Erhvervsmuligheder

Der er generelt i samfundet behov for alle med en videregående uddannelse i matematik. Imidlertid har langt de fleste studerende indtil nu valgt at studere videre efter bacheloruddannelsen til kandidat/phd-niveau ved Aarhus Universitet eller ved et andet dansk eller udenlandsk universitet.

Gymnasielærer

Hvis du har tænkt dig at blive gymnasielærer i matematik, bør du i dine studier sikre dig, at du lever op til gymnasiets ønske om mindst to gymnasiefag. Sædvanligvis i form af et hovedfag og et sidefag. Størstedelen af sidefaget placeres normalt under bacheloruddannelsen i form af to fagpakker. Den resterende del af sidefaget placeres under kandidatuddannelsen.
Ifølge den seneste bekendtgørelse er det rektoren ved den enkelte gymnasium, der bestemmer, hvem der ansættes til at undervise i matematik, og det er også rektor, der afgør, om vedkommende har den faglige kompetence til jobbet. (Det er dog et krav, at den, der ansættes, skal have en kandidatgrad.) Såvel universiteter som fagkonsulenter anbefaler rektorerne, at de faglige kvalifikationer til faglig kompetence i matematik i gymnasiet skal omfatte sidefag i matematik.
Vælger du ialt tre fagpakker inden for samme fagområde (fysik, kemi, datalogi eller lignende), kan disse ofte stykkes sammen til et sidefag. Kontakt evt. studievejlederen for det pågældende fagområde eller formanden for undervisningsudvalget på det pågældende institut.
Bemærk at hvis du følger studieretningen Matematisk modellering, så skal du udover det obligatoriske program vælge Algebra, Differentialligninger og Matematikkens historie for at få sidefag i matematik.
Du kan få mere information om, hvordan du efter endt studium får job som gymnasielærer på webadressen
http://www.au.dk/?id=267265