Her på siden kan du finde informationer om, hvordan Aarhus Universitet arbejder for at fremme den bæredygtige udvikling, både gennem forskning, uddannelse og i driften.


Mere blus på vegetarretter til møder og konferencer

AU’s kantiner udvikler flere og flere vegetarretter, og den grønnere mad finder nu i stigende grad vej til tallerknerne til AU’s møder og konferencer. Vegetarisk forplejning er et af i alt 34 nye initiativer, som skal medvirke til at skabe et grønnere universitet. Læs mere om det nye initiativ.

Gode takter i AU’s grønne omstilling

De seneste år har Aarhus Universitet med succes sat strøm til en række aktiviteter, der skal reducere universitetets udledning af drivhusgasser og skubbe på den grønne udvikling. AU’s bestyrelsesformand, Connie Hedegaard, glæder sig over de positive takter og understreger, hvor vigtigt det er at forsætte den gode kurs. Læs mere.

Ny rejsepolitik lægger op til færre og mere klimavenlige rejser

AU’s reviderede rejsepolitik indeholder forslag til en række nye klimatiltag og en opfordring til at overveje rejsen en ekstra gang. Forslaget udspringer af AU’s klimastrategi 2020-2025 og målsætningen om at reducere universitetets CO2-udledning fra transportområdet.

AU Garden 

I krydset mellem Ndr. Ringgade og Trøjborgvej finder du AU's lille have - AU Garden. Her er både rum til køkkenhave, biodiversitet og socialt samvær. Bag projektet står en gruppe studerende og medarbejdere, der er vilde med planter og biodiversitet. Du kan også være med!

Stort dyk i AU’s CO2-udledning i 2020

Aarhus Universitets klimaregnskab for 2020 viser en reduktion i universitetets CO2-udledning på hele 44% sammenlignet med 2019 – et fald, som i høj grad kan tilskrives pandemiens påvirkning af universitetets drift.  Læs mere.

AU i spidsen for arbejdet med cirkulære indkøb

Hvordan skaber virksomheder og organisationer mere klimavenlige indkøb? Det vil AU være med til at finde svar på, når en arbejdsgruppe med universitetet for bordenden trækker i arbejdstøjet som en del af en ny klimaalliance i Aarhus.


Grønne nyheder i din mailboks?

Vil du modtage informationer om grønne arrangementer, nyheder og lignende i din mailboks, kan du sende en mail til greenteam@au.dk med emnet ”Ja, tak til mails”.

Har du spørgsmål? 

... så er du velkommen til at sende en mail til greenteam@au.dk eller kontakte AU's Grønne Team.

Netværk om bæredygtighed

#AUGreen er et netværk for studerende og medarbejdere, der ønsker at være med til at fremme AU's  grønne udvikling. Læs mere og tilmeld dig her.