationerne på tværs af tidligere studerende og mellem Handelshøjskolen og erhvervslivet. Andre danske universiteter har taget lignende initiativer til at knytte bånd med deres alumner, men det århusianske koncept adskiller sig ved at være langt mere bredtfavnende og ambitiøst.

Konceptet for ASB Alumni, som netværket kaldes, er at skabe rammerne for et socialt og fagligt netværk for de tidligere studerende. Derudover har netværket også til formål at styrke forholdet mellem Handelshøjskolens 240 forskere og erhvervslivet. Også de nuværende studerende vil nyde godt af de nye relationer, der har potentiale for at styrke deres kontakt til erhvervslivet under studierne.

ASB Alumni omfatter en lang række services og aktiviteter. Via et webbaseret netværk kan alumnerne komme i kontakt med hinanden og etablere netværksgrupper, hvor de kan dele faglige interesser. Derudover giver netværket en direkte adgang til forskningsmiljøet på Handelshøjskolen, til skræddersyede kurser og videreuddannelsestilbud samt målrettede informationsservices fra Handelshøjskolens bibliotek. Alumnerne får også tilbud om at deltage i en række konkrete aktiviteter såsom en gensynsdag i september og jobdating med studerende.

Omkring 2.500 alumner har allerede sagt ja tak til at være medlem af ASB Alumni. Direktør for konsulentvirksomheden Valcon A/S, Poul Skadhede, er en af dem, og han ser frem til både de sociale og faglige muligheder, som netværket tilbyder.

- Det er et super initiativ. Det er jo en rigtig god mulighed for at genfinde gamle studievenner, som man har mistet kontakten med. Rent karrieremæssigt er det en fantastisk mulighed for at udvide sit netværk og sin forretning, siger Poul Skadhede.

Karin Wheler, der er direktør for og ejer af virksomheden WTI Import og Eksport Aps, fremhæver de samme fordele ved at blive en del af netværket af gamle studerende:

- Jeg glæder mig meget til at komme i kontakt med mine gamle studiekammerater og høre, hvad de har lavet, siden vi blev færdige. Rent professionelt håber jeg på, at ASB Alumni kan skabe kontakt til nye kunder og samarbejdspartnere, siger Karin Wheler, der beskæftiger sig med at finde leverandør- og produktionsmuligheder i Kina for små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Etableringen af ASB Alumni er medfinansieret af midler fra Den Regionale Udviklingspulje ved Århus Amt

> Læs mere om ASB Alumni

MGE