Talentspor på matematik

Talentsporet i matematik er et tilbud til nye matematikstuderende. Det starter 20. september 2019.

Startdato: Fredag d. 20. september, 2019
Tidspunkt: Kl. 14-16
Lokale: Aud. D1 (1531-113)

Talentsporet i matematik er et tilbud til nye matematikstuderende. Der tilbydes 30 ECTS ekstra talentaktiviteter fordelt over det sædvanlige bachelorprogram på 3 år. Optagelse til de 20 ECTS på andet- og tredjeåret af bachelorprogrammet er adgangsbegrænset og afhængig af, at man følger det sædvanlige bachelorprogram med topkarakterer.

Et gennemført talentforløb på 30 ECTS leder frem til speciel udmærkelse på bacheloreksamensbeviset.

Noget for dig?

Talentforløbet kan være noget for dig. Mangler du udfordringer, og er du interesseret i matematik udover det almindelige pensum? Bliver du fanget af matematiske problemstillinger? Har du følt den intense glæde ved at kæmpe med en matematisk opgave og så pludselig se løsningen? Et godt eksempel er følgende opgave. 

Almindelig regning med brøker giver at

Findes der et helt tal n > 4 så

er et helt tal?

Prætalentforløbet

Første år på talentsporet kaldes prætalentforløbet, og er åben for alle interesserede nye matematikstuderende. Vi mødes en gang i ugen, og programmet består af forelæsninger og studenteroplæg. Prætalentforløbet i matematik har et omfang på 5 ECTS i efteråret og 5 ECTS i foråret. Hvert forløb afsluttes med en større skriftlig opgave, som evalueres med bestået eller ikke bestået.

Yderligere info

Hvis du har yderligere spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Jesper Funch Thomsen på e-mail funch@math.au.dk.  Alternativt kan du blot møde frem ved første møde d. 20 september.