Formål

Formål

Formål

Målet for bacheloruddannelsen i idræt er på videnskabeligt grundlag at bibringe de studerende relevante forudsætninger inden for naturvidenskabelige, adfærds- og humanistisk/samfundsvidenskabelige fag. Der indgår praktisk-pædagogiske fag, der er nødvendige for efter afsluttet uddannelse at kunne forestå idrætsundervisning indenfor undervisningssektoren, herunder gymnasieskolen og H.F. samt idrætsundervisning og beslægtede aktiviteter inden for fritids- og kultur områderne i samfundet.

Den studerende skal erhverve et nuanceret kendskab til sundhedsmæssige aspekter af fysisk aktivitet i bred forstand, samt have kendskab til strategier for forskning indenfor forebyggelse og sundhedsfremme.

Det forventes, at den studerende tilegner sig kundskaber, færdigheder og erfaring indenfor områderne idræt og sundhed. Det forventes desuden at den studerende opnår praktiske og teoretiske færdigheder med henblik på at fungere selvstændigt og kritisk, således at bred erhvervsmæssig kompetence opnås.

Uddannelsen kvalificerer til beskæftigelse indenfor gymnasie- og H.F. området, men sigter også mere bredt på sundheds- og uddannelsesområdet herunder fritids- og kultursektoren, de frivillige idrætsorganisationer og socialsektoren.