Eksperimentel Systemudvikling

Eksperimentel Systemudvikling



Mål
Formålet med dette kursus er, at gøre den studerende i stand til at udføre, styre, og forstå systemudviklingsprocesser i situationer karakteriseret ved høj usikkerhed. Kurset involverer udvikling af IT-løsning i samarbejde med en ekstern organisation, og der fokuseres på arbejdsformer som lægger vægt på eksperimenteren, iteration og samarbejde i projektgrupper og med brugere. Som følge heraf er det et væsentligt element i kurset at de studerende gennemfører et projektarbejde, som dokumenteres i en afsluttende rapport.

Indhold
Kurset dækker arbejdsformer der sætter den studerende i stand til at analysere brugssituationer, designe, implementere, og evaluere edb-systemer.

Fra software engineering fokuseres på objektorienteret analyse og design, prototyping, brugersamarbejde samt organisering og planlægning af projektforløb. Fra menneske-maskine interaktions-området (HCI) fokuseres på design af brugergrænseflader, evalueringsteknikker (f.eks heuristisk evaluering, højttænkning og observation) samt edb-støttet samarbejde.

Kurset fokuserer på en række aspekter af de udviklede produkter såsom modellering af problemområde, organisatorisk indplacering, understøttelse af menneskeligt samarbejde, samspillet mellem menneske og maskine, og brugergrænsefladens opbygning. I forbindelse med forståelse af systemudviklingsprocesser beskæftiger kurset sig bl.a. med projektmodeller, procesparadigmer og produkt/proces-samspil.

Underviser
Preben Holst Mogensen

Eksamensform
Hjemmeopgave, skriftlig rapport, 13-skalaen

Sprog
Dansk

Point
2 point/10 ECTS

Semester
Forår