Universitetet lærer dig at lære

STADS kører igen

STADS kører igen planmæssigt, og du kan nu tilmelde dig forårets undervisning og eksamen. Fristen for tilmelding er torsdag den 7. november kl. 23.59.

Der er mange derude, for hvem vores viden er meget værdifuld, og det er en tilfredsstillende følelse "at kunne bruges til noget", pointerer Daniel Ord Rasmussen.

En typisk arbejdsdag

En typisk arbejdsdag er meget svær at beskrive, da den afhænger 100% af de opgaver, vi udfører på et givent tidspunkt. Som udgangspunkt går tiden med at sætte sig ind i kunders digitale situationer og udfordringer, og derefter finde de bedste løsninger for dem hver især. Jeg skriver mange social medie-strategier for kommuner, regioner, B2B-virksomheder og B2C-virksomheder. Jeg holder desuden en del oplæg og foredrag om digitalisering og den digitale udvikling som helhed.

Mine arbejdsopgaver

  • Researche på kunders udfordringer og sparre med dem om, hvordan de bedst løser dem på et strategisk niveau.
  • Skabe sociale medie-strategier.
  • Holde foredrag og oplæg om digitalisering og digitale trends.

Den fedeste arbejdsopgave

Der er mange, men følelsen af at gøre en reel forskel for virksomheder og organisationer er god. De løsninger, vi udvikler, skal følges helt til dørs, sådan at de faktisk bliver operationaliseret hos kunden.

Min vej fra studie til job

Under studiet havde jeg de sædvanlige jobs hos eksempelvis en internetudbyders supportlinje, men fik på kandidaten en praktikplads hos Seismonaut. Jeg havde altid regnet med at tage et praktikforløb, og forsatte efter dets afslutning som studentermedhjælper, inden jeg blev fastansat. Vi siger selv, at vi arbejder med mesterlære i Seismonaut.

Det overraskede mig i overgangen fra studie til job

At det, i hvert fald her hos Seismonaut, faktisk ligner universitetet på en del områder. Der er meget research, der er meget skrive- og projektarbejde, og der er meget sparring med kolleger. Den erfaring, man opbygger på universitetet, er guld værd "herude". Det kræver lidt tid at forstå, hvad det egentlig er, man lærer på universitetet, men lige pludselig giver det ret god mening.

Min faglighed i spil

Universitetet lærer dig at lære. Det er en metode til at sætte sig ind i ny viden og omsætte den til redskaber, som kan hjælpe dig til at løse de udfordringer, du står overfor. Det er relativt snedigt sat op - og det er lettere at se meningen i bakspejlet. 

Et godt arbejdsliv er

At der er balance mellem arbejde og privatliv - konsulenttilværelsen kan godt indeholde lange dage, og det er vigtigt, at man sørger for at finde et godt match mellem at arbejde og at have fri. Derudover er det vigtigt, at man bliver udfordret på jobbet - på den rigtige måde. Man må gerne føle, at der er en progression, at man bliver bedre til sit felt. Gode kolleger er en stor del af det, det er vigtigt både at lære og at lære fra sig.

I fremtiden drømmer jeg om

At jeg kan blive ved med at udvikle mig, og gøre en forskel i min stilling. Det er vigtigt, at de løsninger, jeg er med til at lave, også gør en forskel hos de mennesker, som skal bruge dem.

Et godt råd

Praktik og studiejob! Fremdriftsreformen har vist været lidt hård ved begge, men de er guld værd. Det var først i mit praktikforløb, jeg sporrede mig helt ind på, hvad jeg ville efter universitetet. Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg brugte et semester på praktik. Arbejdsgivere er som regel meget mere interesserede i, hvad man har opnået, end i hvad ens karaktergennemsnit er - dermed ikke sagt det er ligegyldigt, men det andet er mindst ligeså væsentligt. 

Artiklen er skrevet i januar 2016

Daniel Ord Rasmussen

  • Uddannelse: Cand.mag.
    i Medievidenskab

  • Dimitteret: 2010

  • Stilling: Senioranalytiker

  • Virksomhed: Seismonaut

  • Find Daniel på LinkedIn