Den Geologiske 2. del

D E N G E O L O G I S K E 2. D E L

D E N G E O L O G I S K E 2. D E L

Bachelor-året

Undervisningen er struktureret i modul-opbyggede linier som indeholder et selvstændigt projektarbejde af et omfang på 2-4 studiepoint.

Det samlede eksamensresultat er det vægtede gennemsnit mellem resultaterne af de indgående moduler, der alle specificeres på eksamensbeviset.

Der kan vælges inden for hovedlinier, hver med større eller mindre valgmuligheder. For studieåret 1999/2000 er følgende valg mulige:

Bachelor-linie i Kvartærgeologi/Geomorfologi:

Projektet gennemføres i relation til et 3point-undervisningsmodul, Kvartærgeologi, der er obligatorisk for alle. Undervisningen i dette modul strækker sig over begge semestre.

I efterårssemestret vælges yderligere 4 studiepoint blandt følgende moduler:

Sedimentologi 2p

Miljøgeofysisk metodik 2p

Laboratoriekursus 2p

Laboratoriekursus eksamineres selvstændigt, de øvrige kurser eksamineres sammen med bachelorprojektet

I forårssemestret vælges yderligere 3 studiepoint blandt følgende kurser:

Hydrologi- og hydrogeologi 3p

GIS 1p

Danmarks Geologi 1p

Geoteknik 1p

Mikropalæontologi 2p

Hydrologi- og hydrogeologi eksamineres selvstændigt, de øvrige moduler eksamineres sammen med bachelorprojektet.

Rapportens kerneområde er inden for modulet Kvartærgeologi og integrerer efter aftale øvrige elementer i Bachelor-linien Kvartærgeologi/Geomorfologi. Ved den mundtlige eksamen eksamineres samtlige fagmoduler bortset fra Hydrologi og Hydrogeologi og Laboratoriekursus, der eksamineres selvstændigt. Bedømmelse efter 13-skalaen under medvirken af censor.

1. Rapporten udføres som gruppearbejde. Det skal af rapporten klart fremgå, hvem der er individuelt eransvarlig for de enkelte afsnit i rapporten. Bedømmelsen af rapporten foreligger som en intern karakter.Den mundtlige eksamen er todelt:Eksamination i pensum. eksanminanten trækker et spørgsmål og for præstationen gives en intern karakter.Eksamination/diskussion af rapporten. eksaminanden eksamineres fortrinsvis i den del af rapporten, som eksaminanden er ansvarlig for. For præstationen gives en intern karakter.Den samlede karakter er gennemsnittet af karaktererne A, B1 og B2.

Bachelor-linie i Geofysik

Projektet gennemføres som en selvstændig enhed i fortsættelse af et eller flere af de indgående moduler.

I efterårssemestret vælges 6 studiepoint blandt følgende kurser:

Matematik g 2p

Miljøgeofysisk metodik 2p

Seismik 1a 1p

Log-tolkning 1a 1p

Geofysisk feltkursus 1p

Efterårets moduler eksamineres selvstændigt

I forårssemestret vælges yderligere 4 studiepoint blandt følgende:

Seismik 1b 1p

EDB for geofysikere 1p

GIS 1p

Log-tolkning 1b 1p

Hydrologi - og hydrogeologi 3p

Valgfrit modul 1-2 p

Forårets moduler eksamineres selvstændigt. Projektet eksamineres selvstændigt.

Bachelor-linie i Endogen geologi/Lithosfæregeologi

Projektet gennemføres som en selvstændig enhed i fortsættelse af et eller flere af de indgående moduler. Det indeholder en feltbaseret del og en teoretisk del.

I efterårssemestret indgår følgende moduler:

Lithosfærens fysiske struktur og dynamik 2p

Materiallære 2 p

Mineralogi 1 2 p

Efterårssemestrets kurser eksamineres samlet. 4 timers skriftlig prøve. Bedømmelse efter 13-skalaen under medvirken af censor.

I forårssemestret vælges følgende moduler:

Petrologi 2p

Strukturel analyse 1p

Mineralogi 2 1p

Bachelorprojekt a. Feltkursus i Sydnorge

b.Teoretisk opgave

Forårssemestrets moduler eksamineres samlet. Mundtlig eksamen, bedømmelse efter 13-skalaen under medvirken af censor.

Bachelor-linie i bassingeologi

Projektet udgør 4p og udarbejdes under integration af de indgående moduler.

Efterårssemestret indeholder følgende moduler:

Sedimentologi 2p

Stratigrafi 1p

Log-tolkning 1p

Seimik 1a 1p

Strukturgeologi 1p

I forårssemestret vælges 2 point blandt følgende moduler:

Mikropalæontologi 2p

Seismik 1b 1p

Logtolkning 1b 1p

Alle moduler eksamineres samlet. Rapporten integrerer efter aftale de indgående moduler.

  • Rapporten udføres som gruppearbejde. Det skal af rapporten klart fremgå, hvem der er individuelt ansvarlig for de enkelte afsnit i rapporten. Bedømmelsen af rapporten foreligger som en intern karakter.Den mundtlige eksamen er todelt:Eksamination i pensum. Eksanminanten trækker et spørgsmål og for præstationen gives en intern karakter.Eksamination/diskussion af rapporten. eksaminanden eksamineres fortrinsvis i den del af rapporten, som eksaminanden er ansvarlig for. For præstationen gives en intern karakter.Den samlede karakter er gennemsnittet af karaktererne A, B1 og B2.
  • Kandidat-studiet

    Kandidat-studiet er normeret til 2 år, svarende til 24 studie-point. Det sammensættes af kurser svarende til mindst 12 studie-point og en selvstændig opgave, specialet, der normalt har et omfang på 12 studie-point.

    Kandidat-studiet sammensættes i samråd med en specialevejleder, og studieprogrammet godkendes af studienævnet. Man bør så tidligt som muligt i bachelor-året tage kontakt med sin(e) kommende specialevejleder(e) om udformningen af studieprogrammet, herunder et eventuelt studieophold i udlandet.

    Studieelementer, der er gennemført ved andre danske læreanstalter eller ved udenlandske universiteter, kan også indgå i studieprogrammet. Nærmere oplysninger om mulighederne for studier i udlandet kan fås gennem Studievejledningen (Det Internationale Sekretariat) og ved Fakultetets Internationale Udvalg (Formand Niels Aa. Tvis Knudsen, geomorfologi)

    Sådanne studieelementer skal godkendes af Studienævnet.

    I de fleste tilfælde skal ansøgninger om økonomisk støtte til udlandsophold ledsages af en forhåndsgodkendelse fra Geologisk Studienævn. Forhåndsgodkendelse skal søges i god tid og ledsages af en udtalelse fra specialevejlederen.

    Specialestudiet:

    Målet med specialestudiet er, at den studerende skal være i stand til at tilrettelægge, gennemføre og skriftligt formulere en undersøgelse på videnskabeligt niveau. Den studerende skal kunne vurdere sine egne metoder og resultater og være i stand til at vurdere disse i relation til andres arbejder.

    Specialestudiet foregår i almindelighed således, at den studerende under vejledning af en eller flere af instituttets medarbejdere deltager i udførelsen af et videnskabeligt arbejde.

    Kandidatstudiet afsluttes med en specialeeksamen, der består af

    a) Specialeafhandlingen - en afhandling eller rapport over det udførte teoretiske eller eksperimentelle studium, eller en besvarelse af en stillet opgave inden for området, som skal besvares inden for en periode af 6 uger.

    b) 1 skriftlig/mundlig eksamen inden for det af eksaminanden opgivne pensum (petitum)

    c) 1 mundlig eksamen inden for specialets emne og tilgrænsende dele af pensum.

    Specialeafhandlingen bedømmes for sig efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor. Prøverne b) og c) bedømmes samlet efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor.