Biologisk Idrætsteori I

1. Biologisk Idrætsteori I

Bevægesystemets funktionelle anatomi

Formål

Formålet med kurset er at bibringe de studerende viden om den normale struktur, funktion og udvikling af mennneskets bevægeapparat. Kurset omfatter en gennnemgang af menneskets skelet, muskler og led, samt grundridsene af organismens nervesystem og af kredsløbet.

Undervisningsform

Undervisningen finder sted i 1. semester og omfatter i alt 56 lektioner (2 x 2 lektioner pr. uge i 14 uger). Undervisningen foregår primært som holdundervisning , derudover vil der være demonstration af anatomiske præparater, ligesom teorien vil blive demonstreret i forbindelse med de praktisk-pædagogiske fag.

Undervisningens indhold

Menneskets skelet, leddene og den tværstribede muskulatur. Nervesystemet og kredsløbet vil blive gennemgået i relation til bevægesystemet.

Evaluering

Efter 2. semester evalueres "Bevægesystemets funktionelle anatomi", "Menneskets fysiologi", "Biomekanik" og "Idrætsskader" samlet ved en 4-timers skriftlig prøve uden hjælpemidler efterfulgt af en mundtlig eksamination. Der gives én samlet karakter efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor.