Nye internationale studerende er landet

06.02.2006

Uge 4 stod i de internationale studerendes tegn på Handelshøjskolen. 140 studerende fra hele verden er under kyndig vejledning blevet introduceret til Århus og Handelshøjskolens spidsfindigheder set med en udenlandsk udvekslingsstuderendes øjne.

Vi tog med en eftermiddag på introugens tredje dag - "cross town rally" var på programmet, en kort rundtur i Århus, hvor de studerende, der endnu ikke havde haft oplevelsen, kunne møde Århus' pulserende gadeliv en ganske almindelig torsdag eftermiddag.

De to rusværter, som også har karakter af pædagoger, Stine og Line, samler tropperne og fortæller om gruppens nye ansigt, der skal tage et par billeder og måske driste sig til at udspørge de studerende om livet i Århus indtil videre og om førstehåndsindtrykket af Handelshøjskolen.

Første stop er Botanisk Have og Den gamle By, og jeg spørger sidemanden, som viser sig at hedde Jörg Pollmeier og kommer fra Hannover i Tyskland, hvordan han ser på Århus og skolen indtil videre.

- Indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds. Det lader til, at de gør meget ud af introduktionen for os udenlandske studerende. Jeg har virkelig fået et indtryk af en professionel skole, siger Jörg, der som alle de andre skal starte undervisningen 30. januar.

Høje forventninger til Klubben

Vi når til Banegårdspladsen, og min nu østrigske sidemand, Michael Postmann, smiler bredt, da jeg spørger ham til, hvad aftenen byder på af arrangementer.

- Ahh, Klubben har vi allerede hørt meget godt om. Nu får vi endelig lov til at se den indefra, smiler han.

Minder om Montreal

Jennifer English flyttede ind på Skjoldhøjkollegiet for en uge siden, og hun drager allerede nu paralleller mellem livet i Canada og Danmark.

- Vejret er det samme med sjap og tøsne, men også på skolen minder det om hinanden. Jeg læser normalt i en mindre by uden for Montreal, der minder om Århus. Men sproget og kulturen er naturligvis den store forskel, siger Jennifer, der skal læse Business Administration.

Vi nærmer os Store Torv. De studerende skal lige lære vejen til Social Club at kende, for dér er der nemlig fest dagen efter.

Kristopher Horner fra Philadelphia ser en del fordele ved at være i Danmark, som han mener er et rigtigt pænt sted uden affald i gaderne.

- Det er lækkert at komme uden for USA og møde den europæiske kultur, siger Kristopher.

Glæder sig til undervisningen

Sidste stop - for dem som ønsker det - er pubben Bridgewater. Gruppen splittes op, da en del gerne vil hjem og klæde om inden aftenen starter på en restaurant og senere hen i Klubben.

Kristopher, Jennifer, Michael og Jörg har alle fået et nogenlunde ens indtryk af Danmark og danskerne.

- Det er svært at få øjenkontakt med danskere, man ikke kender. Men når man først spørger folk om hjælp, er de utrolig hjælpsomme og flinke, siger Kristopher, og de andre nikker genkendende til skudsmålet af danskerne.

De ser alle sammen frem til at begynde undervisningen og det egentlige studieliv.

Om ét semester kan det være, at alle indtrykkene af Handelshøjskolen og danskerne har holdt stik. Eller det kan være, at indtrykkene er revurderet.

Men indtil videre kan vi danskere dog godt - ifølge vore fire testpersoner - være vores modtagelse af de udenlandske gæster bekendt.

TROM