Inspiration til din jobsøgning

På disse sider kan du finde inspiration og gode råd til din jobsøgning lige fra at blive afklaret på hvad du kan og vil til, hvordan du henvender dig til virksomhederne. 

Kompetenceafklaring

Der er ikke mange akademikere, som står tilbage med et kandidatbevis i hånden og konkret ved, hvad de kan, og hvad de vil. En god måde, at komme dette nærmere på, er ved at få en afklaring på dine kompetencer. Her kan du konkret arbejde dig frem til:

  • hvad du kan
  • hvordan du kan det
  • hvor du kan sætte det i spil
  • hvad du har lyst til

På denne måde kan du systematisere og få et overblik over, hvad dine kompetencer er, og konkret bruge dem, når du skal opbygge dit CV og din ansøgning, i forberedelsen til en jobsamtale, eller hvis du skal præsentere dig selv på et virksomhedsbesøg.

Se mere i menuen under 'Kompetenceafklaring' og få et overblik over, hvad kompetencer er, og hvordan du kan få systematiseret dem.

Ansøgning

Kunsten i at skrive ansøgninger er en genre for sig. Det allervigtigste er at fremhæve og huske, at CV’et peger bagud og viser dine kompetencer og erfaring, mens ansøgningen peger fremad og sætter kompetencerne i spil, der hvor det er relevant. Ansøgningen må ikke være et referat af dit CV. Og hold den gerne på 1 side.

Få flere konkrete råd til, hvordan du udformer din ansøgning under 'Ansøgningen' i menuen.

CV

At have sit CV på plads er essentielt, når du søger job. Det er med stor sandsynlighed det, som din potentielle arbejdsgiver læser igennem først. Hvis en arbejdsgiver får mellem 80 til 200 ansøgninger (eller flere), så er der ikke meget tid til at sætte sig ind i dig og din profil. Ofte bruger de kun mellem 30 og 45 sekunder på at skimme CV’et igennem. Derfor er det vigtigt, at du tænker overblik, relevans, væsentlighed, struktur og prioritering. Og husk vellignende foto og hold gerne dit CV på 2-3 sider (med mindre det er væsentligt at gøre det længere)!

Få flere gode råd til dit CV på siden 'CV'et' i menuen.

Den uopfordrede ansøgning

Selvom mange jobs slås op, så er der ualmindelig god grund til at se på det uopfordrede jobmarked.

Læs mere om, hvorfor det er en god idé at søge uopfordret og få gode råd til, hvordan du griber det an her på siden 'Den uopfordrede ansøgning' i menuen.

LinkedIn og brug af netværk

LinkedIn har gjort et massivt indtog i Danmark, når vi taler om rekruttering og jobsøgning. Vi er et af de lande, som er bedst med i forhold til vores geo- og demografi, med næsten to millioner oprettede profiler. Der er dog en tendens til, at mange opretter en profil, fordi de har hørt, at det er godt at gøre, men uden at vide, hvad de skal bruge den til. I forbindelse med jobsøgning er LinkedIn et fantastisk værktøj, hvis du vil rekrutteres, bruge dit netværk og dine relationer i jobsøgningen eller blot vil brande dig selv og være synlig.

Læs mere om, hvordan du bruger LinkedIn på siden 'LinkedIn og brug af netværk' i menuen.

Karrierevejlederens gode råd

Se filmen her og få 3 gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du er i tvivl om dine fremtidige karrieremuligheder.