Jeg bruger alt, hvad jeg har lært i alle fag!

Sug alt til dig, og prøv en masse ting af - lyder rådet fra Simone Bak Laursen.

Beskriv kort din ”rejse” fra studiet til dit nuværende job

Jeg var først på dagpenge. Jeg kom hurtigt i virksomhedspraktik hos Pænt Goddag i Aarhus, som laver oplevelsesdesign for børn. Der kunne jeg desværre ikke blive efter min virksomhedspraktik i halvanden måned. Men jeg fik en honoraropgave som projektkoordinator i én måned. To måneder efter flyttede jeg til Norge uden at have et job. Jeg fik danske dagpenge i tre måneder i Norge og fik et job som tilkaldevikar i en biograf i Trondheim. Jeg var til kaffemøde med en konceptudvikler hos Ablemagic, og efter 7 måneder i Norge blev jeg intern i Ablemagic og er nu ansat i en projektstilling. Ablemagic er et digitalt storytellingsfirma, som laver spil, apps og digitale legepladser på offentlige steder til børn. 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Jeg skifter mellem mange forskellige projekter på en dag. Jeg klipper film til salg eller eksterne partnere. Jeg driver konceptudvikling sammen med de forskellige kunder, vi har. Jeg laver lyd. Jeg laver feltarbejde ifm. udvikling af vores produkter. Jeg tester nye spilkoncepter. Så jeg har ikke en typisk arbejdsdag. Endnu.

Hvordan bruger du din OØ-faglighed i dit nuværende arbejde?

Jeg bruger alt, hvad jeg har lært i alle fag! Og især bare min “opdragelse” som akademiker. Jeg bruger det helt intuitivt. Ikke sådan at jeg finder tekster eller bøger frem. Det har været svært selv at se, hvordan jeg bruger min faglighed og især svært at sætte ord på. Men nu kan jeg se, at jeg griber tingene an på min helt egen måde - som OØ også har været med til at forme, men ikke kun OØ. 

Et godt råd

Sug alt til jer, og prøv en masse ting af. Og vær ikke så bange for, at det er svært at sætte ord på, hvad du kan. Bare gør det, og så bliver det tydeligere.

Artiklen er skrevet i april 2020

Simone Bak Laursen

  • Uddannelse: Cand.mag i Medievidenskab og Oplevelsesøkonomi 

  • Dimitteret: 2017

  • Stilling: Assistant Concept Developer

  • Virksomhed: Ablemagic A/S