AU Summer University fag

Information om

AU Summer University

Det er ikke længere muligt for AU studerende at tilmelde sig AU Summer University 2024.

Information om hvordan, hvornår og hvilke kurser der kan søges til 2025 kommer på denne side i løbet af efteråret 2025. 

Du kan skrive dig op til at modtage kursuslisten på mail når den er klar her

Hvis du har plads på et fag i 2024, kan du finde information om det fag i kursuskataloget. 

Hvad er AU Summer University?

AU Summer University er et tilbud til dig som AU studerende, hvor du kan tage fag om sommeren, mellem de normale semestre.
Fagene du kan tage på AU Summer University er en del af din uddannelse og vil tælle i stedet for et valgfag.
Fagene adskiller sig dog fra semesterfagene ved at være meget intensive, meget internationale og ved at være undervist på engelsk.
Fagene på AU Summer University kan du ikke tage på semestrene, de udbydes kun om sommeren.
På AU Summer University udbydes der over 100 fag, fra alle fem fakulteter.
Der er over 2500 studerende hvert år, og heraf en stor del internationale studerende og undervisere.
Ved siden af fagene er der også sociale aktiviteter man kan deltage i. Generelt sørger vi for at det ikke bliver alt for kedeligt at have undervisning i ens sommerferie. Det gør vi for eksempel ved at uddele gratis is hver torsdag!

Hvorfor tage fag på AU Summer University?

De fleste tager fag på Summer University for at komme foran og frigive plads og tid på et senere semester. Det kan være en god ide, hvis du fx skal i praktik eller bare har brug for et mindre hektisk semester, hvor du kun har 20 eller 25 ECTS.
Andre gør det for at indhente ECTS point. Hvis du er kommet bagud af den ene eller anden årsag og gerne vil indhente nogle ECTS point, kan dette gøres ved at tage fag på AU Summer University. 
Andre gør det for at få en international oplevelse i Aarhus.
Da AU Summer University på mange måder er mere internationalt end de almindelige semestre, kan det for nogle føles som en slags miniudveksling og en interkulturel oplevelse, du ikke ellers kan få på AU.
Der er også dem der tager fag på Summer University, fordi de har set et helt specifikt fag, som de interesserer sig for og som kun kan tages på AU Summer University.
Oftest er årsagerne til at AU studerende tager fag på AU Summer University en god kombination af ovenstående.  

Sådan søger du

Følg de 4 steps herunder for at søge, når ansøgningssystemet åbner. 
Hvis du har spørgsmål, kan du sende os en mail på summeruniversity@au.dk

Step 1: Find din ansøger type

Hvis du som AU-studerende ønsker at tage et Summer University kursus, skal du i første omgang finde ud af, hvilken ansøger type du er.
Vi har fire ansøgertyper for AU-studerende:

  • Ansøger til egen studieordning
  • Ansøger med forhåndsgodkendelse
  • Ansøger mellem bachelor og kandidat, der vil tage et kandidatfag sommeren inden man starter på sin kandidat på AU
  • Ansøger Phd

Det første du skal gøre er at finde ud af, om kurset udbydes som en del af din studieordning, og om du har plads i dit studieprogram. Hvis du er i tvivl, om du har plads til kurset, skal du kontakte din lokale studieadministration. Du kan altså ikke bare tage et Summer University fag, fordi du synes, det lyder spændende. Du kan kun få ECTS point for det, hvis du har plads til det i din uddannelse - f.eks. hvis det erstatter et valgfag. 

Du kan se en oversigt over hvilke kurser, der udbydes pr. studieretning her.

Ansøger til egen studieordning
Hvis faget udbydes til din studieretning, og du har plads til faget i dit studieprogram, er din ansøger type: "Ansøger til egen studieordning".

Faget udbydes af din studieretning, hvis det står som valgmulighed under din uddannelses navn i boksen "Hvilke kurser kan jeg tage på Summer University?". Hvis ikke det fag, du ønsker at tage, står i boksen for din uddannelse, er kurset ikke forhåndsgodkendt til din uddannelse, og du skal derfor søge om forhåndsgodkendelse til at tage faget hos dit studienævn og dernæst ansøge som "Ansøger med forhåndsgodkendelse". 

Ansøger med forhåndsgodkendelse
Hvis du ikke har plads til kurset i dit studieprogram, eller hvis kurset ikke udbydes af din studieordning, kan du prøve at søge om forhåndsgodkendelse til at følge faget som et gæstefag i stedet for. Du skal søge om forhåndsgodkendelse hos dit eget studienævn, før du sender din ansøgning. 

Hvis faget kræver, at du søger en forhåndsgodkendelse, er din ansøger type: "Ansøger med forhåndsgodkendelse" 

Ansøger mellem bachelor og kandidat
Hvis du ønsker at tage kurset som en del af din kandidatuddannelse, inden du starter på kandidaten, er din ansøger type: "Ansøger mellem bachelor og kandidat"
Vær opmærksom på, at det ikke er muligt for alle uddannelser. 

Ansøger Phd
Hvis du er Phd-studerende, er din ansøger type: "Ansøger Phd" 

Step 2: Formalia og dokumentation

Når du har fundet ud af, hvilken ansøgertype du er, er der nogle vigtige overvejelser, du skal gøre dig, og dokumenter du skal have klar, inden du er klar til at ansøge i vores online system.

Ansøger til egen studieordning:
Her skal du sørge for, at det kursus du vil søge, er en del af din studieordning, og at du har plads i dit studieprogram. Hvis du er i tvivl om dette, skal du kontakte din lokale studieadministration. Det er dit eget ansvar, at du kun vælger kurser, som du må tage som en del af dit studieprogram. Vi vil først meget sent opdage, hvis din tilmelding ikke kan godkendes, og her kan det være for sent at få plads på et andet hold.

Ansøger med forhåndsgodkendelse:
Her skal du ansøge om forhåndsgodkendelse hos dit eget studienævn først. Vi anbefaler, at du venter med at søge i vores ansøgningssystem, til du har fået forhåndsgodkendelsen fra studienævnet. Hvis dette ikke kan nåes inden fristen d. 15 marts kl. 12, skal du uploade din kvittering på, at du har søgt om forhåndsgodkendelsen. Du skal være opmærksom på, at nogle kurser kan have faglige forudsætninger og krav, der gør, at du ikke kan optages selv med en forhåndsgodkendelse fra dit studienævn. Du skal derfor orientere dig grundigt om det kursus, du gerne vil søge om; både på vores kursus sider og i kursuskataloget. 

Ansøger mellem bachelor og kandidat:
Læg mærke til at studerende på ITKO, cand.soc, cand.merc.aud, og alle cand.merc linjer ikke har mulighed for at følge kandidatfag, inden man er startet på kandidaten. Alle andre studier må som udgangspunkt gerne, dog ikke fag udbudt af ITKO, cand.soc, cand.merc.aud, og alle cand.merc linjer.
Du skal sikre dig, at kurset er godkendt til den kandidat, du søger ind på. Når du ansøger om kurset i vores ansøgningssystem, skal du uploade din kvittering på, at du har ansøgt om optagelse på din kandidatuddannelse. Din tilmelding vil først falde på plads i STADS i juni, når du er endeligt indskrevet på din kandidatuddannelse.

Ansøger PhD:
Her skal du være sikker på, at at kurset kan godkendes som en del af din PhD uddannelse. Når du ansøger, skal du uploade et screenshot eller lign. fra din Phd planner, hvor man kan se, at kurset indgår.

Step 3: Kursusvalg

Når du har sat dig grundigt ind, hvilken ansøgertype du er, samt hvilke krav og formalia der er, er du klar til at vælge dine kurser i ansøgningssystemet.

Du kan se kurserne her eller i kursuskataloget.

Det er vigtigt, at du finder den engelske kursustitel, da det er den, du skal bruge, når du skal søge kurset frem i vores ansøgningssystem. Du skal også notere, hvilket term kurset ligger i.

Du kan vælge 3 prioriteter i hvert term.

Step 4: Ansøg online!

Vores ansøgninger for Summer University 2024 er åbne fra 17. april kl. 12.00 - 19. april 2024 kl. 12.00.

Når du har fundet ud af, hvilken ansøgertype du er, eventuelt fremskaffet dokumentation og fundet ud af, hvilke kurser du vil søge, så er du klar til at søge i vores ansøgningssystem.

Systemet guider dig igennem - hvis du har brug for hjælp til at vælge kurserne i systemet, finder du en kort guide her. 

Ansøger til egen studieordning
Klik her for at ansøge om et fag, som er godkendt til din studieordning, og som du har plads til i dit studieprogram

Ansøger med forhåndsgodkendelse
Klik her for at ansøge om et fag, som du har fået forhåndsgodkendt

Ansøger mellem bachelor og kandidat
Klik her for at ansøge om et fag, som er godkendt til din studieordning, og som du vil tage på din kandidat

Ansøger Phd
Klik her for at ansøge om et fag, som skal indgå i dit Phd program

Socialt program

AU Summer University består ikke kun af det faglige - det består også af en masse socialt!

Hvert år planlægger vi et socialt program med forskellige events. Vores events henvender sig primært til de internationale studerende, men nedenfor samler vi et uddrag med de events, som henvender sig både til internationale og danske studerende. Du finder det fulde sociale program via linket nedenfor (det er også her du skal tilmelde dig).

Vores events kræver tilmelding, hvilket vil være muligt 3 uger inden starten af termet. Mange af vores events er gratis, mens andre koster penge. Hvis man skal afmelde sig fra et event skal det ske dagen inden, senest kl 12:00, og hvis man vil have sit betalte beløb tilbage skal det være inden kl 12:00 to dage inden eventet. 

På vores Instagram deler vi, når et event åbner for tilmelding, så husk at følg os på Instagram for at være sikker på at få al den nødvendige information vedrørende det sociale program!

Hvis du vil se billeder og videoer fra vores events i 2023 for at få et indblik i, hvad socialt program er for noget, så tjek vores Instagram ud på linket nedenfor! 

Thumbs up Thursday: Gratis is!

Vi har et samarbejde med Fråst, som betyder, at de kommer med gratis is til os hver torsdag hele sommeren! 

Det foregår kl. 12 midt i Nobelparken, hvor Hjem-Is bilen kommer kørende, så sørg for at kom ud foran Nobelkantinen hver torsdag kl. 12 for at få din gratis is!

Tidspunkt: kl. 12.00

Sted: Ude foran Nobelkantinen

Pris: Gratis 

Dette event kræver ikke tilmelding.  

Fællesspisning i Uniparken

En god måde at lære hinanden at kende på er at hygge sig sammen om aftenen. Derfor har vi planlagt fællesspisning i Uniparken både den første og sidste uge af hvert term og en gang mellem, så I kan lære hinanden at kende på kryds og tværs. 

Du skal blot have din egen aftensmad med; om du vil medbringe rugbrødsmadder eller bestille en pizza er helt op til dig. Vi sørger for tæpper og udendørs spil som kongespil, så I har en masse aktiviteter at lave sammen. 

Dato term 1: 3 juli og 16 juli (tilmelding åber d. 11 juni)

Mellem terms: 20 juli (tilmelding åber d. 11 juni)

Dato term 2: 24 juli og 6 august (tilmelding åbner 1 juli)

Tidspunkt: kl. 18.00

Sted: Foran Søauditorierne

Pris: Gratis, medbring din egen mad.

Velkomstbar på Studenterhuset

I skal ikke snydes for en fredagsbar, bare fordi det er sommer! Studenterhuset holder åbent, og som studerende på Summer University får I rabatter som hvis I var medlemmer! Det er en halv liter øl til 25 kr. 

Dato term 1: 5 juli  (tilmelding åber d. 11 juni)

Dato term 2: 26 juli (tilmelding åbner 1 juli)

Sted: Studenterhuset, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus

Tid: kl 17:00, men du kan komme allerede fra kl 12:00

Bowlingaften

En fed måde at komme hinanden ved er gennem bowling, og heldigvis har Aarhus en fed bowlinghal! Vi tager derhen en lørdag, så du kan snuppe en øl, hvis du har lyst. Vi kommer til at være seks personer på hvert hold. Aarhus Bowlinghal har desuden en restaurant, så du kan tage derned lidt før vi mødes og spise aftensmad med dine venner, hvis du har lyst. 

Dato term 1: 6 juli (tilmelding åber d. 11 juni)

Dato term 2: 27 juli (tilmelding åbner 1 juli)

Tidspunkt: kl. 19.00- 21:00

Sted: Eckersbergsgade 15, 8000 Aarhus C

Pris: 125kr, inkluderer to timers bowling og leje af sko 

ARoS

Man kan ikke have været i aarhus uden at få set ARoS, og de har ennda lige udvidet! Nu er det tid til at se Boy og regnbuen. Vi starter kl 17:30, og museet har åbent til kl 21:00. Du kan tage din egen mad med og spise med os på madkassen på niveau 3 kl 18:30.

Dato term 1: 10 juli (tilmelding åber d. 11 juni)

Dato term 2: 31 juli (tilmelding åbner 1 juli)

Tidspunkt: kl. 15.00

Sted: ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus 

Pris: 120 kr

Bålhygge og skumfiduser på stranden

Kender du den permanente? Vi tager ned på stranden, laver bål og rister skumfiduser hele aftenen! Vi håber på at vejret bliver godt nok til at svømme. 

Dato term 1: 11 juli (tilmelding åber d. 11 juni)

Dato term 2: 1 august (tilmelding åbner 1 juli)

Tidspunkt: kl. 19:00

Sted:  Den Permanente, Skovvejen 8240 Risskov

Pris: Gratis 

Pubquiz på Studenterhuset

Studenterhuset holder pubquiz for Summer University Studerende! Så tag dine venner under armen til en hyggelig aften!

Sted: Studenterhuset, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus 

Dato term 1: 12 juli (tilmelding åber d. 11 juni)

Dato term 2: 2 august (tilmelding åber d. 1 juli)

Tidspunkt: kom fra kl 19:00, quizzen starter kl 20:00

Pris: Gratis!

Afslutningsfest på Studenterhuset

For at slutte termet ordentligt af holder Studenterhuset fest! Det er den perfekte måde at sige farvel til dine venner fra SUmmer University og gøre klar til at hygge dig resten af sommeren! 

Sted: Studenterhuset, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus

Dato term 1: 19 juli (tilmelding åber d. 11 juni)

Dato term 2: 9 august (tilmelding åbner 1 juli)

Tidspunkt kl 20:00

Pris: gratis!

Ansøgnings FAQ

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Du får svar på hvilket kursus du har fået plads på i april.
Hvis du ikke har fået plads på nogle af dine prioriteter, så sender vi dig en mail om det og henviser dig til vores restpladsrunde, hvor der kan søges plads på kurser med ledige pladser.

Kan man skifte fag når man først har fået en plads?

Det er desværre ikke muligt at skifte fag når du har først har fået en plads, du kan kun afmeldes via de gældende regler, som er beskrevet i dit optagelsesbrev. 

Hvor mange fag kan jeg søge?

Du kan tage to fag i alt men kun et i hvert term og du kan have tre prioriteter på din ansøgning i hvert term, altså seks i alt.

Men, hvis du kun ønsker et fag er det vigtigt at du kun har en førsteprioritet på din ansøgning.

Hvis du ønsker to fag, skal du have to førsteprioriteter på din ansøgning - altså en førsteprioritet i hvert term. 

Men derudover kan du godt blande dine prioriteter i de forskellige terms, så længe du husker kun at have det antal førsteprioriteter som du ønsker fag.

Eksempel 1: Du vil gerne tage ét fag på AU Summer University, du er mest interesseret i et term 1 fag, men næstmest interesseret i et term 2 fag. 

Din ansøgning skal se sådan her ud:

1 prioritetet: Term 1 fag

2 prioritetet: Term 2 fag

3 prioritet: Term 1/2 fag

Ovenstående ansøgning vil uanset hvad kun få tilbudt ét fag da den kun har én første prioritet.

Eksempel 2: Du ønsker at tage to fag på AU Summer University 

Din ansøgning skal se sådan her ud:

Term 1:

1 prioritet

2 prioritet

3 prioritet 

Term 2: 

1 prioritet

2 prioritet 

3 prioritet 

Ovenstående ansøgning vil få tilbudt to fag, da den har to førsteprioriteter. 

Er der ventelister til fyldte fag?

Det er desværre ikke muligt at komme på venteliste til fyldte fag, så hvis du ikke har fået plads på en af dine prioriteter, er det fordi faget enten er fyldt eller aflyst og det er dermed ikke muligt at få plads eller komme på venteliste, eller skifte. 

Fordeles pladserne efter først til mølle?/Hvordan fordeles pladserne?

Nej! På ingen af kurserne fordeles pladserne efter først til mølle.

Pladserne fordeles efter en række overordnede principper

Det betyder også at der reelt ikke er nogen forskel på, om du søger faget d. 15/1 eller d. 15/3, så længe du søger  inden d. 15/3 kl. 11.59.

Kan jeg ændre/afmelde min tilmelding?

Du kan IKKE  ændre eller annullere din ansøgning i vores ansøgningssystem. Men hvis du fortryder din ansøgning inden 15/3 kl. 11.59 kan du få annulleret din ansøgning ved at sende en mail til summeruniversity@au.dk.

Efter ansøgningsfristen vil du kun kunne afmelde dig kurset efter de samme regler som der gælder for de almindelige semesterkurser.

Er det muligt at tage Summer University uden at kurset tæller med i mit studieprogram?

Nej, det er desværre ikke muligt at tage Summer University som en ekstra aktivitet uden at få det sat ind i din studieordning. Derfor kan du også kun tage Summer University hvis du har plads i dit studieprogram, og kun hvis du har plads indenfor den gruppe af kurser, som dit Summer University kursus hører til.

Jeg kan ikke finde det kursus jeg er interesseret i i STADS?

Summer University fagene skal ikke søges i STADS. Hvis du følger vores 4 steps til at sende en ansøgning kommer du automatisk frem til vores ansøgningssystem.

Vores tilmelding er åben 15/1 kl. 12:00 - 15/3 kl. 12:00.

Hvad gør jeg hvis jeg både vil søge et kursus fra eget studieprogram og et jeg skal bruge forhåndsgodkendelse til?

AU-studerende der ønsker både at søge kurser der udbydes af deres eget studieprogram og kurser de har fået forhåndsgodkendt af deres studienævn skal lave to ansøgninger. Du skal oprette en ansøgning som "Ansøger til egen studieordning" og "Ansøger med forhåndsgodkendelse"

Kan jeg tage Summer University kurser som en del af min kandidatuddannelse inden jeg starter på min kandidat?

Studerende, som optages, men endnu ikke er startet, på følgende uddannelser, har ikke adgang til at følge kandidatfag på Summer University:

- ITKO

- Cand.merc. (alle linjer)

- Cand.soc.

- Cand.merc.aud.

Samtidig har studerende fra andre uddannelser, som endnu ikke er startet på deres kandidatuddannelse, ikke adgang til at følge kandidatfag fra ovenstående uddannelser.

I alle andre tilfælde gælder følgende procedure:

1. Du skal først søge almindelig optagelse på din kandidatuddannelse, hvis du ikke allerede har gjort det. Systemet er meget langsomt, så start i god tid.

2. Efterfølgende, men inden d. 15. marts kl. 12, tilmelder du dig det ønskede Summer University-kursus, via dette link. Når systemet beder om en forhåndsgodkendelse, skal du uploade kvittering for modtagelse af ansøgning om optagelse, som du har fået i ansøgningsportalen i forbindelse med, at du har søgt optagelse på kandidatuddannelsen. Kvitteringsbeskeden finder du under Beskeder, når du logger ind i ansøgningssystemet.

Midt april får du svar fra Summer University, på hvilket fag du er kommet ind på, herefter vil du kunne se faget i stads.

Du vil senest 10. juni få besked om optagelse på din kandidatuddannelse, og skal senest 15. juni bekræfte din studieplads. 

Du vil omkring d. 22. juni få en besked om, at du er indskrevet på din kandidatuddannelse. Herefter vil din tilmelding til Summer University falde på plads.

Indtil du er indskrevet, vil din tilmelding på Summer Uni faget stå som afvist i stads, også selvom du har fået besked om at du er optaget på faget. Du skal dog ikke være bekymret, det betyder ikke, at du ikke er tilmeldt kurset. 

Vær opmærksom på at studerende, der allerede er indskrevet på en kandidatuddannelse har fortrinsret til kurser med adgangsbegrænsning frem for studerende med en midlertidig indskrivning.

Kan jeg søge uden jeg har min forhåndsgodkendelse og så sende den senere?

Det vil være en fordel, hvis du har din forhåndsgodkendelse INDEN du opretter din ansøgning.

Ingen af kurserne fordeles pladserne efter først til mølle. Det betyder også at der reelt ikke er nogen forskel på, om du søger faget d. 15/1 eller d. 15/3, så længe du søger inden d. 15/3 kl. 12.00.

Hvis du først får din forhåndsgodkendelsen efter den d. 15. marts kl.12.00 skal du søge faget inden og oploade en kvittering for at du søgt en forhåndsgodkendelse. Herefter kan du sende os din forhåndsgodkendelse pr. mail, når du modtager den.

Desværre kan vi ikke give dig en plads på dit ønskede kursus før vi har forhåndsgodkendelsen.

Praktisk FAQ

Hvor foregår undervisningen?

Undervisningen i Aarhus foregår, med meget få undtagelser, i Nobelparken. Afsæt gerne lidt ekstra tid den første dag til at finde bygning og lokale. Og husk, at der ikke er akademisk kvarter, medmindre det er meldt ud på forhånd.

Du kan finde listen over lokaler her

Hvornår foregår undervisningen?

Summer University fag kommer desværre ikke på mitstudie, så du vil ikke kunne se skemaet der, men kun på Brightspace.
Generelt er sommerkurserne meget intensive, og arbejdsbelastningen kan være stor, så regn ikke med for megen fritid i de uger kurset kører.

Du kan ikke regne med det akademiske kvarter gælder om sommeren - medmindre det står direkte. Så er der undervisning kl. 9.00, så kom kl. 9.00! I hvert fald den første dag.

Da nogle fag har internationale gæsteundervisere, skal du regne med, at tingene ikke er helt som de plejer. Pausestrukturen, undervisningsmetoder osv. kan være anderledes. Tag det som en del af oplevelsen og snak evt. med underviseren, hvis du synes, der er for lidt eller for meget af noget. 

Litteratur og andre kursusmaterialer

Litteraturlisterne bliver lagt på Brightspace, så snart vi modtager dem fra underviserne. Det sker i løbet af juni.

Bibliotek

Nobelbiblioteket  

AU Library, Nobelparken har (sammen med andre af bibliotekerne i AU Library) åbent under AU Summer University.
Du kan få døgnadgang med dit studiekort.

AU Library, Nobelparken 
Jens Chr. Skous Vej 5, Bygning 1461-63 
DK 8000 Aarhus C 
Tlf: 9135 6447
Mail: nobelparken.aul@kb.dk

Eksamen

Information om eksamen lægges ud på Brightspace. Dato for eksamen vil løbende kunne ses på fagenes kursussider (i kursuskataloget).

Vær opmærksom på at flowet aktiveres / eksamen synliggøres senere end du måske er vant til på dit eget studie. Du kan forvente at kunne se din eksamen i Wiseflow ca. 1 uge før eksamen starter.

Husk at tjekke om du kan se din eksamen enten i Wiseflow i god tid inden eksamen starter, så vi har mulighed for at hjælpe dig, hvis der er problemer.

Der gælder præcis samme regler mht. til upload som ved alle andre eksamener. Hvis ikke eksamen uploades i tide, skal du søge dispensation om at få din eksamensopgave bedømt. Vær opmærksom på, at dette kun gives i særlige tilfælde. Så sørg for at uploade din eksamensopgave i god tid. 

Kontakt

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vores mail er: summeruniversity@au.dk.

Mens Summer University løber af stablen, i juli og august måned, kan du også få hjælp i vores Information Desk, som er placeret i 1451-116.

Vores Information Desk er bemandet med studentermedhjælpere, som vil gøre deres bedste for at hjælpe dig. Åbningstiden er 8.30-14:00 i juli og august (uge 27-32).

Udenfor Summer University perioden er du velkommen til at komme forbi til vejledning og information på Høegh Guldbergsgade 4a (Internationalt Center), du kan bare spørge efter Summer University i receptionen.