Snyder du til eksamen?

04.12.2009 | mge

Nu har du i hvert fald mulighed for at finde ud af det. ASB's retningslinjer for eksamenssnyd og plagiering er blevet defineret i to foldere til henholdsvis undervisere og studerende.

Det kan være svært at finde rundt i, hvad der er snyd, og hvad der ikke er. Derfor blev der i foråret etableret en arbejdsgruppe, der netop skulle hitte rede i, hvad der betegner snyd og plagiering. Resultatet af dette arbejde er nu slut, og resultatet er et sæt retningslinjer for, hvad der betegnes som snyd, og hvad sanktionerne er, hvis man snyder.

- Formålet med at få lavet disse retningslinjer er at imødegå snyd og plagiering blandt vores studerende. Snyd handler ikke kun om at kopiere en tekst fra en bog og lade som om, det er ens egne ord. Det er også snyd, hvis man bruger læsegruppens noter i sin opgave uden kildeangivelse, eller hvis flere studerende sætter sig sammen om at løse en individuel eksamensopgave, forklarer Tove Bang, som er formand for arbejdsgruppen.

Derudover medvirkede Torben Dahl fra Ledelsessekretariatet, Ole Hagh fra Institut for ledelse, Kirsten Wølch Rasmussen fra Institut for sprog og erhvervskommunikation, Erik Kloppenborg Madsen fra Institut for marketing og statistik og Lone Jensen fra Biblioteket.

Retningslinjerne kommer på din mail
Retningslinjerne er blevet beskrevet i to foldere, som vil blive delt ud til henholdsvis undervisere og studerende. Derudover vil der komme information på Inline og StudieInfo, og der er planer om at oprette et debatforum med underviserne som målgruppe, hvor de kan debattere og dele viden omkring forebyggelse og kontrol af eksamenssnyd. Der vil komme yderligere informationer om dette forum.

>> Læs mere om eksamenssnyd

Studerende