Kandidatoverbygning i geologi

3.5 Kandidatoverbygning i Geologi

Ved optagelse på kandidatoverbygningen tilknyttes den studerende en vejleder. Studieprogrammet tilrettelægges i samråd med og godkendes af vejlederen.

Den geologiske kandidatoverbygning sammensættes af de udbudte overbygningskurser og specialestudiet. Omfanget er 24 studiepoint. I studieprogrammet kan indgå relevante elementer fra andre fagområder i et omfang på 4 studiepoint, efter godkendelse af Geologisk Studienævn.

Den afsluttende del af kandidatuddannelsen, specialestudiet, er normeret til 6-12 studiepoint.

Specialestudiet tilrettelægges som et selvstændigt studium ved en af Geologisk Instituts afdelinger og med en af afdelingens lærere som vejleder. Studieprogrammet tilrettelægges i samråd med og godkendes af vejlederen.

På Geologisk Institut findes følgende afdelinger:

Endogen Geologi

Sediment Geologi

Palæontologi & Stratigrafi

Geofysik

Geomorfologi

Marin Geologi

Forud for påbegyndelsen af et specialeprojekt inden for et givet område kan afdelingen/vejlederen kræve, at bestemte overbygningskurser er gennemført.

Kandidatoverbygningen afsluttes med en specialeeksamen, der består af

a) Specialeafhandlingen - en afhandling eller rapport over det udførte teoretiske eller eksperimentelle studium eller en besvarelse af en stillet opgave inden for området, som skal besvares inden for en periode af 6 uger.

b) 1 skriftlig/mundtlig eksamenen inden for det af eksaminanden opgivne pensum (petitum)

c) 1 mundtlig eksamenen inden for specialets emne og tilgrænsende dele af pensum

Specialeafhandlinge bedømmes for sig efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor. Prøverne b) og c) bedømmes samlet efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor.

Studieprogrammet for kandidatoverbygningen godkendes af Geologisk Studienævn efter indstilling fra instituttet.