Bacheloråret

Bacheloråret

Bacheloråret

En bacheloruddannelse består af en 1. del afrundet med et 1-årigt individuelt sammensat studieprogram, bacheloråret. Tilrettelæggelsen af bacheloråret sker under vejledning. I programmet skal indgå A-moduler i idræt samt et projektarbejde, bachelorprojektet, af et samlet omfang på 12 studiepoint. Bachelorprojektet har et omfang på 2-4 studiepoint.

Bachelorprojektet har form af et mindre eksperimentelt eller teoretisk arbejde. Projektet er tidsmæssigt placeret i sidste del af 3. studieår og afsluttes med et skriftligt arbejde.

Påbegyndelse af studieaktiviteter på bacheloråret forudsætter normalt, at der højst resterer 5 point af 1. del.

Bacheloråret tager sigte på, at de studerende fordyber sig yderligere indenfor det brede idrætsområde (human biologisk, humanistisk samfundsvidenskabelig og praktisk-pædagogisk) med henblik på erhvervskompetence indenfor det offentlige såvel som private fritids- og kulturområde, samt erhvervslivets områder for forebyggelse, trivsel og samarbejde. Bacheloruddannelsen skal endvidere danne grundlag for videre studier i idræt til kandidatniveau.

De studerende skal indføres i videnskabelig, problemorienteret tænkemåde og erhverve sig grundlæggende kundskaber om faserne i en videnskabelig proces. Derudover skal de studerende ud fra selvvalgt faglig indfaldsvinkel (projektarbejde) erhverve sig teoretisk og praktisk viden om centrale områder inden for det brede idrætsområde.

Sammensætningen af bacheloråret godkendes af studienævnet.