Har du styr på reglerne for mobil og smartwatches til eksamen?

Må din mobiltelefon ligge i din jakkelomme under en tilsynsprøve uden hjælpemidler? Er det nok at sætte den på flytilstand? Og hvor kan du få et samlet overblik over reglerne for eksamenssnyd? Få svarene her.

Mobiltelefoner og smartwatches skal slukkes og ligge i en aflukket taske under hele eksamen. Foto: Colourbox

Sommereksamen er i fuld gang, og som studerende er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne for eksamenssnyd. Ellers risikerer du at overtræde reglerne til eksamen, og det kan få uheldige konsekvenser for både dig og din uddannelse – også selvom det ikke var med vilje.

Noget af det, du fx skal have styr på, er, hvordan du opbevarer din mobiltelefon og andet digitalt udstyr korrekt, når du skal til tilsynsprøve uden hjælpemidler.

Her får du en guide til, hvordan du undgår mistanke om eksamenssnyd:

  1. Du bruger din mobiltelefon til at logge på eksamen via to-trinsbekræftelsen.
  2. Så snart du har logget på eksamen, skal du slukke din mobil helt (det er ikke nok at sætte den på flytilstand!)
  3. Herefter lægger du mobilen i en aflukket taske, hvor den skal ligge under hele eksamen. (Det er ikke nok at lægge den i din jakke!)

Husk, at samme regler gælder for alt andet digitalt udstyr fx smartwatches.

Få overblik over reglerne for eksamenssnyd

Der er mange andre regler, som du også skal have styr på, fx: Hvordan citerer du korrekt? Må du bruge dine gamle opgaver i en ny eksamen? Hvordan undgår du at plagiere? Og meget andet.

Heldigvis er der god hjælp at hente på AU’s side om eksamenssnyd. Her får du et samlet overblik over, hvad der betragtes som eksamenssnyd og gode råd til, hvordan du overholder reglerne.

Du kan også altid spørge din underviser eller vejleder, hvis du er i tvivl om, hvilke regler der gælder.

Søg hjælp, hvis du er presset

Hvis du af personlige, studiemæssige eller familiære grunde bliver så presset, at du overvejer at snyde til eksamen, så lad være. Søg hjælp, og gør noget andet. Du kan fx kontakte:

Besøg også styrkditstudieliv.au.dk/, og find mere information om, hvordan du kan styrke din trivsel.