Succes for dobbelte kandidatuddannelser

05.07.2007

De første såkaldte double degree-studerende har afleveret deres speciale. Dermed har de taget to kandidatuddannelser på kort tid og sikret sig et forspring i jagten på drømmejobbet.

Kandidatstuderende på ASB har mulighed for at ansøge om at opnå to kandidatgrader på normeret tid og dermed to få eksamensbeviser. Denne sommer afleverer de første double degree-studerende deres specialer og er klar til at indtage deres pladser i erhvervslivet.

- Vi tror, at de studerende opnår større muligheder ved at tage to kandidatgrader, og derfor er det skolens målsætning at arbejde for flere muligheder for at tage double degrees fremover. Blandt andet har vi projekter i støbeskeen i USA og Kina, fortæller international koordinator Lene Rehder, som er ansvarlig for koordineringen af double degree.

Studiepladserne på double degree er efterspurgte blandt de studerende, der håber på et yderligere plus på CV'et, når uddannelsen er gennemført.

- En double degree giver mig to kandidatgrader på to år fra to forskellige universiteter, hvor de to uddannelser overlapper hinanden. I praksis har jeg kun haft et fag mere end normalt, men det styrker min samlede kandidatgrad væsentligt, og giver mit CV et noget anderledes præg end andres, fortæller Valdemar Stilling Christensen, der er kommende double degree-kandidat i Finance and International Business.

Internationale perspektiver
Valdemar Stilling Christensen valgte at søge en double degree for at få et mere internationalt perspektiv på sin uddannelse. Han har undervejs læst et halvt år på et anerkendt universitet i Australien.

- Jeg har fået en internationalt anerkendt mastergrad fra et universitet, som i udlandet er mere kendt end Handelshøjskolen. Jeg tror på, at min uddannelse åbner muligheder i udlandet, og jeg er sikker på, at det er på grund af min specielle uddannelsesprofil, at jeg allerede har fået tilbudt et drømmejob, siger han.

Double degree udvider den kandidatstuderendes faglige viden og kulturelle kompetencer, men valget af den udvidede kandidatgrad afspejler også initiativ og drivkraft, som arbejdsgivere kan drage nytte af.

- En double degree kræver beslutninger og arbejdsindsats fra den studerende, og det vil kunne ses i deres CV. Samtidig opnår double degree studerende mere end ved et almindeligt udvekslingsophold i form af en meget specifik og målrettet faglig profil på deres studieophold, siger Lene Rehder.

Om double degree

• Double degree giver kandidatstuderende mulighed for at opnå to kandidatgrader på normeret tid og dermed også få to eksamensbeviser
  • Den studerende tilbringer typisk et halvt til et helt år i udlandet på nogle af de højst rangerede universiteter i verden,
  • Otte kandidatstuderende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet er pt. i gang med en double degree