CSR Student Award tildelt studerende i Erhvervskommunikation

Den prestigefyldte CSR Student Award 2012 er blevet tildelt Anders Grarup Jensen fra Aarhus Univeristet, Institut for Erhvervskommunikation for hans nytænkende projekt om Corporate Social Responsibility.

26.11.2012 | Didde Trolle Pedersen

Anders Grarup Jensen vandt CSR Student Award 2012

Vinderne af årets CSR priser blev kåret og hædret ved det festlige gallashow i Sønderborg, hvor over 1000 mennesker var samlet den 14. november 2012.  Anders Grarup Jensen, som er ved at færdiggøre sin kandidatuddannelse i Corporate Communication blev tildelt dette års CSR Student Award for hans innovative CSR projekt.

- Prisoverrækelsen var en kæmpe oplevelse. Dét at se sig selv på nomineringsvideoen og høre ens navn blive råbt op, og derefter få prisen overrakt af uddannelsesminister Morten Østergaard var en rigtig stor oplevelse. Men jeg blev da lidt nervøs, da jeg skulle holde takketale foran 1000 mennesker inkl. fire ministre og Prins Joachim, fortæller Anders.

Den omfattende kommunikationsplan

Anders modtog prisen for det projekt, som han lavede i sin praktikperiode ved det engelske firma The Midcounties Co-operative, hvor han skulle medvirke til at reducere virksomhedens energiforbrug med 5%. Dette gjorde han ved at udvikle en nytænkende og omfattende kommunikationsplan for at øge kendskab og forståelse for Corporate Social Responsibility i virksomheden for der igennem at skabe en adfærdsændring blandt de ansatte.

Anders lagde stor vægt på involvering af ledere og  medarbejdere og på, at det skulle være let for den enkelte medarbejder at  se fordelene ved energibesparende aktiviteter.

Det var vigtigt, at projektet var bæredygtigt og ikke blot en døgnflue. Anders lavede informationspakker, interne platforme for projektet, kampagner, træningsprogrammer for nyansatte, retningslinjer, oplæg og undervisningsaktiviteter, og projektet viste sig at bære frugt. Virksomheden reducerede sit energiforbrug mere end forventede i den givne periode.

Den mest innovative studerende

CSR Fonden tildeler hvert år en række priser for de bedste tiltag inden for CSR blandt virksomheder, investeringer, organisationer, politikere, studerende mv.

CSR Student Award tildeles en studerende ved et dansk universitet, som med en innovativ tilgang har skabt nye måder at tænke CSR på inden for forskningsverdenen, den offentlige eller private sektor. Den studerende kan fx have afdækket et nyt marked eller forretningsområde, hvor CSR tildligere har været overset eller have udvist dygtighed og interesse inden for  videndeling om CSR med et større publikum gennem foredrag, blogs, bøger, sociale medier eller andre tiltag.

- Jeg blev meget overrasket over at vinde denne prestigefyldte pris. De to andre nominerede var fra Copenhagen Business School og havde lavet nogle rigtig gode projekter, så jeg var stolt over at modtage førstepladsen, fortæller Anders.

Et inspirerende Award Show

Hovedtaleren ved årets show var USA’s  42. præsident Bill Clinton, og blandt de øvrige medvirkende og prisuddelere var HKH Prins Joachim, Klimaminister Martin Lidegaard, Miljøminister Ida Auken og Forsknings- og Uddannelsesminister Morten Østergaard samt flere  danske og internationale ledere. Hele showet ved CSR Awards blev flot styret af værtsparret, skuespillerne Connie Nielsen og Rasmus Botoft.

- Det var var spændende at deltage i konferencen , og der var oplæg fra mange inspirerende ledere og politikere. Jeg synes især det var inspirerende at høre en kapacitet som Bill Clinton tale om CSR, forklarer Anders.

Anders har skrevet sit speciale på baggrund af sit praktikophold ved The Midcounties Co-operative, som var et oplagt case-study for ham. Foruden en kandidatuddannelse i Corporate Communication, får Anders et stort skulderklap med i bagagen for anerkendelsen af sit vellykkede projekt i det engelske firma.

> Læs mere om CSR Fonden på: csrfonden.dk

Studerende