Målsætning
Det er formålet, at deltagerne opnår den nødvendige og tilstrækkelige teoretiske viden og
praktiske erfaring for selvstændigt at kunne fremstille og analysere proteiner under
anvendelse af de nyeste bioteknologiske metoder.
Indhold
Kurset omfatter teorien for proteiners fysisk-kemiske egenskaber. Teorien for
proteinfraktionering- og analysemetoder gennemgås i detaljer, herunder fældning,
centrifugering, absorptionskromatografi, gelfiltrering og gelelektroforese samt kvalitativ og
kvantitativ proteinbestemmelse, bl.a. immunokemiske og spektrometriske metoder. herudover
omtales rekombinante ekspressionssystemer og fermentering.
Laboratoriekurset omfatter oprensning og karakterisering af proteiner fra hønseæggehvide.
Form og omfang
28 timer F, 27 timer TØ samt 36 timer LØ.
Obl. program
Laboratorieøvelser.
Forudsætninger
Biokemi A og Molekylær Biologi A.
Lærebøger
L. K. Scopes "Protein Purification, Principles and Practise", seneste udgave; kompendier;
forsøgsvejledning.
Lærere
Hans Uffe Sperling-Petersen og Kim Kusk Mortensen.
Eksamen
4-timers skriftlig eksamen. Censur oplyses senere.
Bemærkninger
Højst 24 deltagere.