STADS kører igen planmæssigt, og du kan nu tilmelde dig forårets undervisning og eksamen. Fristen for tilmelding er torsdag den 7. november kl. 23.59.
Allerede fra begyndelsen af sin studietid har Jonas Kjær Sepstrup været bevidst om, at han ville lave noget ved siden af studiet. Ved at være frivillig får han mulighed for både at møde nye mennesker, udvikler sine kompetencer og få udvidet sin horisont omkring fremtidige jobs og vejen dertil.
Jeg har været frivillig i foreningen Humanister i Erhvervslivet i lidt over et år nu, men det er her for et halvt år siden, at det virkelig har taget fart, da jeg er blevet formand for foreningen.
Det går langt tilbage. Jeg har lavet små andre projekter, og har altid vidst, at jeg ville lave noget ved siden af studiet. Så hvis jeg faldt over noget spændende, så ville jeg prøve det. Jeg har besluttet, at jeg vil leve uden for mange omkostninger, så jeg ikke behøver have et studiejob, men i stedet kan arbejde frivilligt med ting, jeg brænder for.
De består primært af at organisere. I foreningen mødes vi hver mandag, hvor jeg uddelegerer opgaverne til de andre frivillige - det kan være nogle skal lave grafisk arbejde, og andre skal kontakte bestemte virksomheder. Derudover griber jeg de bolde jeg selv finder interessante, og det er især at kontakte spændende virksomheder. Så jeg er med til selv at forme mine egne opgaver.
Helt klart. Jeg vil sige, at det er, hvad man lægger i det. I starten da jeg var med, var det rart bare at kunne arbejde lidt, da det var det, jeg havde brug for. Efter jeg er blevet formand, lægger jeg ret mange timer i det, og jeg får virkeligt meget igen, her tænker jeg især fagligt. Jeg vil gerne have, at det er meget fagrelevant, og derfor lægger jeg også mange timer i det.
Jeg elsker at møde nye mennesker, så personligt giver det mig rigtig meget at komme ud blandt nye mennesker, både i forhold til arbejdsopgaverne, men også interne i foreningen, hvor vi har det godt socialt. Der er altid nogen at mødes med.
Den del af medievidenskab jeg interesserer mig for, er tech-delen omkring udvikling af medier og vores samfund. Gennem mit arbejde får jeg mulighed for at afholde workshop, der handler om dette, og dermed får jeg udvidet min horisont. På den måde får jeg mulighed for at kunne dykke dybere ned i den faglige del af mit studie, der interesserer mig mest. Jeg har også udviklet mine grafiske evner og fået et større netværk.
I mit praktikforløb mødte jeg en leder i en stilling, jeg ikke vidste eksisterede. Jeg blev utrolig fascineret og overrasket over, hvordan arbejdsopgaverne passede som fod i hose med mine faglige og personlige interesser. Jobbet omhandlede en kombination af etik, tech og medier og humaniora. Da vi senere skulle planlægge en workshop, inviterede jeg lederen ind som oplægsholder. Dét at få muligheden for at invitere en oplægsholder ind og få tips og tricks til sin karrierevej, det var virkelig fedt.
Jeg vil lægge vægt på, at man kan sætte sin teori i praksis, og at man kan få lov til at beskæftige sig med dén del af jobbet, man har lyst til. Det kræver man selv tager initiativ og er engageret, men når man er det, får man også ejerskabsfølelse over det, man laver, hvilket er utroligt motiverende.
Lad være med at vente på dén bedste frivillig mulighed. Tag ud og undersøg hvad der rører sig, og kast dig ud i det, du synes er sjovt. Vær ikke bange for at du ikke kender nogen, det kommer du hurtigt til, og lige gyldigt hvad, er der altid nogen, der kan hjælpe dig videre til noget, du måske hellere vil. Lynhurtigt får du en masse erfaring og bliver klogere på, hvad du selv vil. Mulighederne vil åbne sig, så snart du kaster dig ud i det, det handler bare om, at starte et sted.
Artiklen er skrevet i december 2019