Kraftig stigning i interessen for Handelshøjskolens uddannelser

06.03.2006

Mere end 1000 unge lagde vejen forbi Handelshøjskolens åbent hus-arrangement torsdag og fredag i sidste uge. Her kunne de få et indtryk af stedet og uddannelserne og blive klogere på, om det er her, det fremtidige studie skal ligge

Besøgende ankommerArrangementet var Handelshøjskolens bidrag til U-days i Århus, og der var stor tilfredshed med de over 1000 besøgende - en stigning på 30 % i forhold til sidste års åbent hus. Heraf kom omkring 175 ind med busser fra det vestjyske, arrangeret i samarbejde mellem Universitetet og Handelshøjskolen for også at trække gymnasie- og handelsskoleelever til derfra.

Interessen var især stor for de internationale uddannelser, hvor kommunikationsfagene sammen med Europæiske Studier, HA.int og BAMCC tiltrak en stor del af tilhørerne. Men også HA og HA.jur. var populære.

Studerende var vigtig ressource

I dagens anledning var en flok nuværende studerende fra Handelshøjskolen forvandlet til hjælpsomme værter – letgenkendelige i T-shirts med logo og U-days badges. Dem mødte de besøgende allerede lige inden for hovedindgangen, hvor de hjalp alle på rette vej.

Vi lyttede med torsdag eftermiddag, hvor de erhvervsøkonomiske fag blev præsenteret i skolens aula.

Med næsten alle pladser besat lagde en studerende fra studievejledningen ud med at fortælle overordnet om de forskellige uddannelser. Opbygning, studiemiljø, udveksling og optagelseskrav – alt sammen ting, man har brug for at vide, når man skal vælge studie. Næstefter blev pladsen overtaget af en underviser, der fortalte mere om de enkelte linjer, og de besøgende valgte herefter, hvilket fag de kunne tænke sig at følge en prøveforelæsning i. Efter en rundvisning på skolen var der igen samling i aulaen, hvor studerende fra de forskellige linjer stod klar til at besvare spørgsmål over en sodavand og et bolche.

Vi spurgte nogle af de besøgende, hvad de havde fået ud af dagen:

Lars og ChristianLars (th.) blev færdig på gymnasiet sidste sommer og Christian (tv.) bliver færdig på handelsskolen i år. Begge kommer fra Kolding og vil gerne begynde at læse til sommer.

Christian og Lars havde taget køreturen til Århus, fordi de endnu ikke har bestemt sig for, hvilken uddannelse valget falder på. De har begge tidligere talt med studievejledningen og vil nu se nærmere på tingene selv.

- Man kan få be- eller afkræftet nogle af de ideer, man har. Jeg har godt nok allerede læst om det, men man bliver meget klogere af at møde op. Og så er det rart at se stedet og høre om, hvordan det hele foregår. Det virker, som om der er et godt studiemiljø og folk virker glade og tilpasse – det betyder meget. Faciliteterne virker også rimeligt gode, fortæller Lars.

Christian og Lars understreger, at det er en god ting, at høre om studierne fra de studerende selv, de taler nemlig ud fra egne erfaringer. Christian og Lars har været til prøveforelæsning i HA og Marketing & Management Communication (MMC). Mens Lars er blevet positivt overrasket over HA'en, som slet ikke var så tør, som han troede, er Christian blevet lidt skuffet over MMC'en

- Det var ikke det, jeg troede. Der var lidt for meget kommunikation og for lidt afsætning, og nu hælder jeg nok mere til en anden uddannelse nede i Kolding.

HeleneHelena kommer fra Aalborg og har været inde at høre fransk og kommunikation – hun vil dog lige have et sabbatår, før hun går i gang med studierne.

- Jeg synes prøveforelæsningerne var rigtigt gode, og jeg kunne godt forestille mig at læse kommunikation og fransk. Jeg havde faktisk aldrig forestillet mig, at jeg skulle læse inden for handel, men nu kunne jeg godt finde på det. Jeg er blevet helt vild med stedet og atmosfæren – og det sociale betyder jo meget, fortæller Helena.

Johanne og SigneTvillingerne Johanne og Signe er kommet til Århus med U-days bus fra Holstebro Gymnasium – de vil begge vente et par år, inden de går i gang med studierne.

- Vi har begge været i praktik på Universitetet tidligere, så vi ville også gerne se det herovre. Jeg kunne godt forestille mig at læse Europæiske Studier – jeg vidste ikke så meget om det før, men nu er jeg blevet meget klogere, fortæller Johanne

Signe er mere interesseret i jura, men er ikke sikker på, det skal være på Handelshøjskolen:

- Jeg er nok blevet bekræftet i, at det ikke skal være erhvervsjura, men måske nærmere jura på Universitetet – men jeg er stadig usikker. Vi har fået et rigtigt godt indtryk af det sociale, og det giver jo større interesse for at læse her. Vi har oplevet så mange ting i dag, så man er helt overvældet.

Alex giver koncertDagen sluttede med feststemning i et af skolens spisesteder, Plug Inn, hvor popsangeren, Alex, gav koncert. Der blev rocket flittigt ved bordene, inden de besøgende igen drog hjemad efter en dag med mange indtryk og forhåbentlig lidt mere klarhed om, hvad den kommende uddannelse skal hedde.