Find ro. Find fordybelse. Find ansvar. Find fællesskab.

Et virksomhedssamarbejde under studierne giver dig mulighed for at sætte dine faglige kompetencer i spil i en virksomhed, institution eller organisation og få erfaring med, hvordan din faglige viden skaber resultater og værdi på arbejdsmarkedet. Læs mere om mulighederne her på siden.



AU PRÆSENTERER: VIRKSOMHEDSMATCHET 🎬 Vi gav to studerende bind for øjnene og kørte dem hen et hemmeligt sted i Danmark for at møde deres virksomhedsmatch. Men kan de gætte, hvor deres match befinder sig? Og kan de mon fristes af et praktikophold eller virksomhedssamarbejde i denne del af landet? Få svaret i Virksomhedsmatchet!

Hvorfor samarbejde med en virksomhed som en del af mine studier?

  • I et projektorienteret forløb eller praktik får du mulighed for at afprøve teorier og metoder fra din uddannelse i praksis. Du får samtidig indsigt i dine egne faglige og professionelle kompetencer i en erhvervskontekst, og du får konkret erhvervserfaring, allerede under studierne.

  • Læs mere om reglerne for praktik, projektorienteret forløb eller specialesamarbejde på netop dit studie med en virksomhed på fagportalerne.

Hvorfor samarbejde med en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune?

  • Aarhus Universitet og Ringkøbing-Skjern Kommune samarbejder om at gøre det lettere for studerende på Aarhus Universitet og virksomheder i kommunen at samarbejde. Som studerende får du derfor:

    • Hjælp til at skabe kontakt til en lokal virksomhed, hvor du kan komme i praktik, lave projektorienteret forløb eller skrive virksomhedsspeciale

    • Hjælp til at finde en bolig

    • Kontakt til andre studerende, som også samarbejder med virksomheder i lokalområdet

  • Ringkøbing-Skjern Kommune er en af de danske kommuner, der eksporterer allermest pr. indbygger. Det skyldes områdets mange innovative og internationalt orienteret virksomheder, der har stor fokus på udvikling. Virksomhederne i området er langt fremme, når det kommer til teknologi, digitalisering og nyeste viden. Herudover så er medarbejdertilfredsheden blandt de største i Danmark og der er gode muligheder for medindflydelse. Læs mere om mulighederne for virksomhedssamarbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune.

  • Mange virksomheder tilbyder studerende at betale den studerendes omkostninger til f.eks. bolig eller transport. Andre tilbyder den studerende et mindre månedligt beløb – dette gælder dog kun, hvis du er i ulønnet praktik eller projektorienteret forløb. Snak med den virksomhed, du gerne vil samarbejde med, om mulighederne. Læs mere om reglerne her.

Hvordan får jeg kontakt til en virksomhed, som kunne være relevant for mig at samarbejde med?

  • Nogle stillinger slås op i AU’s Job- og Projektbank

  • Du kan også kontakte Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds matchmaker Susanne Trip Nielsen. Hun kender de lokale virksomheder indgående og kan hjælpe dig med at afklare, hvilke virksomheder som kunne være relevant for dig. Du kan kontakte Susanne på stn@rserhverv.dk eller 21184745.

Hvordan finder jeg et sted at bo i Ringkøbing-Skjern Kommune?

  • Du kan kontakte Ringkøbing-Skjern Kommunes bosætningskoordinator, Dorthe Frydendahl (dorthe.frydendahl@rksk.dk, 20 60 16 58). Hun vil hjælpe dig med at finde en bolig. Hun vil også sørge for at du bliver en del af netværket InWestjylland – Klubben for 20-35-årige i Naturens Rige, som er en uformel klub med over 700 medlemmer. Hvis du ønsker det, vil hun også gerne koble dig på en lokal buddy, som kan hjælpe dig med at finde dig til rette i de nye omgivelser.


Studietur

Den 8. marts tog 28 studerende fra Aarhus og Herning turen til Ringkøbing-Skjern Kommune for at møde virksomheder og høre om muligheder for erhvervssamarbejde. På turen deltog også en bosætningskoordinator og en matchmaker, og de 28 studerende fik chancen for at snuse til de mange spændende karrieremuligheder i det vestjyske. Turen var arrangeret af Aarhus Universitet og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere om turen i invitationen og hold øje med lignende ture fremover