Nyt internationalt e-tidsskrift skal knytte forskning og erhvervsliv sammen

10.10.2009 | mge

Sprog- og kommunikationstidsskriftet "Language at Work" relanceres nu som e-tidsskrift og bliver dermed nyt online forum for videndeling mellem forskere og professionelle fra erhvervslivet.

Language at Work er ikke et traditionelt forskningstidsskrift. Det er heller ikke blot et tidsskrift for sprog- og kommunikationspraktikere. Den fulde titel Language at Work – Bridging Theory and Practice afspejler derimod i høj grad tidsskriftets hensigt:

- Den primære idé med tidsskriftet er at etablere et forum, hvor både teoretikere og praktikere der arbejder med sprog og kommunikation kan mødes og udveksle viden og erfaringer. På den måde håber vi at kunne være med til at bygge bro mellem de to verdner, som hver især bidrager med deres perspektiv på tendenser og udfordringer på sprog- og kommunikationsområdet, udtaler Peter Kastberg fra Institut for Sprog og Erhvervskommunikation.

Sprog og kommunikation er omdrejningspunktet, men der sættes i hvert nummer fokus på ét tema som f.eks. globalisering, værdiskabelse i virksomheder eller maskinoversættelser.

Bred international målgruppe
Tidsskriftet er gratis, og da alle artikler på engelsk, rækker målgruppen for e-tidsskriftet langt ud over Danmarks grænser:

- Med satsningen på et 100 % onlinemagasin har vi mulighed for at nå mange flere inden for målgruppen, som er alle der arbejder professionelt med sprog, kommunikation og alt hvad der ligger derimellem. Language at Work er et internationalt magasin med bidragsydere fra hele verden, og derfor var det oplagt, at tidsskriftet skulle være netbaseret, så flest mulig kan få glæde af artiklerne. Onlineversionen giver jo også fri adgang til tidligere artikler og mulighed for kommunikation mellem forfatterne og læserne, så der er mange fordele ved e-tidsskriftsformatet, fortæller lektor Peter Kastberg.

Han har fra starten stået i spidsen af Language at Work, som oprindeligt så dagens lys som et papirmagasin i september 2006. Ud over skiftet fra papir til net har bladet også fået et organisatorisk ansigtsløft, så det nu er en styregruppe bestående af repræsentanter fra Syddansk Universitet, Forbundet Kommunikation og Sprog og Handelshøjskolen der står bag redaktion og udgivelse af Language at Work. E-tidsskriftet har desuden modtaget økonomisk støtte fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Besøg Language at Work-hjemmesiden

Lektor Peter Kastberg