Information fra tutorerne

Velkommen til!

Og ikke mindst stort tillykke med dit optag på Agrobiologi på Aarhus Universitet.
Vi er dine tutorer, og vi glæder os i allerhøjeste grad til at byde dig velkommen til Agrobiologi med nogle fede introdage fulde af spas og løjer. I introdagene får du en unik chance for at møde dine nye studiekammerater inden studiestarten og lære universitetet at kende. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at du får den bedst mulige start på Agrobiologi og studielivet generelt. Derfor håber vi rigtig meget, du har lyst til at være med!

På denne side kan du finde alle nødvendige informationer om din studiestart på Agrobiologi, samt kontaktinformationer på tutorerne for yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen

Tutorerne, agrotutor.udd.tech@au.dk

_______________________________________________________________________________________

Informationer om Introdagene

Introdagene forløber fra onsdag d. 23. til fredag d. 25. august 2023.

Introdagene byder på en masse sjove aktiviteter som vi tutorer har forberedt til dig og dine nye medstuderende, så I kan lære hinanden at kende.

Derudover vil vi tage en tur rundt på universitetet og vise jer de steder, I skal være i løbet af de første semestre. Du bliver introduceret til Aarhus universitets IT-programmer, og vi hjælper dig med at skaffe bøger til første semester. Men mest af alt skal vi bare have det sjovt!

I løbet af introdagene vil vi stå for forplejning i form af frokost, kaffe og aftensmad, så det eneste du skal gøre er at møde op.
Medbring tøj efter vejret samt fodtøj du kan holde til at gå et stykke i. Vi kommer til at tilbringe meget af tiden udenfor.
Medbring derudover gerne vandflaske og evt. solcreme.
Torsdag er der mulighed for at købe brugte bøger til første semester fra ældre studerende til fordelagtige. Skulle man ikke skaffe sig alle bøger denne dag, kan resten købes fra ny i stakbogladen fredag. Medbring derfor gerne en taske, der kan klare et godt læs, samt betalingsmiddel (Mastercard, MobilePay eller DanKort) til brug i Stakbogladen (universitetets boghandel).

Du kan orientere dig i programmet under fanen "Program for introdage" for yderligere informationer.
OBS. Hvis du har allergener og gerne vil have mad i introdagene, er det vigtigt, at du kontakter os hurtigst muligt, så vi har mulighed for at tage højde for det i madlavningen. Desuden må du meget gerne skrive til os, hvis der er noget, du synes, vi skal vide, inden introdagene starter. F.eks. hvis du er kørestolsbruger el.lign.
Al henvendelse skal ske til: agrotutor.udd.tech@au.dk
Vi glæder os til at se dig!

Program for introdagene

Facebook

 
Vi opretter en Facebookgruppe til din årgang, hvor du kan få kontakt til dine medstuderende og os tutorer. Du er meget velkommen til at stille spørgsmål til os om alle mulige ting i gruppen, og vi vil løbende dele nyheder og informationer undervejs i introugen og efter studiestarten.
Linket til Facebookgruppen er (opdateret til 2023!):

https://www.facebook.com/groups/254972140705181/

FAQ

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til os på agrotutor.udd.tech@au.dk , eller tage kontakt til en tutor via Facebooksiden ovenfor.

Når man skal starte på et nyt studium er der altid en masse spørgsmål man gerne vil have svar på. Nedenstående er de mest hyppigt stillede spørgsmål samlet.

Hvornår skal jeg starte?

Selve undervisningen starter mandag d. 28. august 2023. Men allerede fra onsdag den 23. august er der introuge for de kommende bachelorstuderende (de nye studerende).

Hvornår er der hyttetur? 

6. - 8. okt. Tilmelding kommer senere, men sæt kryds i kalenderen!!!

Skal jeg købe en ny lommeregner/regneprogram?

Hvis du har en lommeregner/regneprogram, som du benyttede på gymnasiet, behøver du ikke anskaffe en ny inden studiestart, den gamle er fuldt ud tilstrækkelig. På 1. semester benyttes en lommeregner meget sjældent

Hvornår skal jeg købe bøger?

Du behøver ikke at købe bøger inden studiestart. I introugen er der afsat tid til at dine tutorer hjælper dig med at indkøbe bøger, som du skal bruge på 1. semester. Boghandlen på universitetet (Stakbogladen) giver 10% studierabat. 'Gamle' studerende vil også gerne sælge brugte bøger til ca. 70 % af nyprisen. Du skal regne med at skulle købe bøger for 1500-2000 kr. per semester (halvt år). Du kan selvfølgelig være heldig at kunne købe nogle af bøgerne brugte. Dine tutorer har udformet en bogliste for 1. semester, der er at finde på jeres facebookside. Bøger der skal bruges til hvert enkelt fag kan også findes under hvert enkelt kursus i kursuskataloget.

Kittel?

Der er nogle fag hvor der indgår laboratoriearbejde og dermed er en kittel en nødvendighed. Du vil højst sandsynligt få brug for en kittel allerede i løbet af 1. semester. Kitlen kan evt. købes på nettet.

Hvor foregår undervisningen?

I Aarhus. Al undervisning foregår de første par år på Campus i uniparken. Vi har studieområde i bygning 1170, Ole Worms Allé 3.

Af og til arrangeres der eskursioner ud i landet. Her sørger studiet for transport

Hvilket sprog undervises der på?

For bachelorer foregår undervisningen for det meste på dansk, pensum kan dog være på engelsk, men alle eksamener er på dansk. 
Derimod udbydes kandidatuddannelserne også til internationale studenter, og derfor udbydes det meste, hvis ikke det hele, på engelsk.

Adgang til lokaler

Du får lavet dit studiekort om til et adgangskort, så det er muligt at komme ind i universitetsbygningerne efter låsetid. I får adgang når I får registreret jeres studiekort og uddannelsesadministrator har oprettet jer i systemet. Dette skulle gerne ske i løbet af de første par uger.

Låsetid: Man-Fre: 17.00-7.00, Lør-Søn (Inkl. helligdage): Hele dagen

Hvad kan jeg blive?

Vores faglige profil er meget anvendelsesorienteret, og uddannelserne er sammensat i nært samarbejde med potentielle aftagere. Generelt lægger de op til en karriere indenfor rådgivning, tilsyn eller konsulentvirksomhed med fokus på jordbrugsrelaterede emner. Det kan være i det offentlige, i det private eller i hjælpeorganisationer m.v. I det hele taget er det en sektor, der er præget af mangel på kvalificeret arbejdskraft, og ledigheden er lav.

Printer?

På biblioteket i studieområdet på Campus (bygning 1170) findes printer og scanner som kan benyttes af de studerende. Det Kongelige Bibliotek har også printere til rådighed, mod betaling. Disse printere findes forskellige steder rundt omkring i universitetsbygningerne.  

Adgang til trådløs internet

Lokalerne på Campus er dækket af AU's trådløse netværk, Eduroam (adgang til dette fortælles til IT-introduktion i introugen). Alle studerende har adgang hertil.

Når du skal logge på skal du bruge dit studienummer, samt den kode du har brugt på mit.au.dk
Brugernavn: studienummer@post.au.dk
Adgangskode: Den samme som du bruger på mit.au.dk

Ordbog

Akademisk kvarter: Dette begreb dækker over, at når der står kl. 8.00 på dit skema, betyder det at undervisningen reelt set først begynder kl. 8.15.

Akademisk Råd: Rådgivende organ på fakultetet. Består af VIP'ere, TAP'ere, dekan og studerende.

Brightspace: Universitetets e-læringsplatform, hvor de enkelte kurser har deres egen side. Her kan man se læseplan, undervisningsplan, ændringer og meget mere. I rusugen vil dine tutorer hjælpe dig med at få en profil og lære dig hvordan du bruger det.

Calculus: Matematiske fag.

Depotet: Rummet hvor SJUS, Dyrkbar og Tutorforeningen opbevarer ting og sager.

Dyrkbar: Vores bar, hvor alt kan ske!

ECTS: Står for 'European Credit Transfer System' og er en fælles europæisk standard for uddannelser, der angiver arbejdsbelastningen i et uddannelsesforløb.

Ensilage: Er syregærede planter, der bruges som foder.

Flakkebjerg: Forskningscentret ved Slagelse.

Forkortelser: Alt kan forkortes og alt bliver forsøgt forkortet.

Foulum: Forskningscentret ved Viborg.

Kapsejladsen: Det årlige ultimative fælles event på Aarhus Universitet. Forskellige festforeninger ror om kap/har ølstafet på unisøen.

Køkken: I bygning 1170 findes et fælleskøkken. Her er køleskab, opvaskemaskine, miniovn, mikroovn, kaffemaskine og elkoger til studerende såvel som ansatte. Der er mulighed for at købe kaffe (kop el. kande) samt te. HUSK at betale i bøtten som står ved siden af eller via MobilePay.

Læsesal: Der er to store læsesale på statsbiblioteket. Ellers er biblioteket på matematik også et godt sted at læse.

LØ: Laboratorieøvelse

Mat.Kant: Matematisk kantine

Nøglekort: Dit studiekort fungerer som nøglekort. Giver adgang til yderdøren, adgang til administration og køkken. Som udgangspunkt bliver alle nøglekort-styrede døre låst op kl. 7, og låses igen kl. 16 (administrationen) eller k. 17 (yderdørene). I weekenden skal nøglekortet bruges hele døgnet.

Rus: Førsteårstuderende

Opslagstavler: Findes i opgangen, på gangene, i køkkenet og på studieadministrationsgangen. Glimrende steder at holde sig opdateret - Hold øje med dem!

Parkering: Der er ingen gratis parkering udenfor bygning 1170, og parkering her er kun tilladt med gyldigt bevis. Der er parkering i udkanten af uni-parken ved matematisk kantine og desuden foran Biohuset inde i parken. Læs mere om parkeringsmuligheder her: https://newsroom.au.dk/nyheder/vis/artikel/har-du-brug-for-at-parkere-ved-au/

Post.au.dk (mail): Alle studerende ved Aarhus Universitet får tildelt en e-mail, som (dit.studienummer)@post.au.dk: Du finder postkassen på din selvbetjening. Universitetet og fakultetet, herunder studieadministrationen, vil bruge denne e-mail til at sende dig vigtig information - og vi forventer at du holder er vågent øje med din postkasse. 

SJUS: Sammenslutningen af Jordbrugsstuderende under Science and Technology - Vores studenterforening.

Studenterrådet: Forkortet SR. Udgiver bladet Delfinen. Politisk studenterorganisation. Repræsenteret flere steder, både på og udenfor universitetet.

Studiekort: Som studerende får du et studiekort som skal medbringes til alle eksamener. Det medfører også diverse gode rabatter (dog kun ifølge med en opdateret indskrivningsbekræftelse, som kan hentes fra selvbetjeningen).

SU: Alle spørgsmål vedrørende SU skal rettes til SU-styrelsen (www.su.dk) eller SU-kontoret på Aarhus Universitet (http://studerende.au.dk/su/).

Tap: Teknisk administrativ personale.

Tutorerne: Vi er en gruppe ”ældre” studerende, som frivilligt har påtaget os det ædle job at lede jer gennem jeres første tid på universitet. Vi svarer med glæde på alle jeres spørgsmål, og vil gøre vores bedste for at introducere jer til universitetet og byen.

TØ: Teoretiske øvelser.

Universitetets hjemmeside (au.dk): Du kan finde regelsamlingen, diverse skemaer og blanketter, oplysninger om orlov, om SU og mange andre relevante ting.

Valg: Årlig begivenhed på universitetet.

VIP: Videnskabeligt personale

Årslev: Forskningscentret på Fyn