Natural Sciences (naturvidenskab)

STADS kører igen

STADS kører igen planmæssigt, og du kan nu tilmelde dig forårets undervisning og eksamen. Fristen for tilmelding er torsdag den 7. november kl. 23.59.

Praktik som gymnasielærer

Ved fakultetet Natural Sciences (naturvidenskab) tilbydes praktikken til kandidatstuderende på fag inden for gymnasiets fagrække: biologi, datalogi, fysik, kemi eller matematik.

Find kursusbeskrivelsen for praktikken i alle disse fag i Kursuskataloget, http://kursuskatalog.au.dk
Se ex på kursusbeskrivelse i kursusbeskrivelsen for F2015 for Fysik på kursuskatalog.au.dk/coursecatalog/Course/show/57314.
Hvis praktikforløbet godkendes som en del af dit studieprogram, udløser det 5 ECTS.

Ansøgning

Du ansøger som ved andre kurser. Praktikforløbet skal være en godkendt del af dit studieprogram. NB: Du kan altså IKKE ansøge om kurset med mindre/før det er godkendt i din kandidatkontrakt!
Og du er ikke sikret optagelse på kurset med mindre gymnasierne finder en praktikplads til dig.
Du får en e-mail kort efter ansøgningsfristens udløb med besked om at udfylde en formular med yderligere oplysninger om dine fag – her kan du også prioritere hvilke gymnasier i regionen du helst vil i praktik på.

Rapporten

Du bedes uploade din rapport senest 14 dage efter sidste praktikdag på link til den webformular som du får tilsendt via e-mail når du er optaget på kurset.
Du hjælper dig selv ved at skrive lidt hver dag du har været i praktik.
Du finder retningslinjer for rapporten i kursusbeskrivelsen, i powerpoints fra kurset og den e-mail som du får tilsendt når du er optaget på kurset.
Du skal inddrage nogle af de didaktiske emner som du har fået præsenteret – dvs. fra forberedelsen til Formidlingskurset, herunder materiale på ovennævnte link, og i selve undervisningen ved Formidlingskurset. Vi forventer ikke at du kommer omkring alle emner/benytter alt materiale: vælg, som nævnt, selv nogle pædagogiske nedslag. Fx vil nogle af jer vil opleve meget eksperimentelt/lab arbejde/øvelser (i dokumenterne bl.a. kaldet 'praktisk arbejde'), andre af jer ikke og nogle af jer vil selv prøve at undervise en del, andre mindre.

Bilag til rapporten kan typisk være:

  • oversigt over hvilke klasser og lærere du har fulgt og hvilke datoer,
  • udfyldte observationsskemaer,
  • lektionsplan(er) og
  • evt. undervisningsmateriale som du har lavet.

Du skal ikke anonymisere den rapport som du afleverer, men betænk at det jo er mennesker som du skriver om og de har været venlige at "lukke dig ind". Så vær anstændig i dine beskrivelser – også hvis du er kritisk over for det som du har oplevet: du kan fint være begge dele samtidig. Skriv ikke noget som du ikke vil stå ved.

Evaluering

Hvis du består kurset, får du point for det/godskrives det normalt i slutningen af januar/juni.

Websider

  • Den for dig, aktuelle, kursusbeskrivelse - fx i Kursuskataloget, http://kursuskatalog.au.dk
  • Det teoretiske formidlingskursus, au.dk/formidlingskursus

Yderligere oplysninger

  • administrativ leder Søren Anker Andersen, Administrationscenter - Undervisning og eksamen
  • chefkonsulent Jens Holbech (vedr. aftale med gymnasierne om praktikophold)
  • lektor, Anette Valentin Gregersen, Aarhus Katedralskole (vedr. fagdidaktisk kursus)