Vil du være MENTEE og samtidig udvikle dig fagligt over personligt?

En mentee er en yngre studerende, der har lyst og mod på at lade sig udfordre og inspirere af en ældre studerende.

06.11.2014 | Majbritt Nielsen

For anden gang tilbyder Studievejledningen ved erhvervskommunikation og erhvervssprog vores studerende på 2. semester, at de kan blive tilknyttet en mentor. En mentor er en ældre studerende på enten 6. semester eller kandidatuddannelsen, der gerne vil dele personens viden og erfaring omkring studielivet med en yngre studerende.

Så hvis du har lyst til at få indsigt i dit studie, hjælpe med at gøre studiemiljøet og studielivet bedre for dine medstuderende ved at dele din viden, udvikle dig fagligt og personligt og få en sparringspartner i form af en ældre studerende, som kan hjælpe dig med afklaring omkring nogle af de spørgsmål, der opstår i en ny hverdag som studerende - så er mentorskab noget for dig.

Tanken bag

Den grundlæggende tanke bag mentorordningen ved erhvervskommunikation og erhvervssprog er, at ældre studerende (mentorer) skal rådgive og dele ud af deres viden om studielivet til studerende på 2. semester (mentees). Mentorerne er dermed med til at støtte instruktorernes og studievejledningens indsats med at sikre et godt studiemiljø. Mentorordningen skal med andre ord ses som en del af den samlede vifte af initiativer for et godt studieliv, trivsel og fastholdelse af studerende.

Rammerne

Alle mentorer gennemgår en grundig uddannelse, så de er godt rustede til at blive din sparringspartner. Er du så heldig at få tildelt et mentorskab, starter forløbet i midten af februar 2015.

Du og din mentor mødes ca. 5 gange fra februar til maj, og I fastlægger selv indholdet af jeres møder. Forud for jeres første møde deltager du i et informationsmøde, hvor du vil få flere informationer. Undervejs i forløbet vil der også blive afholdt et aftenmøde, hvor du vil få information om relevante temaer, ligesom der også vil være tid til erfaringsudveksling.

Hvordan får jeg en mentor?

For at få en mentor skal du blot sende os en mail med dine kontaktoplysninger samt studieretning og gerne et par linjer om dig selv, og hvorfor du ønsker at få en mentor. Derefter vil Studievejledningen tildele mentorskabene.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Studievejledningen for erhvervskommunikation og erhvervssprog via email: studier.bss@au.dk eller telefon: 87 16 43 32.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Studievejledningen ved erhvervskommunikation og erhvervssprog

Studerende