Projektsamarbejde gør studiet meningsfuldt

STADS kører igen

STADS kører igen planmæssigt, og du kan nu tilmelde dig forårets undervisning og eksamen. Fristen for tilmelding er torsdag den 7. november kl. 23.59.

Studerende fra Informationsvidenskab lavede deres bachelorprojekt i samarbejde med Mejlgade Lab. Det skabte stor værdi for både de studerende og virksomheden.

Mia Ipsen, Bjarke Fog og Mirlo Vigh skrev deres bachelorprojekt på Informationsvidenskab i samarbejde med Mejlgade Lab. Projektsamarbejdet har givet de studerende et indblik ind i den verden, der befinder sig uden for universitets mure og tillige haft en væsentlig betydning for Mejlgade Labs fremtidige arbejde.

Bærerdygtighed og medborgskab

Bachelorprojekt gik ud på at fremme medborgerskab i Latinerkvarteret i Aarhus gennem et interaktionsdesign.

”Det handlede specifikt om luftmiljøet, og derfor var samarbejdet med Mejlgade Lab oplagt. De beskæftiger sig nemlig med bæredygtighed i Latinerkvarteret”, fortæller Mirlo Vigh.

Værdiskabende for erhvervslivet

Samarbejdet blev etableret lidt tilfældigt, men det viste sig at skabe stor værdi for både de tre studerende og Mejlgade Lab.

”I starten havde vi faktisk ikke tænkt, at vi skulle have et så tæt samarbejde, men det viste Mejlgade Lab heldigvis stor interesse for”, forklarer Mia Ipsen.

Jonatan Marcussen, Project Manger hos Mejlgade Lab, er meget begejstret for projektsamarbejdet med de studerende og ser det som et stort plus, når det kan sættes ind i en kontekst, hvor alle får noget ud af det.  

”Hos Mejlgade Lab vil vi meget gerne bruge den helt friske viden og alle de gode idéer, som de studerende har,” siger han og fastslår:

”Den mulighed burde alle i erhvervslivet tage imod med kyshånd.”

Indblik i den virkelige verden

Projektsamarbejdet har givet de tre studerende et brugbart indblik i erhvervslivet. Mia Ipsen er glad for, at bachelorprojektet endte ud som et projektsamarbejde:

”Det har givet et godt indblik i, hvordan virksomheder arbejder i forhold til vores faglighed.”

Spændende og lærerig proces

Projektsamarbejde med en virksomhed er en god mulighed for at få praktisk erfaring gennem studiet. De tre bachelorstuderende er ikke i tvivl om, at de har fået rigtig meget ud af det.

Mirlo Vigh vurderer, at de, som studerende, har fået langt større fagligt udbytte af eksamensopgaven ved at samarbejde med Mejlgade Lab.

Det er blot en bonus, at de har udvidet deres netværk, haft en sjov oplevelse og været en del af en meningsfuld proces.

Mere end blot en eksamen

Projektsamarbejdet fik en væsentlig betydning for arbejdet med de studerendes bacheloreksamen. Mirlo Vigh forklarer, hvordan motivationen blev større og projektet mere meningsfuldt:

”Vi arbejdede jo for mere end blot en eksamen.”

Arbejdet med bachelorprojektet ’Den Grønne Forskel’ blev ikke kun afsluttet med en flot karakter på bachelorbeviset.

De tre studerende har fået projektet udstillet på Dokk1 i Aarhus, hvor du lige nu kan opleve det. Projektet har blandt andet været en del af designkonferencen Counterplay, hvor de studerende har udstillet i samarbejde med Aarhus Universitet, DDLab, Organicity og Mejlgade Lab.

Klar til arbejdsmarkedet

For de tre studerende har det været vigtigt at opleve, hvordan de har kunnet omsætte deres faglighed til praksis.

”Det er en anden lektie, fordi man får et langt mere realistisk og virkelighedsnært billede af ens faglighed. Det er heri, de gode erfaringer ligger”, afslutter Mia Ipsen.

Den grønne forskel

Den Grønne Forskel er et forsøg på at blande leg og miljøindsats i ét koncept, der kan gøre abstrakte emner, som luftforurening og åbne data, lettere forståelige. Det er et interaktivt design inspireret af 80’ernes arkadespillemaskiner, hvor borgere kan udforske luftforureningen i deres lokalområde. Med udgangspunkt i denne udforskning opfordres borgerne til selv at gøre en forskel for luftmiljøet i deres eget lokalområde.

Se konceptvideoen her

Artiklen er skrevet i juli 2016

Mia Ipsen, Bjarke Fog og Mirlo Vigh

  • Uddannelse: Informationsvidenskab

  • Semester: BA, 6. semester

  • Projektsamarbejde: Mejlgade Lab