Universitetsfusioner – ASB efterlyser en vision

26.06.2006

Regeringen ønsker at fusionere ASB og Aarhus Universitet. ASB's bestyrelsesformand Erik Højsholt er kritisk og efterlyser en vision for sammenlægningen.

Tirsdag den 20. juni kom regeringens udspil om universitetsfusioner, som skal skabe færre, men stærkere universiteter. Udmeldingen er indtil videre, at der etableres fem nye universiteter: Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Aalborg Universitet. To universiteter og ti sektorforskningsinstitutioner bliver en del af disse nye universiteter. Roskilde Universitetscenter fortsætter uforandret.

Udspillet omfatter således i første omgang ikke ASB, men regeringen har dog meddelt, at det er deres mål, at ASB skal fusioneres med Aarhus Universitet (AU). En endelig beslutning om dette vil blive tage senest den 15. september 2006.

> Læs mere om regeringens udmelding om universitetsfusioner på Videnskabsministeriets hjemmeside

Onsdag den 21. juni udsendte ASB's bestyrelse en pressemeddelelse med reaktion på regeringens planer. I meddelelsen efterlyser bestyrelsesformand Erik Højsholt en vision for, hvorvidt en fusion mellem ASB og Aarhus Universitet vil komme ASB's uddannelser og forskning til gode.

> Du kan læse hele pressemeddelelsen her

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har nu bedt Handelshøjskolen og Aarhus Universitet om at analysere sagen hen over sommeren.