ASBs IT-toning konkurrerer i innovation

04.06.2010 | sannera

Fra venstre: Gruppens vært Apurva Prasanna, Lasse Katholm, fagansvarlig for IT-uddannelsen Søren Erik Nielsen, Jeppe Nordahl Jensen og Jesper Ørnsholt.

I april fik tre HA-studerende fra ASB's IT-toning testet talegaver, innovative evner og stressrate, da de tog til Singapore Management University (SMU) i fem dage. Her konkurrerede de imod 24 universiteter fra hele verden i den prestigefyldte APEX global Business-IT Case Competition.

For andet år i træk var ASB's IT-toning at finde på deltagerlisten til APEX global Business-IT Case Competition, som i år blev afholdt på Singapore Management University. ASB-gruppen kaldte sig for Innovation Lab og bestod af Jesper Ørnsholt, Jeppe Nordahl Jensen og Lasse Katholm. Med sig havde de lektor Søren Erik Nielsen fra Institut for ledelse, der til arrangementet havde titlen "team coach", men som til dagligt er fagansvarlig for IT-uddannelsen.

- Erfaringer fra sidste år gjorde, at vi forberedte os anderledes i år, fortæller Søren Erik Nielsen. Det faglige trænede vi selvfølgelig forinden på ASB, men derudover fik vi også hjælp af Ole Lauridsen fra ASB's LearningStyleLab. Han trænede drengene i præsentationen af den kommende case-løsning.

Konkurrencen bestod af fire discipliner - den bedste IT-løsning på casen, den bedste præsentation, den mest innovative løsning og den bedste gruppepræstation. Vinderen af den sidste disciplin blev bestemt af de mange team coaches fra de respektive universiteter.

- Selvom vi ikke vandt noget, har det været en fantastisk lærerig tur, siger Jesper Ørnsholt. Vi blev blandt andet introduceret til "cloud computing", som er det nyeste nye inden for IT-verdenen, og vi har fået os et kæmpe netværk af flinke og dygtige folk fra hele verden.

Løsningen skulle være teknisk
I modsætning til sidste års case blev deltagerne i år udfordret med en fiktiv case, som havde scenarier fra den virkelige verden. Universiteterne havde hermed 24 timer til at udvikle en innovativ og holdbar IT-løsning, som skulle præsenteres for dommerpanelet og de andre deltagere, samt producere fem A4-siders forklaring og beskrivelse om deres tanker bag.

Dommerpanelet var ikke bare hvem-som-helst, men bestod af godt 20 IT-direktører og -chefer fra store multinationale virksomheder, - blandt andet fra Oracle, Microsoft og Vestas, og Søren Erik Nielsen fortæller, at det var et benhårdt dommerpanel, som ikke lagde fingre imellem.

- Det viste sig desværre, at casen lagde op til en meget teknisk baseret IT-løsning, og det er jo ikke dét, ASB's IT-toning har hovedfokus på, understreger Søren Erik Nielsen. Vores uddannelse ser jo på IT og forretning i et ledelsesperspektiv, og derfor kom ASB-gruppen desværre lidt til kort.

Rigeligt med udfordringer
Inden konkurrencen overhovedet var skudt i gang, blev gruppen udsat for mere end den forventede mængde pres. Håndbogen med konkurrencens regler og retningslinjer modtog gruppen kun en uge inden afrejsen, og de følte sig derfor ekstra udfordret i deres forberedelser. Og kort tid inden rejsedatoen truede den islandske askesky stadig i de danske luftlag.

- Vi tager super mange erfaringer med os hjem. Blandt andet ruster det virkelig én at stå foran så stor en gruppe af mennesker og så imponerende et dommerpanel. Det spiller samtidig en rolle, at det hele foregår på engelsk – også selvom man har øvet sig. Det er jo lidt noget andet for eksempel for amerikanerne, som jo kan bruge sproget på en anden måde, siger Jesper Ørnsholt og fortsætter:

- Men turen var bare super fed og har virkelig levet op til vores forventninger. Vi tog derover med en intention om, at det kun skulle omhandle casen, men det sociale på tværs af det kulturelle var med til at gøre oplevelsen hel unik. – Og generelt er det jo bare en fed måde at promovere ASB på, slutter han.

>> Læs mere om SMU's Business-IT Case Competition

Kontakt: