AU Elitesport

Er du studerende ved AU, der dyrker sport på højeste nationale eller internationale plan? Og er din sport så tidskrævende at det påvirker dit studie?

Det kan være en udfordring at tage en universitetsuddannelse og samtidig dyrke sport på professionelt plan. AU Elitesport er til for at hjælpe dig til at kunne fungere som studerende og topatlet på samme tid. Her kan du få hjælp til at planlægge dit studie, så det ikke går ud over din sport. Omvendt kan planlægning og vejledning hjælpe dig til, at du ikke kommer til at lide overlast i din dagligdag som studerende på grund af din sport.

Se eksempler på studerende der også er elitesportsudøvere på AU Elitesports hjemmeside.

AU Elitesport kan hjælpe dig med at kommunikere med dit studie. Tit vil du som sportsudøver have brug for nogle fleksible rammer, især i de perioder, hvor sporten tager det meste af din tid. Her kan AU Elitesport hjælpe dig med at sammensætte og planlægge et særligt studieprogram. For at få tid til sporten kan det være nødvendigt, at tempoet på studiet sættes ned.

Det kan være hårdt at føle sig presset fra to sider, når man både har uddannelse og sport at tage hensyn til. Målet er, at du har overblik over din hverdag, så du kan præstere på begge områder.

For nogle sportsudøvere under uddannelse kan det være en god hjælp at få en studieassistent. Det er en medstuderende, der hjælper dig til at holde kontakten med dit studie ved lige, også når du tilbringer meget tid væk fra universitetet på grund af sporten.

Det er vigtigt for AU Elitesport at hjælpe med til, at elitesportsudøvere ikke står uden uddannelse/job, når deres sportskarriere en dag er slut. Du kan tale med rådgivere, der selv dyrker sport på eliteplan og har erfaring med at vejlede studerende i denne særlige situation.

Find ansøgningsskema og læs mere om AU Elitesport.

DIG KAN VI HJÆLPE

  • Dyrker du sport på højt plan? / Dyrker du elitesport?
  • Har du svært ved at planlægge din tid?
  • Går din sport ud over dine studier?
  • Er det svært at forene studier og sport?
  • Vil du gerne både studere og dyrke elitesport?
  • Har du brug for hjælp til meritoverførsel?
  • Er du ofte væk fra studiet pga. din sport?
  • Andre relaterede problematikker?

 

KONTAKT

AU Elitesport
Aarhus Universitet, Afdeling for Idræt
Dalgas Avenue 4, 4. sal, lokale 443
8000 Aarhus C

 

Daglig leder: Jens Bundgaard
Tlf. 6075 3697
E-mail: jb@activeinstitute.dk