Proteinteknologi

Proteinteknologi

B-modul, Forår, 2 point 10, ECTS

Målsætning

Det er formålet, at deltagerne opnår den nødvendige og tilstrækkelige teoretiske viden og praktiske erfaring for selvstændigt at kunne fremstille og analysere proteiner under anvendelse af de nyeste bioteknologiske metoder.

Indhold

Kurset omfatter teorien for proteiners fysisk-kemiske egenskaber. Teorien for proteinfraktionering- og analysemetoder gennemgås i detaljer, herunder fældning, centrifugering, absorptionskromatografi, gelfiltrering og gelelektroforese samt kvalitativ og kvantitativ proteinbestemmelse, bl.a. immunokemiske og spektrometriske metoder. herudover omtales rekombinante ekspressionssystemer og fermentering.

Laboratoriekurset omfatter oprensning og karakterisering af proteiner fra hønseæggehvide.

Form og omfang

28 timer F, 27 timer TØ samt 36 timer LØ.

Obl. program

Teoretiske øvelser og laboratorieøvelser.

Forudsætninger

Biokemi A og Molekylær Biologi A.

Lærebøger

L. K. Scopes "Protein Purification, Principles and Practise", seneste udgave; kompendier; forsøgsvejledning.

Lærere

Hans Uffe Sperling-Petersen og Kim Kusk Mortensen.

Eksamen

4-timers skriftlig eksamen. Bedømmelse efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor.

Bemærkninger

Højst 24 deltagere.