Information fra tutorerne (IT-Produktudvikling)

Kære nye IT-Produktudvikler

Så nærmer studiestarten sig, og introdagene kommer til at vare fra onsdag d. 23. august til og med fredag d. 25. august 2023. 
Når du møder op onsdag morgen, vil du blive mødt af IT-Produktudviklings søde tutorer, som byder dig velkommen med morgenmad og godt humør.

Du skal møde op på adressen, Helsingforsgade 14, 8200 Aarhus N, i tidsrummet kl. 8.00-8.30 (indgangen ligger lige overfor bagindgangen til Storcenter Nord). Der vil være skiltning, og vi står og tager imod dig, når du ankommer!

De tre introdage skal være med til at give dig en god start på studiet, hvor du har mulighed for at lære de andre på dit hold og din årgang at kende, inden studiet for alvor går i gang. Du bliver desuden introduceret til studiet og livet på universitetet, så vi håber at se jer alle til nogle hyggelige dage.

Vi regner selvfølgelig med at du dukker op indenfor tidsrummet og deltager i hele programmet, men hvis noget skulle ske, som i sidste øjeblik forhindrer dig i at møde op, kan du ringe til os på 22993473.

Det er ikke nødvendigt at have computer med i introdagene, og der bliver sørget for gratis morgenmad, frokost og aftensmad alle dagene, så bare kom som du er!

Der er allerede oprettet en Facebookgruppe til din årgang. Den hedder “IT-Produktudvikling AU 2023” og kan findes her. Meld dig ind i gruppen på forhånd - så er det meget lettere for tutorerne at få fat på jer, når introdagene begynder.

FIND VEJ

Du skal møde op på adressen, Helsingforsgade 14, 8200 Aarhus N, i tidsrummet kl. 8.00-8.30 (indgangen ligger lige overfor bagindgangen til Storcenter Nord). Der vil være skiltning, og vi står og tager imod dig, når du ankommer! 


Hvis du er i tvivl om noget i forhold til ankomst, kan du altid ringe til os på 22993473.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Der er et hav af gode Facebooksider og Instagramprofiler, som det er en god idé at følge. Herunder kan du se nogle af de forskellige sider, som fortæller om noget af det, der foregår på Institut for Datalogi - altså om uddannelserne IT-Produktudvikling og Datalogi.

IT-Produktudvikling Facebook-gruppe:
Facebook-gruppe for alle der går på IT-Produktudvikling på både bacheloren og kandidaten. Lær dine medstuderende at kende og få tips fra dine tutorer. https://www.facebook.com/groups/586125462732283

IT-Tutor:
Er IT-Produktudviklernes egen tutorforening. Der vil i løbet af den første tid blive lagt billeder op for rusdagene og komme løbende information om de ting der sker i tutorforeningen. 
https://www.facebook.com/ITTutorforening/
https://www.instagram.com/it.tutor/

AUDatalogi (Institut for Datalogi):
Her kan du følge med i de forskellige ting der sker på Datalogisk institut. Følg dem både på Facebook, Instagram og Youtube.

https://www.facebook.com/datalogi/
https://www.instagram.com/audatalogi/
https://www.youtube.com/user/datalogiAU

IT-Uddannelsen Facebook:
Facebook gruppe for alle IT-Produktudvikling-studerende der nogensinde har været. Her finder du lidt af hvert, som invitationer til relevante arrangementer, jobopslag, etc.
https://www.facebook.com/groups/it.studerende/

SOFA Facebook (IT-Produktudviklings studenterforening): 
Opdaterer jævnligt deres Facebook-side med fede arrangementer - Find dem på Facebook!
https://www.facebook.com/SOFAIT
 

TÅGEKAMMERET Facebook (Festforeningen):
Fest- og foredragsforening på Natural Science på Aarhus Universitet.
https://www.facebook.com/TAAGEKAMMERET/

IT-Camp Instagram:
IT-Camp for piger er tre gratis dage med teknologi, design og inspiration for gymnasiepiger i alderen 16-20 år.
https://www.instagram.com/itcampau/

Chomsky Lab (Labtools):
En del undervisning designkurser foregår i Chomsky lab
https://cs.au.dk/chomskylab

Regnecentralen:
Udover at have hyggelige lokaler og et køkken, man frit kan bruge, har Regnecentralen også en Facebook gruppe. Her bliver snakket løst og fast studerende imellem.
https://www.facebook.com/groups/309716945775360

RUSHÅNDBOGEN

Vi har samlet en lille guide til alle de mystiske ting, og ord, man finder på IT-uddannelsen. Nogen af dem kender du sikkert allerede, nogen af dem er sikkert nye. Du får heldigvis meget mere at vide om alle disse ting i løbet af introdagene :)

Personer man møder studiet

 

Rus

Bøjning: -sen, -ser, -serne

Oprindelse: Måske af sidste stavelse af Latin depositurus (af deponere 'aflægge, sætte fra sig'), om én der skal aflægge dårlige vaner eller af latin rus; 'bondeland', om ny studerendes herkomst og manerer.

Betydning: Førsteårsstuderende ved højere læreanstalt, det vil sige dig der læser dette :)

Tutor

Bøjning: -en, -er, -erne

Oprindelse:  Fra engelsk tutor; 'vejleder på universitet', af Latin tutor; 'som beskytter', af verbet tueri;  'bevogte, beskytte'.

Betydning: Person, typisk en ældre studerende, der vejleder og hjælper studerende med faglige og sociale forhold især i forbindelse med førsteårsstuderendes studiestart ved en højere læreanstalt.

Dine tutorer er alle sammen frivillige studerende, som tager godt imod dig under studiestarten, og som du møder jævnligt i løbet af det første år på studiet. Hvert undervisningshold har mellem tre og fem tutorer tilknyttet. Tutorforholdet varer evigt. De fleste snakker med deres tutorer i løbet af hele deres studie.

Mentor

Bøjning: -en, -er, -erne

Oprindelse: efter navnet på Odysseus' ven Mentor, der var rådgiver for hans søn.

Betydning: Mentorer er ældre studerende der er ansat til at yde faglig rådgivning. Hvert undervisningshold har to faste mentorer tilknyttet. Mentorerne kan hjælpe med problemer med læsegrupper eller med studierelaterede problemer. Mentorerne er uddannet til at have samtaler med førsteårsstuderende om potentielt svære emner og kan altid henvise til det rigtige sted på AU. Hvis du har problemer med SU, læsevanskeligheder, personlige problemer eller lignende kan mentorerne altid henvise til det rigtige sted.

Du møder dine mentorer i løbet af introdagene.

Kursus

Ligesom fag i gymnasiet. Kurser varer typisk et halvt eller et kvart år og afsluttes med en eksamen. Man har tre kurser af gangen. Et kursus styres af en eller flere forelæsere.

Undervisning i et kursus er typisk delt op i øvelser (klasseundervisning), også kaldet TØ og forelæsninger. Disse varetages henholdsvis af forelæsere og instruktorer. Du får mere at vide om undervisningsformer, forelæsninger og øvelser i introdagene.

Forelæser

En forelæser er en forsker der underviser i et kursus. De bestemmer pensum, afholder eksamen og afholder forelæsninger. Du for mere information om undervisningsformer og prøver at deltage til en forelæsning i introdagene.

Instruktor

En instruktor er en ældre studerende der er ansat til at varetage holdundervisning (TØ) i et kursus. Det er dem der kan hjælpe med alle de faglige problemstillinger i et fag. De retter afleveringer, hjælper med forståelse, og afholder ugentlig klasseundervisning.

Læsegruppe

En læsegruppe er en gruppe af studerende der løser opgaver i et kursus sammen. På IT tilbringer læsegrupper oftest så meget tid sammen at man ender med at betragte sin læsegruppe som en lille familie. Det er meget forskelligt fra kursus til kursus hvad læsegrupperne bruges til. I Calculus (matematik) vil man typisk løse ugeopgaver sammen i læsegruppen. I designkurser vil man typisk lave et fælles projekt i læsegruppen. Nogle afleveringer afleveres fælles i læsegrupper nogle afleveres individuelt.

Dine tutorer og mentorer hjælper dig med at finde en læsegruppe til det første halve år. Du får mere at vide om læsegrupper i introdagene.

IT-Produktudviklings parlør

Uni: En yderst dækkende og meget brugbar forkortelse af ordet Universitet:

Eksempel: Person 1: “ Hey, skal vi hænge ud senere?”

Person 2: “Nej desværre…. jeg er på uni hele natten”

Akademisk kvarter: Underviserne og administrationen lever i to meget forskellige verdener. Når der står kl 9.00 på skemaet så betyder det kl 9.15.

MEN! Når administrationen skriver, at du skal møde kl 9.00 til eksamen så betyder det: “Mindst en halv time før kl 9.00”.

Datbar: Datalogisk fredagsbar som i virkeligheden hedder Fredagscaféen, der har åbent HVER fredag!

MatKant: Forkortelse for Matematisk Kantine. Der sælger gode kager!

Eksempel: Person 1: “Skal vi have kage?”

Person 2: “JA for søren!”


Chomsky: Er IT’s eget laboratorium, med alt hvad det indebærer af 3D printere, lasercuttere og sene aftentimer.

LABTOOLS: Ansatte tilknyttet Chomsky. Når I rigtigt kommer igang med nogle af de fag, hvor der skal laves prototyper kan I låne forskellige sensorer og andre ting til sin prototype af dem. Men husk at de bare er studerende ligesom jer, og derfor også har travlt. Så skriv en email, hvis du har brug for noget eller tag kontakt til dem i deres træffetid :)

Man kan læse mere om Chomskylab og Labtools på: https://cs.au.dk/chomskylab

Regnecentralen: Er et køkken der står til rådighed for de studerende på Institut for Datalogi. Hvis man sidder og arbejder til sent er det hyggeligt at få et lille afbræk og lave lidt mad sammen med sin læsegruppe. Man skal dog huske at gøre rent efter sig selv, ellers bliver det hurtigt en svinesti og det er der ingen der er interesseret i.

Det grønne areal (også kaldet Fitts Lawn): Er det lille stykke græs ude foran Chomsky/Stibitz. Det er som oftest samlingsstedet for IT’erne i sommerperioden, hvor der bl.a. bliver spillet øl-bowling og grillet pøller.


Franske: Er forkortelsen for franske hotdogs. De er billige og det er nemt lige at slå et smut forbi Storcenter Nord til frokosttid og købe et par stykker eller ti.

Eksempel:

Person 1: Stopper arbejdet med prototypen og kigger på sin læsegruppe.

“Franske?”

Person 2: “Klart!”

Person 3: “Jeg skal have 10!” 

Hvor kan jeg se mit skema?

Dit ugeskema kan findes på forsiden af MitStudie, som kan findes her: https://mitstudie.au.dk/

Hvad er et studienummer og AU ID og hvordan finder jeg dem?

Både studienummer og AU ID er unikke numre som AU bruger til at identificere studerende. Begge kan findes ved at logge ind på mit.au.dk.

De bruges til mange forskellige ting og de fleste studerende lærer dem derfor hurtigt udenad helt af sig selv.

I introdagene hjælper vi dig med at bestille et studiekort med disse oplysninger.

Foreninger på IT

SOFA: Er IT-Produktudviklings studenterforening og står for SOcial og FAglig Forening. De sørger for at der bliver lavet nogle fede arrangementer i løbet af året. Så husk at komme til deres arrangementer og mød en masse af de andres IT studerende :) Find dem på: www.sofa-it.dk

Datbar: Datalogisk fredagsbar (Fredagscaféen), der sørger for at der er en god stemning og kolde øl HVER fredag.

UNITY: En fælles studenterforening for alle uddannelser på Katrinebjerg.

AUHack: Ikke en decideret forening, men en gruppe studerende der arrangerer et kæmpe hackathon for studerende en gang årligt. https://auhack.org

IT-TUTOR: Er IT-Produktudviklernes egen tutorforening. Det er i øvrigt os der varetager denne side. Vi sørger for, at der bliver lavet nogle super fede rusdage samt en fed hyttetur for jer :)
IT-Tutor består af en styregruppe og en masse dejlige tutorer. Både styrergruppe og tutorer er firvillige. Hvert år skal man stille op til styregruppen eller søge om at blive tutor - det kunne være jer næste år! 

Hvor kan jeg finde noget og spise?

IT-Tutor giver gratis mad i introdagene. Hvis du mangler noget at spise på andre tidspunkter er her en oversigt

Incubas kantine: Lækkert, sundt og en god afveksling til madpakken. Find dem i Incuba.

Nygaards kantine: Prøv deres pølsehorn og hjemmelavet ketchup! Det er en sikker vinder. Find dem i Nygaard.

Storcenter Nord: Ligger lige over for Institut for Datalogi, der kan man finde alt hvad hjertet begærer. Vi kan foreslå steder som Anettes sandwich, Roots, og Føtex :)

Madpakken: Mange tager dog mad med hjemmefra. Som enten er rester fra gårsdagens aftensmad eller en god leverdreng, da dette klart er det billigste, når man skal have SU’en til at slå til. 

BØGER OG ANDET STUDIEGREJ

Bøger

I introugen får du mulighed for at købe bøger. Dine tutorer kan hjælpe dig med at finde både brugte og nye bøger inden studiestart.

Tegneredskaber 

Inden undervisningen i kurset Grundlæggende IT-Produktdesign begynder (uge 35), skal I dog have anskaffet jer tegneredskaber. Herunder er en liste med de forskellige redskaber I skal indkøbe for at kunne følge kurset, nederst er en liste over mulige forhandlere. 


Indkøb til Grundlæggende IT-Produktdesign:

  • Caran d'ache eller Blyant 2B, (H, 6B)
  • Tynde tuscher
  • Grå markers, f.eks. N1, N3, N5, eller andre lignede behøver ikke være copic, og kan også være andre grå nuancer ,  (ikke nødvendigt de to første uger)
  • Farve Markers - 1 eller 2 forskellige farver - ikke for mørke, (ikke nødvendigt de to første uger)
  • en A3 mappe til at opbevare jeres skitser og portfolio i.

Forhandlere

Ovenstående ting kan findes flere forskellige steder.

Herunder er en liste af forhandlere som vi har gode erfaringer med:

Stelling.dk - Har desuden 6 fysiske butikker. I Aarhus ligger den i Østergade

Architegn - Fysisk butik ved Arkitektskolen i Aarhus, Nørreport 16, architegn.dk

Vi glæder os rigtig meget til at møde dig!

De bedste hilsner,
Tutorerne fra IT-Tutor