Som projektkoordinator har man flere kasketter på

Anja Kruse Christensens job er gennemsyret af projektarbejde. SEGES har over 100 fondsfinansierede projekter, og i øjeblikket er Anja projektkoordinator og kommunikationsansvarlig i seks af dem.

En typisk arbejdsdag

Som projektkoordinator er jeg projektlederens højre hånd og ansvarlig for projektadministrationen, og som kommunikationsansvarlig står jeg for formidlingen af projektets resultater. Derudover er jeg også projektleder på et projekt til 1,8 millioner kr.

En typisk arbejdsdag for mig består derfor ofte af flere kasketter. Her kan jeg skrive referat fra et projektmøde om formiddagen, lave interviews til en artikel om eftermiddagen og slutte dagen af med at følge op på projektøkonomien og tjekke fremdriften i mit projekt via min projektplan.

Mine arbejdsopgaver

  • Projektopfølgning, herunder opfølgning på økonomi samt afrapportering af aktiviteter og leverancer
  • Kommunikation af projektresultater, bl.a. udarbejdelse af artikler, informationsmateriale, Facebook-opslag, podcasts, video og tegnefilm
  • Projektledelse, herunder opfølgning på økonomi, ressourcer og aktiviteter, sikring af fremdrift i projektet, kvalitetssikring af leverancer samt udarbejdelse af leverandøraftaler

Den fedeste arbejdsopgave

Udvikling kan være en lang sej kamp, så det er fedt, når de produkter og værktøjer, vi udvikler, bliver taget godt imod og anvendt af vores målgrupper, som primært er landmænd og landbrugsrådgivere.

Seneste succesoplevelse er vores podcastserie til landmænd, hvor vi i fire afsnit sætter fokus på forskellige emner indenfor økonomi. Podcastserien var oprindeligt min ide, som med hjælp fra gode kolleger blev til virkelighed. Efterfølgende har podcastserien fået en del omtale i landbrugsfaglige medier, hvor også P4 Syd lavede et indslag, som jeg blev interviewet til. Her var det fedt at opleve ens ideer blive til virkelighed.

Min vej fra studie til job

På 9. semester var jeg i praktik ved SEGES i seks måneder. Efterfølgende blev jeg ansat som studentermedhjælper. Kort før jeg skulle aflevere mit speciale, sagde én af projektkoordinatorerne op, og jeg henvendte mig og sagde, at jeg var interesseret i stillingen. En måned senere startede jeg i en to-årig projektansættelse, som efter 1½ år blev til en fastansættelse.

Det overraskede mig i overgangen fra studie til job

Mindre fleksibilitet - selvom jeg har flextid, så forventer min arbejdsgiver trods alt, at jeg lægger størstedelen af min arbejdsindsats i tidsrummet 8-16.

Ingen dårlig samvittighed - som studerende kunne man altid læse lidt mere, få lidt mere erhvervserfaring og engagere sig lidt mere frivilligt. Nu har jeg fri, når jeg kommer hjem, og det er tydeligt, hvad der forventes af mig.

Det er hårdt at være nyuddannet, fordi man ikke har optjent ferie! Det første år holdt jeg 14 dages selvbetalt ferie. Andet år havde jeg lidt flere feriedage at gøre med, men havde stadig ikke optjent fuldt ferieår. Det er først nu 2½ år inde i min ansættelse, at jeg har 6 ugers betalt ferie.

Min faglighed i spil

Som kommunikationsansvarlig bruger jeg i høj grad mine kompetencer som journalist og kommunikatør.

Derudover bruger jeg mine grundlæggende akademiske færdigheder i det generelle projektarbejde. I fondsfinansierede udviklingsprojekter er vi underlagt en række krav til form og indhold. Vi skriver projektansøgninger, følger disse og afrapporterer i form af rapporter, notater og lign. Det minder om arbejdsformen på et studie, hvor man skal følge en studieordning, udarbejde en problemformulering, foretage vidensindsamling, interviews eller analysere data og sammenfatte konklusionerne i en rapport.

Et godt arbejdsliv er

Gode kolleger, spændende og meningsfyldte arbejdsopgaver og udfordringer i tilpas mængde.

I fremtiden drømmer jeg om

I højere grad at kunne kombinere rollen som projektleder med min faglighed som journalist og kommunikatør. I øjeblikket er jeg projektleder på et projekt om nye og alternative samarbejds- og finansieringsformer i landbruget, og det ligger langt fra min faglige profil. På sigt kunne jeg godt tænke mig at sætte min faglighed mere i spil fx i et formidlingsprojekt, så jeg som projektleder også kan bidrage med faglig sparring.

Et godt råd

Hvis du har et drømmejob, så gå benhårdt efter det. Men hvis du som mig ikke rigtig ved, hvad du vil, så vær ikke bange for at søge et job, du måske er overkvalificeret til. Det kan være, du kan udvikle stillingen på sigt. Hvis ikke, får du i hvert fald mulighed for at "smage" på arbejdsmarkedet, og du får nogle konkrete erfaringer, som du kan bruge, når du engang vil søge videre. Og luk så ørerne for alle de tidligere studerende, som vil give dig gode råd om dit arbejdsliv, og mærk i stedet efter, hvad du selv synes og brænder for. Der findes ikke én rigtig måde at gøre tingene på, og hvad der er det rigtige job for dig, ved kun du.

Artiklen er skrevet i september 2017

Anja Kruse Christensen

  • Uddannelse: Cand.public.
    i Nordisk Sprog og Litteratur
    og Analytisk Journalistik

  • Dimitteret: 2015

  • Stilling: Konsulent

  • Virksomhed: SEGES,
    Landbrug & Fødevarer

  • Find Anja på LinkedIn