Kursustyper og undervisningsformer

Undervisning

Kursustyper
Biologistudiet udgøres af en grunddel og en tilvalgsdel. Grunddelen består af obligatoriske grundkurser (grundprogrammet) og støttefagskurser (støttefagsprogrammet). Grunddelen udgør også sidefaget i Biologi. Tilvalgsdelen sammensættes af tilvalgskurser.

De enkelte kurser beskrives i detaljer i kursusbeskrivelserne, som udgives separat.

Grundkurser
Grundprogrammet i biologi er på 16 studiepoint og giver en generel indføring i de centrale emner indenfor biologien. Grundprogrammet er opbygget af grundkurserne Mikroorganismer, Zoologi, Planter, Zoofysiologi, Plantefysiologi, Molekylær biologi, Evolution og diversitet, Genetik og populationsøkologi, Systemøkologi og Videnskabsfilosofi samt sommerkurser i botanik, zoologi og systemøkologi.

Støttefagskurser
Støttefagsprogrammet for biologi er på 8 point og udbydes i form af støttefagskurserne Matematik alfa 1, Biostatistik, Kemi O og Kemi F.

Tilvalgskurser
Tilvalgskurserne er opdelt i A, B og C-kurser. A-moduler er på 10-15 ects og forudsætter kun, at de faglige grundprogrammer er gennemført. B-moduler er på 10-15 ects og forudsætter normalt at et eller flere A-moduler er gennemført. B-moduler kan have adgangsbegrænsning. C-moduler er en meget variabel samling af mindre, 5-10 ects, kurser, som kan have forskellige adgangskrav og begrænsninger. Ph.D.-kurser er primært for P.h.D studerende men andre studerende kan deltage i det omfang der er plads. Derudover er der vidtgående muligheder for at inddrage relevante kurser, suppleringsuddannelser eller sidefag fra andre fagområder end biologi.

De udbudte kurser findes beskrevet på fakultets hjemmeside


Undervisningsformer
Undervisningen i biologi tilbydes typisk i form af:

Forelæsninger (F): Foredrag, åbne for alle.

Laboratorieøvelser (LØ): Eksperimentelle øvelser i laboratoriet.

Teoretiske øvelser (TØ): Opgaveløsning.

Skærmøvelser (SØ): Øvelser ved computer

Kollokvier (K): Deltager-fremlægning og diskussion af videnskabeligt materiale.

Seminarer (S): Foredrag med efterfølgende diskussion.

Ekskursioner: Varer èn dag.

Feltkurser: Varer flere dage.

Projekt: Arbejde med selvvalgt opgave.

Bortset fra forelæsninger og teoretiske øvelser er en stor del af undervisningen obligatorisk, idet den giver færdigheder og kvalifikationer, som ikke afspejles ved eksamen.

Undervisning på engelsk
Undervisning på engelsk afholdes efter følgende retningslinjer:

Grundkurserne gives på dansk. A-modulerne gives på dansk, men der kan laves individuelle arrangementer efter nærmere forhandling med faglærerne. B, C og Ph.D.-kurserne gives på engelsk, når der er behov for det.