Bæredygtighed på AU

Her på siden kan du finde informationer om, hvordan Aarhus Universitet arbejder for at fremme den bæredygtige udvikling, både gennem forskning, uddannelse og i driften.


Møder i netværket

Næste møde i AU's Grønne Netværk er den 30. november.

Eftermiddagen vil byde på præsentation af et helt nyt forskningsprojekt om solenergi på AU’s tage, networking med andre studerende og medarbejdere samt en status på AU’s grønne omstilling.

Bæredygtighed i AU's kurser

I efteråret 2021 udbyder AU i alt 135 kurser, der er direkte relateret til FN's 17 verdensmål. 

68 nye klimaindsatser baner vej for et grønnere universitet 

En ny klimavenlig rejsepolitik og en løsning til afhentning af sorteret affald. Det er nogle af de i alt 68 ambitiøse aktiviteter i en ny handleplan, som fakulteterne har udviklet med afsæt i AU's klimastrategi, og som skal bidrage til universitetets grønne omstilling. 

AU's grønne omstilling Mød AU’s Grønne Team. Hør om nogle af de mere hverdagsnære grønne initiativer, som sættes i gang rundt omkring på universitetet. Og bliv klogere på AU’s Grønne Netværk for studerende og medarbejdere.

AU i spidsen for arbejdet med cirkulære indkøb

Hvordan skaber virksomheder og organisationer mere klimavenlige indkøb? Det vil AU være med til at finde svar på, når en arbejdsgruppe med universitetet for bordenden trækker i arbejdstøjet som en del af en ny klimaalliance i Aarhus.

AU Garden 

I krydset mellem Ndr. Ringgade og Trøjborgvej finder du AU's lille have - AU Garden. Her er både rum til køkkenhave, biodiversitet og socialt samvær. Bag projektet står en gruppe studerende og medarbejdere, der er vilde med planter og biodiversitet. Du kan også være med!

Har du spørgsmål? 

... så er du velkommen til at sende en mail til greenteam@au.dk eller kontakte AU's Grønne Team.