Summer University på AU

Missede du vores deadline, men har efterfølgende fået brug for at tage ECTS point henover sommeren? 

Så er der stadig pladser på enkelte kurser, se hvilke ved at vælge dit studie i boksen nedenfor.

Tilmelding foregår via e-mail til summeruniversity@au.dk hvor du bedes skrive hvad du læser, dit studienummer og hvilket kursus du er interesseret i. 

Det er kun muligt at blive tilmeldt kurser som ikke kræver forhåndsgodkendelse. 

Læg venligst mærke til at de fleste kurser er omlagt til online, men enkelte vil foregå fysisk i Aarhus. 

Praktisk Information

Hvor foregår undervisningen?

Størstedelen af undervisningen i 2020 vil foregå online.

Enkelte kurser vil finde sted med fysisk tilstedeværelse. I Aarhus vil undervisningen foregår i Nobelparken med meget få undtagelser. Husk, at der ikke er akademisk kvarter, medmindre det er meldt ud på forhånd. 

Caféen i Nobel vil være åben, men med begrænset sortiment og åbningstid.

Timeplaner, undervisning og lokaler

På Blackboard finder du læseplan og litteratur til dit fag. Blackboard vil være klar i løbet af juni.

På Blackboard vil du finde et link til dit zoom undervisningsrum, hvis dit sommer kursus finder sted online.

Regn med at undervisningstiden på online kurserne kan variere, da der vil være studerende og undervisere, som deltagere fra andre tidszoner. For de fag, der finder sted fysisk, kan du regne med at undervisningen er hver dag fra 9-13. Nogle fag kan dog godt have længere dage, så tjek læseplanen på Blackboard. Summer Uni fag ligger desværre ikke i timeplanerne. Generelt er sommerkurserne meget intensive, og arbejdsbelastningen kan være stor, så regn ikke med for megen fritid i de uger kurset kører.

Du kan ikke regne med det akademiske kvarter gælder om sommeren - medmindre det står direkte. Så er der undervisning kl. 9.00, så kom kl. 9.00! I hvert fald den første dag.

Da nogle fag har internationale gæsteundervisere, skal du regne med, at tingene ikke er helt som de plejer. Pausestrukturen, undervisningsmetoder osv. kan være anderledes. Tag det som en del af oplevelsen og snak evt. med underviseren, hvis du synes, der er for lidt eller for meget af noget.

 

Tilstedeværelse 

På nogle kurser er der et krav om 80% deltagelse som en forudsætning for eksamen. Kravet til 80% deltagelse gælder for live-delen af onlineundervisningen. Det fremgår af kursusbeskrivelsen, hvis der er et krav til deltagelse.  

Fag der afholdes fysisk på Campus:

Der er en række fag, som afholdes på Campus, du kan her se, hvor dit kursus afholdes.

Oversigt over lokaler (opdateret 260620)

Litteratur og andre kursusmaterialer (på BB)

Litteraturlisterne bliver lagt på Blackboard, så snart vi modtager dem fra underviserne. Det sker tidligst i slutningen af maj og seneste i løbet af juni.

Bibliotek

 

Pga. Covid-19 vil bibliotekerne ikke være tilgængelig som andre år. Du finder aktuel information om biblioteket på deres hjemmeside klik her

Socialt program

Det sociale program vil i 2020 finde sted online og er for alle studerende på Sommer Uni, også for jer fra AU, så meld dig endelig, hvis du synes et arrangement ser spændende ud! Det er en god mulighed for et sjovt eller hyggeligt arrangement sammen med dine medstuderende fra andre lande.

Blackboard og Zoom

Du kan forvente at kunne se dit kursus på Blackboard i løbet af juni måned. Vær opmærksom på, at tidspunktet kan variere fra kursus til kursus.

Litteraturliste og læseplan lægges op løbende, så snart vi modtager dem fra underviseren. Blackboard vil være den primære platform til kommunikation mellem studerende og underviser.

Undervisning via Zoom

Online undervisningen vil finde sted via Zoom - du kan finde et link til dit Zoom undervisningsrum på Blackboard.

Afmelding af kursus

Du kan kun afmelde dig kurset efter de samme regler, som der gælder for de almindelige semesterkurser. Disse regler kan du finde på din studieportal under undervisning - valgfag.

Facebookgruppe

Du kan få meget mere ud af din oplevelse på Summer University ved at melde dig ind i vores Facebook gruppe, ”AU Summer University 2020”.

Gruppen vil blive brugt til diverse praktiske information fra Summer Uni teamet, og til udveksling af informationer, fagligt så vel som socialt, mellem studerende generelt.

Husk, at denne gruppe ikke kun er til internationale studerende men lige så meget til dig som AU studerende! 

Kontakt

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Mail: Summeruniversity@au.dk

Mens Summer University løber af stablen, i juli  og august måned, kan du få hjælp i vores Help Desk, som er online i år. 

Vores helpdesk er bemandet med en masse søde og dygtige studentermedhjælpere, som vil gøre deres bedste for at hjælpe dig.

Helpdesken er åben fra kl. 8-18. 

Hvilke kurser kan jeg tage på Summer University?

Aarhus BSS

Jura

Jurastuderende kan søge følgende Summer University fag i STADS til og med d. 5 maj. Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

KursusECTSNiveauDatoerSted
Current Issues in European Human Rights Protection10MA27/7-14/8  

Aarhus

Disse kurser kræver ikke forhåndsgodkendelse, hvis du læser på kandidatuddannelsen i jura. 

Statskundskab

Hvis du læser på kandidatuddannelsen i statskundskab kan du søge disse kurser i vores anden ansøgningrunde 1-5 maj.

For kurset International Organisation and Cooperation skal du søge kurset i STADS på samme måde som når du søger semesterkurser. Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

For kurset Entrepreneurship and New Venture Creation skal du i stedet søges i vores online ansøgningssystemNB! Ansøgningssystemet vil automatisk bede om en forhåndsgodkendelse, når du vælger dette fag. Da faget allerede er forhåndsgodkendt til dit studie, bedes du i stedet uploade en indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk.

International Organisation and Cooperation

Entrepreneurship and New Venture Creation

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Psykologi

Hvis du læser på bacheloruddannelsen i psykologi kan du søge følgende Summer University kursus i vores anden ansøgningsrunde 1-5 maj. Du skal søge kurset i stads selvbetjeningen. Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

Youth, Drugs and Alcohol: Social Science Approaches

Hvis du læser på kandidatuddannelsen i Psykologi udbydes der ikke summer university kurser indenfor psykologi på kandidatniveau, det er dog muligt at tage kurser fra andre institutter. Dette kræver at du søger en forhåndsgodkendelse via mit.au.dk og ansøger om plads på fagene i dette system.

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

BA MMC

Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT har forhåndsgodkendt nedenstående HA-fag til BA MMC-studerende. Fagene udbydes af Institut for Virksomhedsledelse. Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

KursusECTSNiveauDatoerStedAntal ledige pladser
Entrepreneurial Venturing5BA27/7-7/8Aarhus26


Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

MA CC

Fagstudienævnet for virksomhedskommunikation og IT har forhåndsgodkendt nedenstående fag som MA CC valgfag, der udbydes af Institut for Virksomhedsledelse.

Nedenstående fag kan ikke findes på STADS selvbetjeningen. De skal i stedet søges via dette link fra 24-26 april. Læs guiden i bunden af listen.     

KursusECTSTermDatoerAntal ledige pladser
Designing and Managing a Salesforce  516/7-17/7  27
Managing the Family Business516/7-17/7 28
Organisational Misbehaviour5227/7-7/8  30

Ovenstående fag kan ikke findes på selvbetjeningen i tilmeldingsperioden. De skal derfor søges via dette link fra 24-26 april.

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Guide: Ansøgningssystemet vil automatisk bede om en forhåndsgodkendelse, når du vælger et eller flere af disse fag. Da fagene allerede er forhåndsgodkendt til dit studie, bedes du i stedet uploade en indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk (du kan lave den ved at vælge udskrifter - og vælg indskrivningsbekræftelse fra drop down menuen og "dan PDF". 

I ansøgningssystemet kan du tilføje 2 prioriteter til din ansøgning automatisk og i step 6/7 kan du manuelt skrive alle de prioriteter du har lyst til, du kan prioritere så mange du vil. 

Når du søger om fag via Summer University, bør du være særligt opmærksom på, at de søgte fag kan have anbefalede forudsætningskrav. Disse står angivet i de enkelte kursusbeskrivelser i kursuskataloget. Det er dit eget ansvar at leve op til disse forudsætninger, og der vil ikke blive taget hensyn til eventuel manglende baggrundsviden.

HA (dansk og engelsksproget)

Missede du deadline men ønsker at blive tilmeldt et fag? Her kan du se, hvilke fag der stadig har ledige pladser. Send en mail til summeruniversity@au.dk med dit studienummer og hvilket fag du ønsker at tage.. Der gives automatisk merit for disse fag, du skal altså ikke søge om en forhåndsgodkendelse for at tage dem, 

Department of Management (MGMT)ECTSTerm Datoer
Entrepreneurial Venturing: An Introduction to Concepts and Tools for Success5227/7-7/8
Introduction to Design Thinking: Understanding Creativity and Applying Innovation in real life5227/7-7/8

 

Department of Economics and Business Economics (ECON)ECTSTerm Datoer
Financial and Decision Making-A Simulation Approach51 6/7-17/7
Money and Banking52 27/7-7/8
Social Marketing 5227/7-7/8  STADS ansøgningsguide til HA/Bsc studerende

Du kan tage op til 20 ECTS point på Summer University, men du kan kun tage et fag i hver periode. Hver periode har sin egen tilmeldingsblanket, hvor du kan prioritere op til 10 fag på hver blanket. Husk at tjek om der er nogle særlige bemærkninger til faget i kolonnen "Info" i stads.

Sådan søger du om at få ét fag i selvbetjeningen: For at søge om et fag skal du vælge minimum en første prioritet, og højest 10 prioriteter i alt (enten på samme blanket eller ved at tilføje en første prioritet i en periode og en anden prioritet i en anden periode etc. ved at bruge begge blanketter).

Sådan søger du om at få to fag i selvbetjeningen:  For at søge om to fag skal du minimum tilføje en første prioritet i hver periode, ved at bruge begge blanketter.

Hvis du søger om en første prioritet i begge perioder betyder det at du gerne vil have to fag, og du vil derfor blive tilmeldt to fag, så du bedes kun tilføje to første prioriteter hvis du ønsker at tage to fag.

FAQ selvbetjeningsblanketter

Jeg skal i praktik/på udveksling og har desperat brug for et Summer University fag, kan jeg være sikker på at få plads på et fag? 

Hvis du ikke får plads på de fag du søger i første omgang grundet fx. overbookning eller aflysning vil du kunne søge restpladser i stads fra d. 26-26/4. Langt de fleste får deres første eller anden prioritet.

Men der er desværre ingen garanti for at du får plads, heller ikke selvom at du læser på AU. Summer University skal ses som et tilbud om at få fleksibilitet i studieprogrammet og ikke som en garanti for at du kan få fx. 15 ects point. 

Okay, men for en sikkerheds skyld så tilføjer jeg altså lige 10 prioriteter i hver periode, på den måde har jeg teknisk set 20 prioriteter, også er jeg sikker på at få et fag?

Dette vil ikke være en smart løsning hvis du kun ønsker at tage et fag, da vi automatisk går ud fra at du gerne vil have to fag hvis du har mere end en første prioritet og du vil derfor blive tilmeldt to fag. Når du først er tilmeldt et fag kan du kun blive afmeldt hvis du får en dispensation fra studienævnet, hvilket kan tage flere uger og kræve en del papirarbejde. 

Min første prioritet og øvrige prioriteter er ikke i samme periode, hvad gør jeg?

Dette kan systemet fint håndtere, du tilføjer bare din første prioritet i en periode og åbner herefter den anden blanket for den anden periode og tilføjer dine øvrige prioriteter (uden også at tilføje en første prioritet i samme periode som dine øvrige prioriteter). 

Hvordan sikrer jeg mig at kombinationen af fag går op med det antal point jeg gerne vil have?

Hvis du fx. skal have 15 point og ikke 20 eller omvendt, og du derfor har søgt forskelligt mellem 10 og 5 points fag, i forskellige perioder, prioriteter og blanketter vil vi forsøge at få det til at gå op ved at kigge på hvilken kombination dine to første prioriteter har. Hvis de giver 15 vil vi forsøge at få din sammensætning til at gå op med 15 osv., hvis du ikke kan få begge dine prioriteter. En del af fordelingen sker dog automatisk via et job i stads, derfor kan vi ikke garantere at det kommer til at gå op, men skulle det ske at du kommer på to fag der giver en uønsket samlet mængde ECTS så kontakt os endelig på summeruniversity@au.dk også vil vi forsøge at hjælpe dig. 

Top-up – HA – Supplering for erhvervsakademiuddannelser

Alle Summer University fag er designet som valgfag, og da der desværre ikke indgår valgfag i top-up programmet er det derfor ikke muligt at tage AU Summer University fag som en del af dit top-up program.

Det er dog stadig muligt at søge kurserne, som ekstra curriculær aktivitet. Men i det tilfælde vil du tage kurserne som betalingsstuderende.

Kurserne koster 2500 dkr. for 5 ects og 5000 dkr. for 10 ects point. 

Du søger fagene via dette link hvor du skal vælge freemover som student type.

Systemet vil bede dig uploade; en engelsk test, en kopi af pas og din karakterudskrift. Men da du allerede læser på AU bedes du istedet blot uploade en karakterudskrift fra mit.au.dk som alle tre dokumenter, altså skal du uploade den 3 gange.

Kurset vil ikke fremgå af dit eksamensbevis når du afslutter din top-up, men du vil istedet modtage et enkeltfagsbevis hvor faget er på, som du kan bruge som bilag til dit eksamensbevis.

HA (jur.)

Følgende bachelorkurser udbydes til HA/BSc studerende. Du søger disse kurser i selvbetjeningen (STADS) gennem mit.au.dk på samme måde som du søger almindelige valgfag. Du kan søge kurserne mellem 24-26 april og får herefter besked, så du ved om du har fået et summer university fag eller ej, inden du skal søge efterårssemesterfag (1-5 maj). Der gives automatisk merit for disse fag, du skal altså ikke søge om en forhåndsgodkendelse for at tage dem, men kan blot vælge dem i stads.  Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

Når du har bestået vil pointene automatisk blive indsat som valgfag på dit 5. semester (også selvom du fx. tager dem mellem dit 2. og 3. semester).

Department of Management (MGMT)ECTSTerm Datoer
Entrepreneurial Venturing: An Introduction to Concepts and Tools for Success5227/7-7/8
Introduction to Design Thinking: Understanding Creativity and Applying Innovation in real life5227/7-7/8
Department of Economics and Business Economics (ECON)ECTSTerm Datoer
Financial and Decision Making-A Simulation Approach516/7-17/7
Money and Banking5227/7-7/8

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

STADS ansøgningsguide til HA/Bsc studerende

Du kan tage op til 20 ECTS point på Summer University, men du kan kun tage et fag i hver periode. Hver periode har sin egen tilmeldingsblanket, hvor du kan prioritere op til 10 fag på hver blanket. Husk at tjek om der er nogle særlige bemærkninger til faget i kolonnen "Info" i stads.

Sådan søger du om at få ét fag i selvbetjeningen: For at søge om et fag skal du vælge minimum en første prioritet, og højest 10 prioriteter i alt (enten på samme blanket eller ved at tilføje en første prioritet i en periode og en anden prioritet i en anden periode etc. ved at bruge begge blanketter).

Sådan søger du om at få to fag i selvbetjeningen:  For at søge om to fag skal du minimum tilføje en første prioritet i hver periode, ved at bruge begge blanketter.

Hvis du søger om en første prioritet i begge perioder betyder det at du gerne vil have to fag, og du vil derfor blive tilmeldt to fag, så du bedes kun tilføje to første prioriteter hvis du ønsker at tage to fag.

FAQ selvbetjeningsblanketter

Jeg skal i praktik/på udveksling og har desperat brug for et Summer University fag, kan jeg være sikker på at få plads på et fag? 

Hvis du ikke får plads på de fag du søger i første omgang grundet fx. overbookning eller aflysning vil du kunne søge restpladser i stads fra d. 26-26/4. Langt de fleste får deres første eller anden prioritet.

Men der er desværre ingen garanti for at du får plads, heller ikke selvom at du læser på AU. Summer University skal ses som et tilbud om at få fleksibilitet i studieprogrammet og ikke som en garanti for at du kan få fx. 15 ects point. 

Okay, men for en sikkerheds skyld så tilføjer jeg altså lige 10 prioriteter i hver periode, på den måde har jeg teknisk set 20 prioriteter, også er jeg sikker på at få et fag?

Dette vil ikke være en smart løsning hvis du kun ønsker at tage et fag, da vi automatisk går ud fra at du gerne vil have to fag hvis du har mere end en første prioritet og du vil derfor blive tilmeldt to fag. Når du først er tilmeldt et fag kan du kun blive afmeldt hvis du får en dispensation fra studienævnet, hvilket kan tage flere uger og kræve en del papirarbejde. 

Min første prioritet og øvrige prioriteter er ikke i samme periode, hvad gør jeg?

Dette kan systemet fint håndtere, du tilføjer bare din første prioritet i en periode og åbner herefter den anden blanket for den anden periode og tilføjer dine øvrige prioriteter (uden også at tilføje en første prioritet i samme periode som dine øvrige prioriteter). 

Hvordan sikrer jeg mig at kombinationen af fag går op med det antal point jeg gerne vil have?

Hvis du fx. skal have 15 point og ikke 20 eller omvendt, og du derfor har søgt forskelligt mellem 10 og 5 points fag, i forskellige perioder, prioriteter og blanketter vil vi forsøge at få det til at gå op ved at kigge på hvilken kombination dine to første prioriteter har. Hvis de giver 15 vil vi forsøge at få din sammensætning til at gå op med 15 osv., hvis du ikke kan få begge dine prioriteter. En del af fordelingen sker dog automatisk via et job i stads, derfor kan vi ikke garantere at det kommer til at gå op, men skulle det ske at du kommer på to fag der giver en uønsket samlet mængde ECTS så kontakt os endelig på summeruniversity@au.dk også vil vi forsøge at hjælpe dig. 

Cand.Merc.

STADS ansøgningsguide til Cand.Merc studerende

Du kan tage op til 20 ECTS point på Summer University, men du kan kun tage et fag i hver periode. Hver periode har sin egen tilmeldingsblanket, hvor du kan prioritere op til 10 fag på hver blanket. Husk at tjek om der er nogle særlige bemærkninger til faget i kolonnen "Info" i stads.

Sådan søger du om at få ét fag i selvbetjeningen: For at søge om et fag skal du vælge minimum en første prioritet, og højest 10 prioriteter i alt (enten på samme blanket eller ved at tilføje en første prioritet i en periode og en anden prioritet i en anden periode etc. ved at bruge begge blanketter).

Sådan søger du om at få to fag i selvbetjeningen:  For at søge om to fag skal du minimum tilføje en første prioritet i hver periode, ved at bruge begge blanketter.

Hvis du søger om en første prioritet i begge perioder betyder det at du gerne vil have to fag, og du vil derfor blive tilmeldt to fag, så du bedes kun tilføje to første prioriteter hvis du ønsker at tage to fag.

FAQ selvbetjeningsblanketter

Jeg skal i praktik/på udveksling og har desperat brug for et Summer University fag, kan jeg være sikker på at få plads på et fag? 

Hvis du ikke får plads på de fag du søger i første omgang grundet fx. overbookning eller aflysning vil du kunne søge restpladser i stads fra d. 26-26/4. Langt de fleste får deres første eller anden prioritet.

Men der er desværre ingen garanti for at du får plads, heller ikke selvom at du læser på AU. Summer University skal ses som et tilbud om at få fleksibilitet i studieprogrammet og ikke som en garanti for at du kan få fx. 15 ects point. 

Okay, men for en sikkerheds skyld så tilføjer jeg altså lige 10 prioriteter i hver periode, på den måde har jeg teknisk set 20 prioriteter, også er jeg sikker på at få et fag?

Dette vil ikke være en smart løsning hvis du kun ønsker at tage et fag, da vi automatisk går ud fra at du gerne vil have to fag hvis du har mere end en første prioritet og du vil derfor blive tilmeldt to fag. Når du først er tilmeldt et fag kan du kun blive afmeldt hvis du får en dispensation fra studienævnet, hvilket kan tage flere uger og kræve en del papirarbejde. 

Min første prioritet og øvrige prioriteter er ikke i samme periode, hvad gør jeg?

Dette kan systemet fint håndtere, du tilføjer bare din første prioritet i en periode og åbner herefter den anden blanket for den anden periode og tilføjer dine øvrige prioriteter (uden også at tilføje en første prioritet i samme periode som dine øvrige prioriteter). 

Hvordan sikrer jeg mig at kombinationen af fag går op med det antal point jeg gerne vil have?

Hvis du fx. skal have 15 point og ikke 20 eller omvendt, og du derfor har søgt forskelligt mellem 10 og 5 points fag, i forskellige perioder, prioriteter og blanketter vil vi forsøge at få det til at gå op ved at kigge på hvilken kombination dine to første prioriteter har. Hvis de giver 15 vil vi forsøge at få din sammensætning til at gå op med 15 osv., hvis du ikke kan få begge dine prioriteter. En del af fordelingen sker dog automatisk via et job i stads, derfor kan vi ikke garantere at det kommer til at gå op, men skulle det ske at du kommer på to fag der giver en uønsket samlet mængde ECTS så kontakt os endelig på summeruniversity@au.dk også vil vi forsøge at hjælpe dig. 

Cand.merc. (jur)

Følgende kurser udbydes til kandidatstuderende i Economics and Business administration, retningen cand.merc.jur.

Disse fag skal søges i stads og kræver ikke en forhåndsgodkendelse. Du søger disse kurser i selvbetjeningen (STADS) gennem mit.au.dk på samme måde som du søger almindelige valgfag. Du kan søge kurserne mellem 24-26 april, og herefter får du besked, så du ved om du har fået et summer university fag eller ej, inden du skal søge efterårssemesterfag (1-5 maj). Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

Du kan tage op til 20 ECTS point på Summer University, men du kan kun tage et fag i hver periode. Hver periode har sin egen tilmeldingsblanket, hvor du kan prioritere op til 10 fag på hver blanket. Husk at tjek om der er nogle særlige bemærkninger til faget i kolonnen "Info" i STADS.  

Kandidatkurserne nedenfor udbydes af Institut for Virksomhedsledelse (Department of Management)

KursusECTSTermDatoer
Designing and Managing a Salesforce  516/7-17/7  
Managing the Family Business516/7-17/7 
Organisational Misbehaviour52 27/7-7/8  
Entrepreneurship and New Venture Creation5227/7-7/8

Kandidatkurserne nedenfor udbydes af Institut for Økonomi (Department of Economics and Business Economics)

KursusECTSTermDatoer
Forensic Accounting Fraud Analytics516/7-17/7
Fixed Income Derivatives5227/7-7/8

 

Kandidatkurserne der udbydes af Institut for Jura er endnu ikke offentliggjort.

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Hvis du ønsker at søge et andet kursus, som er udbudt af en anden studieretning, skal du først søge om en forhåndsgodkendelse via mit.au.dk.

Herefter skal faget søges i vores online ansøgningssystem 24-26 april.

STADS ansøgningsguide til Cand.Merc studerende

Du kan tage op til 20 ECTS point på Summer University, men du kan kun tage et fag i hver periode. Hver periode har sin egen tilmeldingsblanket, hvor du kan prioritere op til 10 fag på hver blanket. Husk at tjek om der er nogle særlige bemærkninger til faget i kolonnen "Info" i stads.

Sådan søger du om at få ét fag i selvbetjeningen: For at søge om et fag skal du vælge minimum en første prioritet, og højest 10 prioriteter i alt (enten på samme blanket eller ved at tilføje en første prioritet i en periode og en anden prioritet i en anden periode etc. ved at bruge begge blanketter).

Sådan søger du om at få to fag i selvbetjeningen:  For at søge om to fag skal du minimum tilføje en første prioritet i hver periode, ved at bruge begge blanketter.

Hvis du søger om en første prioritet i begge perioder betyder det at du gerne vil have to fag, og du vil derfor blive tilmeldt to fag, så du bedes kun tilføje to første prioriteter hvis du ønsker at tage to fag.

FAQ selvbetjeningsblanketter

Jeg skal i praktik/på udveksling og har desperat brug for et Summer University fag, kan jeg være sikker på at få plads på et fag? 

Hvis du ikke får plads på de fag du søger i første omgang grundet fx. overbookning eller aflysning vil du kunne søge restpladser i stads fra d. 26-26/4. Langt de fleste får deres første eller anden prioritet.

Men der er desværre ingen garanti for at du får plads, heller ikke selvom at du læser på AU. Summer University skal ses som et tilbud om at få fleksibilitet i studieprogrammet og ikke som en garanti for at du kan få fx. 15 ects point. 

Okay, men for en sikkerheds skyld så tilføjer jeg altså lige 10 prioriteter i hver periode, på den måde har jeg teknisk set 20 prioriteter, også er jeg sikker på at få et fag?

Dette vil ikke være en smart løsning hvis du kun ønsker at tage et fag, da vi automatisk går ud fra at du gerne vil have to fag hvis du har mere end en første prioritet og du vil derfor blive tilmeldt to fag. Når du først er tilmeldt et fag kan du kun blive afmeldt hvis du får en dispensation fra studienævnet, hvilket kan tage flere uger og kræve en del papirarbejde. 

Min første prioritet og øvrige prioriteter er ikke i samme periode, hvad gør jeg?

Dette kan systemet fint håndtere, du tilføjer bare din første prioritet i en periode og åbner herefter den anden blanket for den anden periode og tilføjer dine øvrige prioriteter (uden også at tilføje en første prioritet i samme periode som dine øvrige prioriteter). 

Hvordan sikrer jeg mig at kombinationen af fag går op med det antal point jeg gerne vil have?

Hvis du fx. skal have 15 point og ikke 20 eller omvendt, og du derfor har søgt forskelligt mellem 10 og 5 points fag, i forskellige perioder, prioriteter og blanketter vil vi forsøge at få det til at gå op ved at kigge på hvilken kombination dine to første prioriteter har. Hvis de giver 15 vil vi forsøge at få din sammensætning til at gå op med 15 osv., hvis du ikke kan få begge dine prioriteter. En del af fordelingen sker dog automatisk via et job i stads, derfor kan vi ikke garantere at det kommer til at gå op, men skulle det ske at du kommer på to fag der giver en uønsket samlet mængde ECTS så kontakt os endelig på summeruniversity@au.dk også vil vi forsøge at hjælpe dig. 

Cand.merc.aud

Følgende kandidatkurser udbydes til cand.merc.aud studerende. Disse fag skal søges i stads og kræver ikke en forhåndsgodkendelse. Du søger disse kurser i selvbetjeningen (STADS) gennem mit.au.dk på samme måde som du søger almindelige valgfag. Du kan søge kurserne mellem 24-26 april, og får herefter besked, så du ved om du har fået et summer university fag eller ej, inden du skal søge efterårssemesterfag (1-5 maj). Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

Når du har bestået vil pointene automatisk blive indsat som valgfag på dit 3. semester. 

Du kan tage op til 20 ECTS point på Summer University, men du kan kun tage et fag i hver periode. Hver periode har sin egen tilmeldingsblanket, hvor du kan prioritere op til 10 fag på hver blanket. Husk at tjek om der er nogle særlige bemærkninger til faget i kolonnen "Info" i stads.  

Kandidatkurserne nedenfor udbydes af Institut for Virksomhedsledelse (Department of Management)  

KursusECTSTermDatoer
Managing the Family Business516/7-17/7 
Organisational Misbehaviour5227/7-7/8  

Kandidatkurserne nedenfor udbydes af Institut for Økonomi (Department of Economics and Business Economics)  

KursusECTSTermDatoer
Forensic Accounting Fraud Analytics516/7-17/7
Fixed Income Derivatives5227/7-7/8

Kandidatkurset nedenfor udbydes af  Institut for Forretningsudvikling og Teknologi (Department of Business Development and Technology). Dette kursus er forhåndsgodkendt til cand.merc.aud men kan ikke søges gennem selvbetjeningen, det skal i stedet søges i vores online ansøgningssystem 24-26 april. Når systemet beder dig om en forhåndsgodkendelse bedes du i stedet uploade en indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk. 

KursusECTSTermDatoer
Enabling Digital Transformation in Manufacturing and Supply Chains5227/7-7/8

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

STADS ansøgningsguide til Cand.Merc studerende

Du kan tage op til 20 ECTS point på Summer University, men du kan kun tage et fag i hver periode. Hver periode har sin egen tilmeldingsblanket, hvor du kan prioritere op til 10 fag på hver blanket. Husk at tjek om der er nogle særlige bemærkninger til faget i kolonnen "Info" i stads.

Sådan søger du om at få ét fag i selvbetjeningen: For at søge om et fag skal du vælge minimum en første prioritet, og højest 10 prioriteter i alt (enten på samme blanket eller ved at tilføje en første prioritet i en periode og en anden prioritet i en anden periode etc. ved at bruge begge blanketter).

Sådan søger du om at få to fag i selvbetjeningen:  For at søge om to fag skal du minimum tilføje en første prioritet i hver periode, ved at bruge begge blanketter.

Hvis du søger om en første prioritet i begge perioder betyder det at du gerne vil have to fag, og du vil derfor blive tilmeldt to fag, så du bedes kun tilføje to første prioriteter hvis du ønsker at tage to fag.

FAQ selvbetjeningsblanketter

Jeg skal i praktik/på udveksling og har desperat brug for et Summer University fag, kan jeg være sikker på at få plads på et fag? 

Hvis du ikke får plads på de fag du søger i første omgang grundet fx. overbookning eller aflysning vil du kunne søge restpladser i stads fra d. 26-26/4. Langt de fleste får deres første eller anden prioritet.

Men der er desværre ingen garanti for at du får plads, heller ikke selvom at du læser på AU. Summer University skal ses som et tilbud om at få fleksibilitet i studieprogrammet og ikke som en garanti for at du kan få fx. 15 ects point. 

Okay, men for en sikkerheds skyld så tilføjer jeg altså lige 10 prioriteter i hver periode, på den måde har jeg teknisk set 20 prioriteter, også er jeg sikker på at få et fag?

Dette vil ikke være en smart løsning hvis du kun ønsker at tage et fag, da vi automatisk går ud fra at du gerne vil have to fag hvis du har mere end en første prioritet og du vil derfor blive tilmeldt to fag. Når du først er tilmeldt et fag kan du kun blive afmeldt hvis du får en dispensation fra studienævnet, hvilket kan tage flere uger og kræve en del papirarbejde. 

Min første prioritet og øvrige prioriteter er ikke i samme periode, hvad gør jeg?

Dette kan systemet fint håndtere, du tilføjer bare din første prioritet i en periode og åbner herefter den anden blanket for den anden periode og tilføjer dine øvrige prioriteter (uden også at tilføje en første prioritet i samme periode som dine øvrige prioriteter). 

Hvordan sikrer jeg mig at kombinationen af fag går op med det antal point jeg gerne vil have?

Hvis du fx. skal have 15 point og ikke 20 eller omvendt, og du derfor har søgt forskelligt mellem 10 og 5 points fag, i forskellige perioder, prioriteter og blanketter vil vi forsøge at få det til at gå op ved at kigge på hvilken kombination dine to første prioriteter har. Hvis de giver 15 vil vi forsøge at få din sammensætning til at gå op med 15 osv., hvis du ikke kan få begge dine prioriteter. En del af fordelingen sker dog automatisk via et job i stads, derfor kan vi ikke garantere at det kommer til at gå op, men skulle det ske at du kommer på to fag der giver en uønsket samlet mængde ECTS så kontakt os endelig på summeruniversity@au.dk også vil vi forsøge at hjælpe dig. 

ITKO

Der udbydes ikke fag direkte til ITKO studerende, så før at du som ITKO-studerende kan tage et fag, skal du søge om forhåndsgodkendelse af faget via mit.au.dk.

Når du har forhåndsgodkendelsen kan du søge plads på faget via dette link. Ansøgningsperioden løber fra 1-5 maj.

Hvis du ikke når at få din forhåndsgodkendelse inden d. 5 maj, kan du stadigvæk søge og herefter eftersende din forhåndsgodkendelse. I såfald kan du bare uploade en kvittering på at du har søgt forhåndsgodkendelse i stedet for (den som du får automatisk på mit.au.dk når du indsender ansøgning om forhåndsgodkendelse).  

GMM

Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi har forhåndsgodkendt nedenstående fag, der udbydes af Institut for Virksomhedsledelse:

Entrepreneurial Venturing: An Introduction to Concepts and Tools for Success

5

2

27/7-7/8

Introduction to Design Thinking: Understanding Creativity and Applying Innovation in real life

5

2

27/7-7/8


Ovenstående fag kan ikke findes på selvbetjeningen i tilmeldingsperioden. De skal derfor søges via dette link fra d. 1-5 maj.

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

NB! Ansøgningssystemet vil automatisk bede om en forhåndsgodkendelse, når du vælger et eller flere af disse fag. Da fagene allerede er forhåndsgodkendt til dit studie, bedes du i stedet uploade en  indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk.

Når du søger om fag via Summer University, bør du være særligt opmærksom på, at de søgte fag kan have anbefalede forudsætningskrav. Disse står angivet i de enkelte kursusbeskrivelser i kursuskataloget. Det er dit eget ansvar at leve op til disse forudsætninger, og der vil ikke blive taget hensyn til eventuel manglende baggrundsviden.    

BDE

Der udbydes ikke fag direkte til BDE studerende, så før at du som BDE-studerende kan tage et fag, skal du søge om forhåndsgodkendelse af faget via mit.au.dk.

Du finder en liste over alle fagene på Summer University her. 

Når du har forhåndsgodkendelsen kan du søge plads på faget via dette link. Ansøgningsperioden løber fra d. 1-5 maj.

MSc Technology Based Business Development (cand.polyt)

Nedenstående kandidatfag udbydes af Institut for Forretningsudvikling og Teknologi:

  • Enabling Digital Transformation in Manufacturing and Supply Chains
  • Six Sigma

Disse fag skal søges fra d. 1-5 maj via mit.au.dk på samme måde, som når du vælger almindelige valgfag. Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

 

Herudover har Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi forhåndsgodkendt nedenstående kandidatfag, som udbydes af Institut for Virksomhedsledelse eller Institut for Økonomi og Erhvervsøkonomi.

Kursus

ECTS

Term

Datoer

Inden for Social science

Service Management and Marketing  

10

1

27/7-14/8  

Nej

Vision, Decision and Leadership 

5

2

27/7-7/8 

Ja

Organisational Misbehaviour

5

2

27/7-7/8  

Ja

Financial Analytics in R

5

2

27/7-7/8

Nej

Issues in Energy and Environmental Management 

5

2

27/7-7/8

Nej

Entrepreneurship and New Venture Creation 5 2 27/7-7/8

Vær opmærksom på at det i forbindelse med valgfag på kandidatuddannelsen i Teknologibaseret Forretningsudvikling kun er muligt at vælge 10 ECTS inden for området Social Science.

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Ovenstående fag fra Institut for Virksomhedsledelse og Institut for Økonomi og Erhvervsøkonomi kan ikke findes på selvbetjeningen i tilmeldingsperioden. De skal derfor søges via dette link fra 1-5 maj.

NB! Ansøgningssystemet vil automatisk bede om en forhåndsgodkendelse, når du vælger et eller flere af disse fag. Da fagene allerede er forhåndsgodkendt til dit studie, bedes du i stedet uploade en indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk.

Når du søger om fag via Summer University, bør du være særligt opmærksom på, at de søgte fag kan have anbefalede forudsætningskrav. Disse står angivet i de enkelte kursusbeskrivelser i kursuskataloget. Det er dit eget ansvar at leve op til disse forudsætninger, og der vil ikke blive taget hensyn til eventuel manglende baggrundsviden.

Cand.Soc

Der udbydes ikke cand.soc-fag på AU Summer University i 2020. Studerende der ønsker at følge eksempelvis et cand.merc.-fag skal derfor søge om individuel forhåndsgodkendelse hos studienævnet for erhvervsøkonomi.   

Forhåndsgodkendte fag skal herefter søges i vores ansøgningssystem fra d. 1-5 maj.

Cand.Oecon

Følgende kandidatkursus udbydes til cand.oecon studerende med undtagelse af specialiseringen i Politik og Økonomi. Faget indsættes i mobilitetsvinduet sammen med Project-based Internships, fag fra udveksling og Topics.

Nedenstående fag udbydes af Institut for Virksomhedsledelse (Department of Management. Dette kursus kan ikke søges gennem selvbetjeningen/stads, men skal i stedet søges i vores online ansøgningssystem 1-5 maj. NB! Ansøgningssystemet vil automatisk bede om en forhåndsgodkendelse, når du vælger faget. Da faget allerede er forhåndsgodkendt til dit studie, bedes du i stedet uploade en indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk. Du behøves altså ikke søge en forhåndsgodkendelse hvis du læser cand.oecon og interesseret i nedenstående fag. 

KursusECTSTermDatoer
Entrepreneurship and New Venture Creation 5227/7-7/8  

For flere fag henviser vi i stedet til Cand.Oecon's egne augustseminarer.

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Arts

Alle Arts uddannelser med IV - eller HUM fag i studieordningen

Nedenstående IV-fag er godkendt til alle Arts uddannelser der indeholder HUM eller IV fag i deres studieordning (herunder BA IVK studerende). Fagene skal søges i stads selvbetjeningen mellem 1-5 maj. Alle IV-fag er også forhåndsgodkendt som HUM-fag, så har du HUM-fag i din studieordning kan du følge IV-fag på Summer University 2020.

Det er således ikke nødvendigt at ansøge om forhåndsgodkendelse hos studienævnet. Du kan tilmelde dig alle nedenstående kurser direkte i Stads på mit.au.dk. Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

Hvis en Arts BA-studerende ønsker at tage et sommerkursus, der ikke udbydes som IV-fag og som derfor ikke er på nedenstående liste (fx hvis du læser BA IVK og ønsker at tage et BSS-fag som et IV-fag) skal du først søge om forhåndsgodkendelse via mit.au.dk og herefter søget faget via dette link.

FagInstitutECTSDatoer
How Do We Think about Animals? An Introduction to Human-Animal Studies Across DisciplinesIKK106/7-24/7
Serial(ized) crime on TV across EuropeIKK1020/7-7/8
Global Fandom in the Digital AgeIKK1027/7-14/8
Reading narratives of slavery, memory and human rightsIKK103/8-14/8

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

CLM (Cand.Ling.Merc.)

Fagstudienævnet har forhåndsgodkendt nedenstående fag som CLM valgfag. Nedenstående fag kan ikke findes på STADS selvbetjeningen. De skal i stedet søges via dette link fra 1-5 maj.

 

KandidatkurserECTSAntal ledige pladser
Organisational Misbehaviour530

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Ovenstående fag kan ikke findes på selvbetjeningen i tilmeldingsperioden. De skal derfor søges via dette link fra 1-5 maj. Ansøgningssystemet vil automatisk bede om en forhåndsgodkendelse, når du vælger et eller flere af disse fag. Da fagene allerede er forhåndsgodkendt til dit studie, bedes du i stedet uploade en indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk (du kan lave den ved at vælge udskrifter - og vælg indskrivningsbekræftelse fra drop down menuen og "dan PDF".

I ansøgningssystemet kan du tilføje 2 prioriteter til din ansøgning automatisk og i step 6/7 kan du manuelt skrive alle de prioriteter du har lyst til, du kan prioritere så mange du vil.

Når du søger om fag via Summer University, bør du være særligt opmærksom på, at de søgte fag kan have anbefalede forudsætningskrav. Disse står angivet i de enkelte kursusbeskrivelser i kursuskataloget. Det er dit eget ansvar at leve op til disse forudsætninger, og der vil ikke blive taget hensyn til eventuel manglende baggrundsviden.

Alle andre Arts uddannelser, herunder DPU

Hvis du læser en Arts uddannelse som ikke er CLM eller som ikke har IV-eller HUM fag udbydes der ikke fag direkte til din uddannelse, så før at du kan tage et fag på AU Summer University, skal du søge om forhåndsgodkendelse af faget via mit.au.dk.

Du finder en liste over alle fagene på Summer University her

Når du har forhåndsgodkendelsen kan du søge plads på faget via dette link. Ansøgningsperioden løber fra 1-5 maj.

Hvis du ikke når at få din forhåndsgodkendelse inden d. 5 maj, kan du stadigvæk søge og herefter eftersende din forhåndsgodkendelse. I såfald kan du bare uploade en kvittering på at du har søgt forhåndsgodkendelse i stedet for (den som du får automatisk på mit.au.dk når du indsender ansøgning om forhåndsgodkendelse). 

Health

Klik på dit HE studie nedenfor for at se, hvilke Summer University kurser du kan tage.

Folkesundhedsvidenskab

Sundhedsfaglig kandidatuddannelse

Optometri og synsvidenskab

Nat-Tech

Alle Nat-Tech uddannelser på nær ingeniøruddannelserne

De følgende kurser udbydes til Nat-Tech studerende (% ingeniørstuderende). Du kan søge kurserne i selvbetjeningen, STADS, fra 1-5 maj. Alle kurserne er kandidatkurser og 5 ECTS point. Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Department of Molecular Biology and Genetics 
Kursustitel Datoer Sted
Gene Mapping  3/8-8/8 Aarhus
Genomic prediction in animals and plants 10/8-14/8 Aarhus
Hands-on advanced methods and techniques in plant science and biotechnology  10/8-21/8 Flakkebjerg
Department of Agroecology
Kursustitel Datoer Sted
Nutrient Absorption and Metabolism 3/8-19/8 Foulum
Department of Bioscience
Kursustitel Datoer Sted
Risk Assessment of Xenobiotics 6/7-17/7 Aarhus
Department of Food Science
Kursustitel Datoer Sted
Food & Ingredients  27/7-7/8 + 1 week of online material before Agro Food Park
Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO)
Kursustitel Datoer Sted
Application of Synchrotron Radiation in Nanoscience Online 13/7-14/8, Hamborg, 16/8-21/8 Online/Hamborg
Department of Geoscience
Kursustitel Datoer
Climate Change - Crossdisciplinary Challenges and Solutions 3/8-14/8

Ingeniøruddannelserne

Følgende kursus udbydes til ingeniørstuderende i 2020:

Pladserne fordeles ikke efter først-til-mølle-princippet i restpladsrunden. Pladserne fordeles ved lodtrækning i tilfælde af flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Kursustitel Niveau ECTS DatoerAntal ledige pladser
Health tech Innovation (dansk) B.Sc 5 3/8-21/829

Hvis du ønsker at søge dette kursus, skal du gøre det gennem vores ansøgningssystem og ikke i STADS.

ansøgningssystemet skal du vælge "AU Student" som Student Type. Husk, du skal uploade en motiveret ansøgning og et CV. I stedet for en forhåndsgodkendelse, som systemet vil bede dig om, kan du uploade en indskrivningsbekræftelse fra mit.au.dk

Health Tech Innovation:

For at søge kurset Health Tech Innovation, skal du søge det i vores online  ansøgningssystem  og ikke i mit.au.dk. Hvis du bliver optaget, registrerer vi dig i STADS. Når du søger kurset i online ansøgningssystemet, skal du vælge ”Aarhus University Student” under Student Type.

Du vil blive bedt om at uploade en motiveret ansøgning og dit CV.

Du vil også blive bedt om at uploade en forhåndsgodkendelse. Hvis du er studerende på en af følgende uddannelser: Diplomingeniøruddannelsen i sundhedsteknologi, Diplomingeniøruddannelsen i informations- og kommunikationsteknologi, Diplomingeniøruddannelsen i maskinteknik, Diplomingeniøruddannelsen i elektronik (Herning), Diplomingeniøruddannelsen i elektronik (Herning) skal du i stedet uploade en resultatudskrift fra din studieselvbetjening.

Studerende på alle andre uddannelser skal uploade en forhåndsgodkendelse eller en godkendt studiekontrakt.

Forhåndsgodkendte kurser fra andre studieretninger

Dit studienævn har desværre ikke forhåndsgodkendt nogle kurser fra andre studieretninger endnu, men når de gør skriver vi dem her.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan tage kurser fra andre studieretninger, men det betyder at du først skal søge om en forhåndsgodkendelse via mit.au.dk.

Herefter skal faget søges i vores online ansøgningssystem inden d. 5 maj.

Ansøgnings FAQ

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Du får svar på hvilket kursus du har fået plads på i uge 17.
Hvis du ikke har fået plads på nogle af dine prioriteter, så sender vi dig en mail om det og henviser dig til vores restpladsrunde d. 1-5 maj, hvor der kan søges plads på kurser med ledige pladser.

Kan man skifte fag når man først har fået en plads?

Det er desværre ikke muligt at skifte fag når du har først har fået en plads, du kan kun afmeldes via de gældende regler, som er beskrevet i dit optagelsesbrev. 

Er der ventelister til fyldte fag?

Det er desværrre ikke muligt at komme på venteliste til fyldte fag, så hvis du ikke har fået plads på en af dine prioriteter, er det fordi faget enten er fyldt eller aflyst og det er dermed ikke muligt at få plads eller komme på venteliste, eller skifte. 

Fordeles pladserne efter først til mølle?/Hvordan fordeles pladserne?

Nej! På ingen af kurserne fordeles pladserne efter først til mølle.

Pladserne fordeles efter en række overordnede principper

Medmindre andet er angivet i kursuskataloget, fordeles pladserne på et kursus til følgende grupper i prioriteret rækkefølge:

  • Aarhus Universitets studerende fra det primære eller de relaterede studieprogrammer
  • Aarhus Universitets studerende fra andre studieprogrammer (meritfag indenfor Aarhus Universitet)
  • Studerende fra andre danske universiteter der søger om kurset som meritmodul samt internationale studerende nomineret via en udvekslings- eller anden samarbejdsaftale.
  • Free movers og andre danske ansøgere (Tomplads)

Indenfor disse grupper fordeles pladserne som beskrevet i kursuskataloget.

Det betyder også at der reelt ikke er nogen forskel på, om du søger faget d. 15/1 eller d. 1/4, så længe du søger  inden d. 1/4 kl. 11.59.

Kan jeg ændre/afmelde min tilmelding?

Du kan frit ændre eller annullere din stads tilmelding så længe blanketten er åben frem til d. 1/4 kl. 11.59.

Herefter er det kun muligt at skifte kursus med en dispensation fra studienævnet og du vil kun kunne afmelde dig kurset efter de samme regler som der gælder for de almindelige semesterkurser.

Er det muligt at tage Summer University uden at kurset tæller med i mit studieprogram?

Nej, det er desværre ikke muligt at tage Summer University som en ekstra aktivitet uden at få det sat ind i din studieordning. Derfor kan du også kun tage Summer University hvis du har plads i dit studieprogram, og kun hvis du har plads indenfor den gruppe af kurser, som dit Summer University kursus hører til.

Min tilmelding bliver afvist i stads, hvad gør jeg?

Hvis din tilmelding bliver afvist i STADS, behøver du IKKE kontakte os. Så længe du kan se fagene i STADS, skal vi nok få styr på det. Vi kontakter dig, hvis der er nogle problemer.  

Jeg kan ikke finde det kursus jeg er interesseret i i stads?

Tjek for det første, at kurset udbydes til din studieordning og at du har plads i dit studieprogram. Hvis du er i tvivl om du har plads til kurset skal du kontakte din lokale studieadministration. Hvis kurset udbydes til din studieordning og du har plads i dit studieprogram, skal du skrive til summeruniversity@au.dk, så undersøger vi det nærmere.

Hvis du ikke har plads til kurset i dit studieprogram eller hvis kurset ikke udbydes af din studieordning, kan du prøve at søge om forhåndsgodkendelse til at følge faget som et gæstefag i stedet for. Du skal søge om forhåndsgodkendelse hos dit eget studienævn, før du søger om optagelse - læs mere om forhåndsgodkendelse af gæstefag her. Når du har fået forhåndsgodkendelse, skal du ansøge om optagelse her. Du kan læse mere om at søge sommerkurser som gæstefag her - vær opmærksom på at du skal søge i et andet system (AU Summer University online ansøgningssystem) end Selvbetjeningen.

Hvad gør jeg hvis jeg både vil søge et kursus fra eget studieprogram og et jeg skal bruge forhåndsgodkendelse til?

AU-studerende der ønsker både at søge kurser der udbydes af deres eget studieprogram og kurser de har fået forhåndsgodkendt af deres studienævn skal lave to ansøgninger: en ansøgning/tilmelding i Selvbetjeningen (for det kursus der udbydes af deres eget studieprogram) og en ansøgning i AU Summer University online ansøgningssystem for de kurser de har fået forhåndsgodkendt.

Kan jeg tage Summer University kurser som en del af min kandidatuddannelse inden jeg starter på min kandidat?

Studerende, som optages på følgende uddannelser, har ikke adgang til at følge kandidatfag:

- ITKO

- Cand.merc. (alle linjer)

- Cand.soc.

- Cand.merc.aud.

Medmindre du har søgt om optagelse på ovenstående kandidatuddannelser skal du følge denne procedure:

1.Søge almindelig optagelse på din kandidatuddannelse, hvis du ikke allerede har gjort det. Husk at ansøgningsfristen udløber til midnat mellem d. 1. og 2. marts. Systemet er meget langsomt, så start i god tid.

2.Tilmelde dig Summer University kurset inden d. 1 april kl. 12, via dette link, vælg Aarhus University student som student type, og når systemet beder om en forhåndsgodkendelse, skal du uploade kvittering for modtagelse af ansøgning om optagelse, som du har fået i ansøgningsportalen i forbindelse med, at du har søgt optagelse på kandidatuddannelsen. Kvitteringsbeskeden finder du under Beskeder, når du logger ind i ansøgningssystemet.

Midt april får du svar fra Summer University, på hvilket fag du er kommet ind på, herefter vil du kunne se faget i stads.

Du vil senest 1. juni få besked om optagelse på din kandidatuddannelse, og skal senest 15. juni bekræfte din studieplads. (OBS: Hvis du har søgt andre kandidatuddannelser end din retskravsuddannelse, er det under forudsætning af, at du bliver optaget på uddannelsen)

Du vil omkring d. 22. juni få en besked om, at du er indskrevet på din kandidatuddannelse. Herefter vil din tilmelding til Summer University falde på plads.

Indtil du er indskrevet, vil din tilmelding på Summer Uni faget stå som afvist i stads, også selvom du har fået besked om at du er optaget på faget. Du skal dog ikke være bekymret, det betyder ikke, at du ikke er tilmeldt kurset. 

Vær opmærksom på at studerende, der allerede er indskrevet på en kandidatuddannelse har fortrinsret til kurser med adgangsbegrænsning frem for studerende med en midlertidig indskrivning.

Hvis du læser på statskundskab eller jura og gerne vil tage et kandidatfag mellem din bachelor og kandidat skal du blot søge kurset i stads som på normalvis.

Kan jeg søge uden jeg har min forhåndsgodkendelse og så sende den senere?

Ja, det kan du godt. Hvis du herefter får forhåndsgodkendelsen inden d. 1 april kan du selv uploade den til din ansøgning, hvis du først får den efter d. 1 april skal du sende den til os per mail.

Desværre kan vi ikke give dig en plads på dit ønskede kursus før vi har forhåndsgodkendelsen.