Kan du formidle din faglige viden til gymnasieelever?

STUDIEJOB: Det rullende Universitet søger dig, der har lyst til at undervise og formidle din faglige viden til gymnasieelever.

Det rullende Universitet søger fra den 1. august 2022 studerende til formidling og undervisning på gymnasier. Stillingen som underviser er et fagligt relevant studiejob, hvor du bliver en del af et stærkt socialt og fagligt netværk med studerende fra alle fakulteter på Aarhus Universitet. 

Hvad er Det rullende Universitet?
Det rullende Universitet er et tilbud til gymnasieuddannelser, hvor studerende fra Aarhus Universitet overtager undervisningen af gymnasiets elever en hel dag. Det rullende Universitets formål er at give gymnasieelever en smagsprøve på den faglighed, man møder på et universitet samt at give dem et indblik i, hvordan det er at studere på universitetet.

Hvad får du ud af jobbet som underviser?
Du får trænet dine evner som kommunikator og får erfaring med at formidle din faglighed. Du skal selvstændigt udvikle et undervisningsforløb, der vil give gymnasieeleverne forståelse for det emne, du er optaget af. Du får selv indflydelse på, hvilket emne du vil undervise i - vigtigst af alt er, at det er et emne, du brænder for at formidle videre. Uanset hvilken uddannelse du kommer fra, er du meget velkommen til at ansøge, for det er ikke et krav, at dit undervisningsemne tager afsæt i et kendt gymnasiefag.
I dig skal gymnasieeleverne møde en studerende, der i øjenhøjde deler sine egne overvejelser om studievalg og som sætter gang i refleksioner om valg af uddannelse. Du vil få ansvaret for at give gymnasieeleverne et realistisk billede af, hvad det vil sige at studere på universitetet og for at facilitere den gode dialog om overgangen mellem gymnasium og universitet.

Hvor meget tid skal du afsætte?
Som det første skal du deltage i et formidlingskursus, så du får kompetence til at undervise gymnasieelever. Det er et krav for ansættelsen, at du deltager i hele kurset. Kurset forløber over fire kursusgange og finder som udgangspunkt sted i Aarhus den 16., 18. og 22. august 2022 samt den 16. november 2022. Ud over deltagelse på formidlingskurset forventes du at melde dig til undervisningsdage på gymnasierne. Du skal være indstillet på nogle lange dage - typisk afgang med bus fra Aarhus Universitet meget tidligt om morgenen og retur sidst på eftermiddagen.

Antallet af arbejdstimer pr. uge vil variere og er afhængig af, hvor mange undervisningsdage, du tilmelder dig, og om du herefter bliver udvalgt af gymnasierne til at undervise. Dette betyder også at der vil være nogle uger hvor du kan arbejde 0 timer og andre uger hvor du kan arbejde op til 10-12 timer.

Er jobbet lønnet?
Ja! Stillingen som underviser er et fagligt relevant studiejob, og du bliver lønnet for din deltagelse i formidlingskurset samt for alle de dage, hvor du er ude og undervise med Det rullende Universitet.

Hvem kan ansøge?
Alle studerende er velkomne til at søge stillingen, dog vægtes studerende, som minimum befinder sig på 3. semester og således har opnået 90 ECTS-point pr. 1. august 2022. Skulle du have andre relevante kvalifikationer til jobbet, må du meget gerne anføre disse i ansøgningen. Vi forventer, at dit undervisningsemne også kan vække interesse hos elever med en faglig baggrund, der ligger langt fra dit eget faglige udgangspunkt, og at emnet vil kunne bruges på alle typer gymnasiale ungdomsuddannelser.

Har du spørgsmål?
Læs mere om Det rullende Universitet på dru.au.dk.
Hvis du har spørgsmål til stillingen eller Det rullende Universitet, kan du henvende dig til projektleder Zina Roed Nielsen (zr@au.dk /
9350 8285) og projektleder Sine Bækgaard Madsen (sim@au.dk / 9350 8857).

Søg jobbet
Alle ansøgninger skal være modtaget senest den 21. april 2022.
Du finder jobopslaget og søger jobbet på siden her.
Samtaler holdes forventet i uge 20-22. Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.