Flotte ansøgertal til Handelshøjskolen

16.07.2008 | kibl

Med en stigning på godt 12 % skiller Handelshøjskolen, Aarhus Universitet sig ud i forhold til resten af universitetsverdenen, hvor der er en generel tilbagegang i antallet af ansøgere til bacheloruddannelserne.

Knap 1400 potentielle studerende har valgt en uddannelse på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Det er en fremgang på 12,2 % i forhold til sidste år. I alt har 3000 søgt ind.

- Det er et særdeles glædeligt resultat, især i lyset af den generelle nedgang, der er i søgningen til de videregående uddannelser i år, udtaler prodekan for uddannelse på Handelshøjskolen Peder Østergaard.

- Den flotte fremgang skyldes bl.a., at vi har styrket vores internationale markedsføring, hvor vi har lagt mange kræfter i at være mere synlige og tilstede på de udenlandske rekrutteringsmarkeder. Derudover kan vi takke fusionen med Aarhus Universitet for en del af stigningen. Undersøgelser har nemlig vist, at det betyder noget for især internationale studerende, at vi er en business school med et universitet i ryggen. Vi tror også, at det har betydning for mange danske studerende, forklarer Peder Østergaard.

Internationale uddannelser hitter
Det er særligt de internationale uddannelser som BA i Business Administration og BA i International Marketing Management, der trækker studerende til. Men også de danske økonomiuddannelser er gået frem med 16 %. Heraf er der en stigning på den traditionelle HA-uddannelse på 7 %. På sprogområdet har den nye uddannelse i arabisk og kommunikation, der startede i 2006, succes med en stigning fra seks til 14 studerende, og den klassiske erhvervssproglige BA i engelsk og fransk oplever en fremgang på 33 %.

Den store søgning kommer til at betyde øgede adgangsbegrænsninger på flere uddannelser.

Faldende interesse for tysk og spansk
De unges interesse for tysk og spansk er imidlertid faldet. På både de sproglige og økonomiske uddannelser med tysk og spansk er søgningen dalet med henholdsvis 33 og 20 %.

> Se alle ansøgertal for 2008

Prodekan for uddannelse Peder Østergaard