Vinterskole i sommerferien

12.01.2005

Godt 20 studerende skipper den australske sommer til fordel for to ugers Winter School på Handelshøjskolen

Deltagere på Winter School 2005

Det er fredag eftermiddag, og de godt 20 deltagere på årets Winter School stimler frysende sammen foran hovedindgangen for at få taget det obligatoriske gruppebillede. Den bidende blæst og den grå himmel ligger langt fra den australske sommer, de har forladt til fordel for to uger i Danmark. Men det er en del af pakken – en del af at få et helhedsindtryk af dansk og europæisk kultur, der er fokus for undervisningen på Winter School.

Andrew Donnelly fra Macquarie University i Sydney- Jeg kunne sagtens tage de samme fag på mit eget universitet og dermed lære det samme teoretiske stof om Danmark og Europa. Men jeg ville ikke få det samme indblik i dansk livsstil og kultur, som opholdet hér kan give mig, forklarer Andrew Donnelly, der er bachelorstuderende på Macquarie University i Sydney. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde i Europa eller alternativt arbejde med Europa i Australien, og til det formål, tror jeg, at fagene på Winter School giver mig en god ballast.

Intensiv undervisning og frikadeller i Randers

Den første uge af Winter School byder på et overordnet kursus om Danmark og Europa, hvorefter de studerende i den efterfølgende uge kan vælge mellem to fag, henholdsvis European Business and Finance og Corporate Communication in a European Context.

- Programmet er meget intensivt med meget gruppearbejde og aktiv deltagelse i undervisningen. Hver uge afsluttes med en tretimers skriftlig eksamen, så der er tryk på. Udover undervisningen er der forskellige sociale arrangementer. Bl.a. skal vi på besøg hos lektor Else Warberg i Randers og spise frikadeller, fortæller Patrizia Marchegiani, der er koordinator på Winter School.

Studietur til Bruxelles

Som en naturlig afslutning på Winter School tager nogle af de studerende på en firedages studietur til Bruxelles for at se konkrete eksempler på de ting, de har beskæftiget sig med i ugernes løb.

- Ligesom resten af Winter School er turen til Bruxelles en blanding af faglighed og sociale arrangementer, forklarer Patrizia Marchegiani. Vi skal besøge Parlamentet, Kommissionen og den australske ambassade. Derudover står programmet på sightseeing.

Læs mere om Winter School

MGE