Udlandsophold

GRIB VERDEN. REJS UD!

Som studerende på Aarhus Universitet står du med mange muligheder på hånden,

som det bare handler om at gribe.

Rejs ud!

Drømmer du om at arbejde uden for Danmarks grænser? Eller har du altid været fascineret af andre kulturer? Et studieophold i udlandet vil uden tvivl kunne give dig en masse både på det personlige og akademiske plan. Her er fem gode grunde til, hvorfor du skal rejse ud:

  • Du får et indgående kendskab til andre lande og kulturer. Dette gælder både dit værtsland men også alle de andre internationale studerende, du vil komme til at møde på din vej.
  • Du får international erfaring og forståelse som vil blive værdsat af din kommende arbejdsgiver. Studerende står i dag over for et internationalt jobmarked. Derfor vil det være en fordel at kunne bevise, at man har en international forståelse og interkulturelle færdigheder.
  • Du udvider din akademiske horisont. Du får muligheden for at tage kurser, der ikke udbydes på AU. Dette kan give dig inspiration til dine fremtidige studieplaner og åbne dørene til nye faglige opdagelser. 
  • Du opnår en større selvstændighed og et større kendskab til dig selv. Et ophold i udlandet vil være med til at forme din personlighed, og omsætte dine erfaringer til kvalifikationer, som efterspørges på arbejdsmarkedet – nationalt som internationalt.
  • Du opbygger et internationalt netværk. Sidst men ikke mindst vil et udlandsophold være en uforglemmelig oplevelse, med spændende rejsemuligheder og nye venner og bekendtskaber fra hele verden.

Læs mere om gode grunde til at rejse ud og lad dig inspirere til dit udlandsophold i menuen til venstre! 

Vigtige deadlines

  • 1. december: for pladser i det akademiske år 2021-22
  • 1. maj: for foråret 2022

Ansøg om udveksling!

MoveON, vores nye ansøgningssystem, er taget i brug, og du kan søge om udveksling fra 2. november - 1. december. Tjek pladserne i databasen inden du søger. Pladserne vil blive slået op løbende i oktober, og det endelig udbud kan ses fra 2. november.

AU GO lukker, men du kan stadig læse evalueringer fra studerende i systemet.