Job i Grønland giver ansvar og store oplevelser

Stine Selmer Andersen, cand. mag i Medievidenskab, havde længe drømt om at bo og arbejde i udlandet. Da muligheden bød sig under specialeskrivningen, slog hun til.


Det lå ikke i kortene, at Stine og hendes kæreste skulle flytte til Grønland. Kæresten havde fast job i Aarhus, og Stine var stadig i gang med sit speciale. Men da Stines kæreste i maj 2015 får tilbudt en stilling i Nuuk, er det en mulighed, de ikke kan sige nej til.

De er begge enige om, at Stine også skal have et job i Nuuk, hvis de skal flytte til Grønland. Stine søger derfor et par stillinger og får efter blot halvanden uge tilbudt en stilling ved Sermersooq Business Council. Startdatoen er august, samme måned som specialet skal afleveres. 

Et fedt job med en masse ansvar
Efter at have boet i Nuuk i 10 måneder er Stine faldet godt til, men hun kan godt huske, hvor svært det var i den første tid.

”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er svært at flytte til et andet land. Det er hårdt og der er utrolig meget nyt man skal lære, og en helt ny kultur man skal sætte sig ind i.” fortæller Stine og fortsætter:

”Der var ikke nogen, der fortalte mig, at jeg ville falde i søvn kl. 19.30 de første fire måneder, fordi der var så mange nye indtryk, at jeg ikke kunne holde mig vågen. Det er hårdt, men det er også fedt, hvis man har mod på det.”

I den første tid i Grønland oplevede Stine at blive set lidt an:
”Det kan være svært at komme ind på livet af grønlænderne, fordi de har oplevet så mange danskere, der kommer og går, og som kommer med en anden baggrund og ikke taler grønlandsk. Det tager altså noget tid, det er ikke noget, der bare lige kommer.”

Stine er rigtig glad for sit job, og det allerbedste ved det er den store tiltro til hende, og det store ansvar hun får:
”Jeg har fået et job, som jeg først ville have fået, når jeg havde 10 års erfaring i Danmark. Jeg får lov til at styre sociale medier, lave events og international turismemarkedsføring. Jeg får også lov til at komme på konferencer rundt omkring i verden og på rejsemesser. Det er simpelthen et kanonfedt job, jeg har fået.”


I Nuuk sejler man
Hvis man vil nogen steder hen i Nuuk, så skal man sejle eller flyve. Så i stedet for at købe en bil har Stine og hendes kæreste købt en båd, så de kan komme ud og opleve det kæmpe fjordsystem, der er i og omkring Nuuk. 

Ellers er hverdagen i Nuuk ikke så forskellig fra den hverdag, de havde i Aarhus:
”Vi ser vores venner, vi går i træningscenter og drikker kaffe på den lokale kaffebar. Så tager vi også ud og vandrer i nogle fjelde og fisker, så det er egentlig ikke så anderledes igen, der er bare nogle outdoor-muligheder, som vi er ret vilde med”

Hvornår Stine og hendes kæreste vender hjem igen, kan hun ikke sætte dato på. De vil rigtig gerne opleve alt det, Grønland har at byde på:
”Vi er faldet rigtig godt til, og jeg har fået rigtig mange venner. Så det bedste svar er, at vi bliver her, så længe vi synes, det er fedt, og sjovt.”

Et godt råd
Har du selv lyst til at bo og arbejde i udlandet, har Stine et godt råd - spring ud i det, men gør det velovervejet og med tålmodighed:
”Det tager bare tid at komme ind i tingene og komme ind i et nyt land, hvor du bor og får nye venner. Så tålmodighed - man skal bare blive ved med at opsøge det, så skal det nok komme”

Find et job i udlandet

  • Du kan finde en hel masse jobopslag i både Grønland og det øvrige udland i AU’s job- og projektbank.
  • Synes du, at Stines arbejde lyder spændende, så kan du læse mere om hendes arbejdsplads her.