HR-konsulent og tolk hos Tolkdanmark

En typisk arbejdsdag

Som HR-konsulent og tolk hos Tolkdanmark er mine primære opgaver, at rekruttere tolke og holde ansættelsessamtaler, stå for klagehåndtering fra vores kunder, personalepleje og udførelse af tolkeopgaver både skriftligt og mundtligt i dansk og persisk.
Derudover får jeg MANGE mails, sms'er og opkald fra tolke på daglig basis. Derfor er det især vigtigt, med tålmodighed, forståelse, ansvarsbevidsthed og venlighed, når man besidder denne stilling.

Mine arbejdsopgaver

Tre konkrete opgaver

  • Rekruttere tolke og holde ansættelsessamtaler
  • Håndtering af spørgsmål vedrørende løn, ansættelsesforhold, skat og andre personalemæssige spørgsmål
  • Klagehåndtering fra vores kunder

Den fedeste arbejdsopgave 

Den største succes for mig har nok været, at jeg ikke på noget tidspunkt har følt mig bagud i forhold til mine arbejdsopgaver. Jeg har altid løst opgaverne på bedst mulig vis. Når det er sagt, så tror jeg at glæden ved at arbejde, tjene mine egne penge, mærke at man er værdsat som kollega og den personlig udvikling jeg har været igennem, er nok grunden til, at jeg i dag kan tænke på tiden i firmaet med stadig et smil på læben. Det er vel også en form for succes.

Derudover skal det nævnes, at jeg på oplevelsesfronten har fået set det danske landskab; de mange og lange køretimer har bragt mig til mange byer og områder i landet. Jeg har desuden også stiftet mange værdifulde bekendtskaber.

Min vej fra studie til job

For at være ærlig, så var jeg ret nervøs og bekymret for fremtiden, mens jeg læste på Aarhus Universitet. Jeg havde trods alt valgt min uddannelse af ren og skær interesse, da jeg følte en trang for at forstå min egen baggrund. Derfor var det ikke jobmulighederne, jeg tænkte på i første omgang. Men spørsmålet om fremtidsudsigterne begyndte langsomt at melde sig i takt med at SU-gælden også blev større... På den ene side hørte man studerende skrive artikler om at "nedlægge hele humaniora" og på den anden side hørte man undervisere sige "universitetet skal ikke følge den vej vinden blæser".

For at gøre historien kort, så tror jeg, at jeg gjorde klogt i at forberede mig til arbejdsmarkedet, mens jeg stadig var under uddannelse. Jeg tog til næsten alle de workshops, som min A-kasse tilbød. Jeg skrev en masse nyttige ting ned, som jeg kunne bruge til mit CV og ansøgning. Jeg reflekterede over mine kvalifikationer og kompetencer, og hvad jeg kunne tilbyde en potentiel arbejdsgiver.
Det var måske også derfor, at jeg ca. 2½ måned efter endt uddannelse fik min stilling hos Tolkdanmark. Med andre ord havde jeg gjort langbuen klar, nu gjaldt det blot om at ramme byttet lige så snart det kom til syne. 

Det overraskede mig, da jeg gik fra studie til job

Der er fordele og ulemper ved alt. Det gælder også uddannelse og arbejde.
Jeg mener, at der generelt er mere fleksibilitet forbundet med det at være studerende. Jeg havde fx ikke ret mange timer på universitetet, så jeg kunne selv tilrettelægge mine dage. Den frihed og privilegie kan jeg savne en gang i mellem. 

Selvom jeg ikke er blevet enig med mig selv om, hvorvidt jeg er et A- eller et B-menneske, kan jeg somme tider savne de mange dage og de mange søvnløse nætter i Nobelparken, hvor jeg studerede og reflekterede over et specifikt emne. Den tid har man generelt ikke, når man er på arbejdsmarkedet. Her gælder det et liv fra kl. 8 til 16. Men her har man til gengæld nogle andre fordele, som man ikke har som studerende.

Min faglighed i spil 

Jeg ved ikke om der decideret er en sammenhæng mellem min uddannelse (Arabisk- og islamstudier) og min nuværende stilling som HR-konsulent. Måske netop i dette tilfælde tror jeg, at min personlighed har betydet mere end mine faglige kvalifikationer.

Et godt arbejdsliv er

Gode kollegaer og et meningsfyldt job. Et sted, hvor der er plads til personlig udvikling, hvor man bliver hørt og hvor man føler sig værdsat.

Da direktøren en dag fortalte mig: "Hamed, du vil ikke blive opsagt. Du kan have din stilling så længe du ønsker at være her", så vidste jeg, at jeg er værdsat og at jeg gør mit arbejde ordentligt. I sidste ende var det (er det) direktøren, som var motivationsfaktoren bag mit utrættelig arbejdsmoral. Det var ham "jeg spillede for", ville nok den daværende Manchester United træner Alex Ferguson sige.

I fremtiden drømmer jeg om 

Jeg håber at jeg en dag kan bruge min uddannelse mere i mit arbejde. Arbejde for den danske ambassade, PET, eller indenfor handel mellem Danmark og de mellemøstlige lande ligger højt på min ønskeliste.

Et godt råd

Begynd allerede mens I studerer, at tænke på hvad I vil efter endt uddannelse og hvad der aktivt skal gøres for at opnå det.

Portrættet er fra januar 2019

Hamed Mir Shah Ghasemi

  • Arabisk- og islamstudier

  • Dimitteret i 2016

  • HR-konsulent og tolk hos Tolkdanmark