Tværfaglighed bliver Handelshøjskolens styrke i Grundfos Challenge

31.03.2006

I næste uge deltager et hold på tre studerende fra Handelshøjskolen i Århus i Grundfos Challenge. Deltagerne er udvalgt på grund af deres høje faglige niveau, men der er samtidig lagt vægt på gode samarbejds- og formidlingsevner.

Handelshøjskolen i Århus har som den eneste ud af 12 deltagende uddannelsesinstitutioner sammensat et hold på tværs af faglige grænser. Den nye kandidatuddannelse i Virksomhedskommunikation er således også repræsenteret i konkurrencen, der ellers primært henvender sig til ingeniør- og økonomistuderende.

asb-deltagere i Grundfos ChallengeHoldet består af stud.ling.merc i Virksomhedskommunikation Tomas Olesen (forrest tv.), stud.merc i Finance & International Business Sune Nabe Frederiksen (bagerst tv.) og stud.merc i Logistik, Marie Grønlund (th.). De tre deltagere mødtes første gang, da de skulle fotograferes sammen som hold, men siden da har de lært hinanden bedre at kende over en flaske rødvin og en snak om den forestående konkurrence.

Tværfaglighed som stor styrke
Marie, Sune og Tomas er overbeviste om, at deres forskellighed, både fagligt og personligt, bliver deres store styrke i Grundfos Challenge. De kan nemlig hver især bidrage med noget forskelligt til løsningen og på den måde supplere hinanden godt. Det eneste holdet ved om casen på forhånd, er, at det er inden for emnet Fremtidens globale vandforsyning. Et emne, der ikke umiddelbart er beslægtet med noget, de har arbejdet med tidligere. De har dog sørget for solid baggrundsviden ved at studere de materialer, de har fået fra Grundfos og herudover researche generelt på pumper og vandforsyning.

Gruppen håber på at vinde konkurrencen, men de er samtidig bevidste om, at de er oppe mod kompetente konkurrenter. De er indstillet på at yde 100 procent og er sikre på, at de får mange nyttige erfaringer med sig, uanset hvad placeringen bliver.

Innovation og initiativ
Sune ser sig selv som innovativ og initiativrig og regner med at kunne bruge nogle af de økonomiske modeller, han har lært om på studiet til at strukturere løsningen på casen.

- Jeg forventer at blive stimuleret i forhold til det, jeg laver til daglig ved at få den teoretiske tænkemåde brugt praksis. Det bliver spændende at skulle gå helt ind til benet med noget nyt, man ikke ved så meget om – og så er det også under tidspres. Jeg glæder mig også til at møde de andre deltagere og dommerne og regner med at få et godt netværk ud af det.

Den kreative trold
Tomas ser sig selv som den kreative trold, der måske tænker lidt anderledes, fordi han kommer fra en af de bløde uddannelser – men samtidig bemærker han, at det jo bare er en fordom. Han regner med at kunne bidrage med, hvordan løsningen skal kommunikeres og markedsføres – internt og eksternt.

- Først og fremmest så forventer jeg at blive udfordret, både fagligt og personligt. Man får stukket nogle rammer ud, og så skal man reagere lynhurtigt og præstere med det samme. Og så glæder jeg mig til samarbejdet – man ved jo alt for lidt om, hvad de andre, der studerer her, kan bruges til.

Kriblen i maven
Marie regner med at kunne bruge den forretningssans, hun har udviklet gennem sin tid på Handelshøjskolen. Hendes viden inden for logistik kan desuden give et perspektiv på forsyningskæden, der er vigtig for en virksomhed som Grundfos, der betjener så stor en gruppe kunder.

- Jeg tror det bliver enormt lærerigt, fordi det er et virkeligt problem. Det ender måske med, at noget fra vores løsning bliver brugt rigtigt. Det bliver også spændende at se, hvad de andre hold kommer frem til. Det er noget helt anderledes end det, vi er vant til som studerende, og jeg er meget spændt. Det kribler da lidt i maven, når man tænker på, hvad opgaven kan blive, og der dukker teorier og mulige løsninger op i hovedet på mig.

Handelshøjskolen i Århus er en ud af tolv danske uddannelsesinstitutioner, der deltager i konkurrencen, som afvikles på Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro d. 2.-8. april. Deltagerne har fire dage til at løse opgaven, hvor der i vurderingen lægges vægt på innovation, talent, holdarbejde og evnen til at tænke fremad. Der bliver kåret to vinderhold, et ingeniørhold og et økonomihold, som hver får en præmie på 75.000 kr. til deling.

> Læs mere om Grundfos Challenge

EMGT