VOXPOP - Hvad gør du for at pleje dit CV?

25.02.2009 | nifa

Shenari Fernando, Canadisk studerende, Bsc in Business Administration

- Jeg har endnu ikke noget studiejob her i Danmark, men jeg vil meget gerne finde et. Jeg tror, at det er en god måde at komme i kontakt med danskerne på og få venner. Men det er også for pengenes skyld, da det er ret dyrt for mig at flytte til Danmark. Jeg har haft flere studiejobs i Canada men endnu ikke noget studierelevant.

Mette Rodfeldt, Cand.merc. Finance and International Business, 2. semester

- Jeg har ikke noget studierelevant job. Jeg arbejder i øjeblikket ved Århus Teater og er rigtig glad for jobbet og de gode arbejdsvilkår, vi har. Det sætter jeg meget pris på, og derfor prioriterer jeg ikke et studierelevant job så højt lige nu. Jeg har dog haft lidt studierelevant arbejde tidligere i form af kontorarbejde eller projektarbejde i en finansafdeling i sommerferierne.

Kathrina Stevenson, Canadisk studerende, Master of Arts in Corporate Communication, 2. semester

- Jeg er studentermedhjælper på Internationalt Kontor ved Aarhus Universitet og har tidligere arbejdet som frivillig Desk Top Publisher på bladet Commerciel. Jeg mener, at det er rigtig vigtigt, at man har erfaring fra forskellige jobs. Så kan arbejdsgiverne se, at man er villig til at prøve noget nyt og lære nye ting. Jeg har også søgt råd ved Karrierecenteret for at blive bedre til at skrive ansøgninger og CV.

Rasmus Dalsgaard, Cand.merc. i Finansiering, 1. semester
- Jeg tror, det er rigtig vigtigt at have et godt CV, når man skal søge fast job. Hvis en arbejdsgiver har valget mellem to lige gode kandidater, vil CV'et helt sikkert være en afgørende faktor. Et godt CV kan bestå af studierelevante jobs, tillidsposter i foreninger eller andet frivilligt arbejde. Jeg har dog ikke selv noget studierelevant job, da jeg altid har valgt job ud fra interesse frem for, om det ser godt ud på CV'et.

Lotte Foged Pedersen, Cand.merc. Finance and International Business, 2. semester

- Jeg synes, det er rigtig svært at finde et studierelevant arbejde. På grund af finanskrisen er der ikke nær så mange jobs at søge. Og de jobs, der er, kræver, at man har et meget højt snit og er blandt de bedste på sit studie, hvilket er svært for mange at leve op til. Jeg tror, det er vigtigt at have et relevant studiejob på CV'et, når man skal ud og søge job. Men det kan godt gøre mig nervøs, at det er så svært at finde en studiejob, for det bliver jo nok endnu sværere, når man skal finde et fuldtidsjob efter studiet.

Michael Mose Bertelsen, Master of Arts in Corporate Communication, 2. semester

- At have et godt CV er helt sikkert vigtigt. Det er godt at skabe sig et netværk og få noget faglig erfaring, særligt hvis det er relevant for ens profil. Jeg har tidligere arbejdet som phoner men er netop startet på et nyt job som konsulent ved en mindre virksomhed, som giver mig en masse ansvar. Derudover er jeg aktiv i foreningsarbejdet i min fodboldklub.

Nina Dade, BA i Spansk og Kommunikation, 6. semester

- Det er uden tvivl en stor fordel at kunne vise fremtidige arbejdsgivere, at man har prøvet noget forskelligt, særligt hvis det er relevant for studiet. Det kan være gennem studiejobs eller foreningsarbejde. Jeg arbejder selv som frivillig i PR-gruppen for ASB revyen, og så arbejder jeg også i Klubben, hvor jeg blandt andet skal stå for forskellige events.

Kit Balle Laursen, Master of Arts in Corporate Communication, 2. semester

- Jeg har et studierelevant job i kommunikationsafdelingen på ASB og er også frivillig journalist på Commerciel. Tidligere har jeg arbejdet ved Den Blå Avis, som også var relevant for mit studie. Jeg tror, det er vigtigt, at man har prøvet forskellige ting, når man skal ud og søge job. Det kan måske være den afgørende faktor, hvis virksomheden står med to lige gode kandidater til et job. Desuden gør et studiejob dig også mere afklaret med, hvad du vil arbejde med senere hen.