Biomekanik I

Biomekanik I

Formål
Formålet er at bibringe de studerende viden om de fysiske belastninger, der udspiller sig i den menneskelige organisme under enhver form for fysisk aktivitet, herunder i relation til idræt. Endvidere skal den studerende bibringes kundskaber og færdigheder i at analysere og vurdere stillinger og bevægelser i den humane organisme under idrætsaktivitet. Formålet med kurset er endvidere at bibringe de studerende det nødvendige basale kendskab til matematik og fysik.

Undervisningsform
Undervisningen finder sted i 2. semester og omfatter 52 lektioner vekslende mellem forelæsninger og holdundervisning. De studerende skal gennemføre én obligatorisk øvelse i samarbejde atletik, der afsluttes med en øvelsesrapport.

Forudsætning
Kendskab til bevægeapparatet, svarende til kurset i bevægesystemets funktionelle anatomi.

Undervisningens indhold
Fundamentale begreber i klassisk mekanik, herunder position, hastighed, acceleration, kraft, Newtons love og deres anvendelser, energiudvikling og arbejdsmåling, løft, kast, slag, afsæt, landing, ergonomi og arbejdsstillinger, analyser af idrætsdiscipliner.

Evaluering
Biomekanik I evalueres ved en 3-timers skriftlig prøve uden hjælpemidler. Der gives karakter efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor.